واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: وزير ارشاد: بودجه سال آينده بخش فرهنگي كشور نگران كننده است
كرمان - خبرنگار اطلاعات: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با ابراز نگراني از وضع بودجه بخش فرهنگ براي سال 1388هشدار داد كه اگر بهبودي در آن صورت نگيرد، امكان انجام كارهاي اساسي در زمينههاي مختلف به ويژه سينما وجود نخواهد داشت.
محمدحسين صفار هرندي كه براي شركت در مراسم راهپيمايي 22بهمن به كرمان رفته بود، پيش از ترك اين شهر درباره وضع بودجه فرهنگي سال آينده كشور گفت: حقيقت اين است كه ما هنوز آن سرمايهگذاري كه معنايش توجه ويژه به عرصه فرهنگ باشد را شاهد نيستيم، اگرچه در قياس با گذشته، يك تكاني ايجاد شده و برخي از بخشهاي فرهنگ رونق بيشتري گرفته است.
وي افزود: بودجهاي كه دولت براي حوزه دين بويژه مساجد از طريق سازمان اوقاف، ستادهاي ديني، سازمان تبليغات اسلامي و ديگر نهادها صرف ميكند، بودجه خوبي است اما دستگاه رسمي فرهنگي كشور يعني وزارت ارشاد براي سال 88شاهد يك افزايش 11درصدي بودجه نسبت به سال جاري است و اين يعني هيچ.
وزير ارشاد خاطرنشان كرد: اگر ما نرخ تورم را به حساب آوريم، سال آينده نسبت به بودجه كنوني كسري نيز خواهيم داشت.
وي از اينكه برخي نمايندگان عضو كميسيون فرهنگي مجلس علاقه مند به رونق بودجه فرهنگ هستند، ابراز خرسندي كرد اما گفت: با وجود اين، ما خبرهاي بدي ميشنويم كه مويد آن است همين ارقامي هم كه براي ما در لايحه دولت پيش بيني شده، در مجلس بريده شده و آن را به ديگران دادهاند.
صفار هرندي، چنين اقدامي را در مجلس تعجب آور خواند و ابراز اميدواري كرد اين خبرها درست نباشد.
وزير ارشاد درباره نحوه تقسيم بودجه وزارت ارشاد در سال آينده گفت: ما تغييري بنيادين نسبت به طبقه بندي بودجه بخش فرهنگ در سال آينده نداريم و عملا همان انتخابي را كه سال 87كرديم ميخواهيم با آهنگ تندتري در سال 88ادامه پيدا كند.
وي توجه ويژه به صنعت سينما را از اولويتهاي بودجه فرهنگ در سال آينده برشمرد و اظهارداشت: سينما، هنري تأثيرگذار و شگفت انگيز است،به گونهاي كه كمتر ميشود آن را با ساير رشتههاي هنري از جهت تأثيرگذاري و فراگيري مخاطبان مقايسه كرد.
صفار هرندي با بيان اينكه اكنون دنيا ابزار سينما را عليه ايران و انقلاب اسلامي به كار گرفته است، يادآور شد: در دو سه سال اخير چند فيلم ضد ايراني و ضد اسلامي توليد شده كه كلي بازتاب و دامنه پيدا كرده است.
وي ابراز اميدواري كرد براي رويارويي با چنين روندي، از سال آينده يك سرمايهگذاري سنگين روي زير ساختهاي توليد فيلم در كشور صورت گيرد.
وزير ارشاد گفت: بر همين اساس، ما در بودجه سال آينده به بخش سينما توجه ويژهايكردهايم و مبلغ 44ميليارد تومان براي آن در نظر گرفتهايم اما از طرفي اعلام شده است كه بودجه حدود 80درصد ديده شود.
اين يعني اختصاص تقريبي 32تا34 ميليارد توماني براي بخش سينما كه با اين بودجه نميشود كارهاي اساسي كرد.
صفار هرندي در اين زمينه توضيح داد: وزارت ارشاد يك فيلم به نام را سال گذشته از جانب بنياد فارابي مورد حمايت قرار داد كه پنج ميليارد تومان هزينه داشت اما با اين شرايط، كل بودجهاي كه ما به فارابي ميتوانيم بدهيم چقدر خواهد بود؟!
وي هشدار داد:با اين ميزان اعتبار و با اين ابزار فيلمسازي كشور كه مربوط به سالها و دهههاي قبل است، ما نميتوانيم وارد رقابت با فيلم سازان كشورهاي پيشرفته شويم.
وزير ارشاد گفت: اگر ميخواهيم سينماها رونق يابد بايد خود را به تكنولوژي فيلمسازي و سينمايي مجهز كنيم تا سينما جايگاه خود را به دست آورد و اين موضوع خرج دارد يعني حداقل آن است كه دو برابر رقمي را كه سال گذشته براي سينما گذاشتيم، امسال بگذاريم.
صفار هرندي با تأكيد بر اينكه نظام برنامهريزي ما بايد بنشيند و نيازهاي سينمايي كشور را رصد، بررسي و حل كند، افزود: اين موضوع را ما بررسي كرديم و پيشنهاد نيز داديم اما منابع مالي آن هنوز تأمين نشده است.
وي خاطرنشان كرد: اگر مجلس توان اين را دارد منابعي را كشف كند، تغيير ارقام بودجه بخش فرهنگ را بپذيرد و گرنه با جابجايي رقمهايي كه خود ما جابجا كرديم و پيشنهاد داديم، كار درست نخواهد شد.
پنجشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]