تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 27 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806842763




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نشست علمي «عرفان و نوآوري» در قم برگزار شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نشست علمي «عرفان و نوآوري» در قم برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاري / فخرالدين يوسف‌پور: به‌همت دفتر جنبش نرم‌افزاري معاونت پژوهشي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم نشست علمي «عرفان و نوآوري» روز گذشته 24 بهمن‌ماه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) در قم، نشست علمي «عرفان و نوآوري» با رويكرد ظرفيت‌شناسي عرفان اسلامي در حوزه سياست با حضور حجج اسلام «حسن رمضاني»، «حميد پارسانيا» و «سيديدالله يزدان‌پناه» برگزار شد.

در اين نشست علمي حجت‌الاسلام رمضاني، پژوهشگر حوزه علميه با اشاره به اين‌كه ابتكار در حوزه علم خاص و بازسازي و بازآفريني و استفاده از ظرفيت‌هاي يك علم دو معناي نوآوري است، افزود: نوآوري در مباحث عرفاني در فلسفه عرفان، عرفان تطبيقي، تربيت عرفاني، عرفان عمومي، بازنگري در مباحث طبيعي عرفان، عرفان و سياست، به‌روز كردن متون درسي عرفاني، پاسخ‌گويي به شبهات روز و تسهيل معارف عرفاني قابل پيگيري است.

وي ادامه داد: نوآوري در سياست به اين معناست كه عرفان اسلامي ظرفيت‌هايي دارد كه بر اساس آن ورود عارف به عرصه سياست را نه تنها مجاز، بلكه ضروري مي‌كند.

در ادامه اين نشسست حجت‌الاسلام يزدان‌پناه اظهار كرد: مباحث مطرح شده در عرفان‌هاي غربي با سنت‌هاي موجود در عرفان اسلامي سازگار نيست، از اين‌رو ضروري است تا به مسأله عرفان اسلامي توجه بيشتري شود.

وي به مسئله عرفان و تمدن‌سازي اشاره كرد و گفت: از آن‌جا كه تقابل انقلاب اسلامي با انديشه‌هاي غربي، تقابل تمدن‌هاست بايد براي تأمين معنويت تمدن اسلامي از سوي عرفان با توجه به سه شاخص دنيا، آخرت و توحيد برنامه‌ريزي كرد.

اين استاد حوزه علميه به چهار تفكر «سكر، سهو، فنا و بقاي بعد از فنا»، «اسفار چهارگانه عرفاني»، «خلافت بالسيف» و «شريعت، طريقت و حقيقت» اشاره و اظهار كرد: براساس اين ظرفيت‌ها عارف بايد به حوزه اجتماع و سياست وارد شود.

در ادامه حجت‌الاسلام پارسانيا با اشاره به اين‌كه هم‌اكنون انديشه سكولاريسم و نفي مرجعيت معرفت شهودي و وحياني از لحاظ نظري دچار فروپاشي و از نظر عملي با بحران شديد رو‌به‌رو شده است، گفت: وقوع انقلاب اسلامي در قرن بيستم با رويكرد توحيدي نقطه عطفي در عرصه سياست و آغاز بازگشت بشر به معنويت بود.

وي ادامه داد: ما هم‌اكنون نيازمند نوعي خودآگاهي نسبت به عرفان هستيم، چرا كه آمدن مباني عرفاني در بسياري از علوم پيامدهاي فراواني به دنبال دارد، به گونه‌اي كه همه علوم تعريف جديد پيدا مي‌كنند و طبيعت‌شناسي تبديل به خلقت‌شناسي مي‌شود.

اين انديشمند حوزوي درباره ديدگاه‌هاي موجود درباره رابطه عرفان و سياست گفت: برخي وجود هرگونه رابطه بين اين دو عرصه را به طور كلي نفي مي‌كنند، برخي معتقد به وجود رابطه منفي و زمين‌گير شدن سياست در صورت ارتباط آن با عرفان هستند و گروه ديگر رابطه اين دو عرصه را مثبت قلمداد مي‌كنند.

وي ادامه داد: انديشه‌هاي عرفاني، انديشه‌هاي سياسي متناسب با خود را به وجود مي‌آورد، هر چند اين انديشه عرفاني نادرست باشد.

اين پژوهشگر حوزه علميه بازگشت هنجارها و بايدها و نبايدها را به عرصه فقه عنوان كرد و در پايان گفت: اين‌كه برخي مي‌گويند رويكرد فقهي، خشك و غيرقابل انعطاف، ولي رويكرد عرفاني نرم و منعطف است، مغالطه‌اي بيش نيست، چرا كه عرفان نظري به عرصه بايدها و نبايدها نمي‌پردازد.

جمعه|ا|25|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن