واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: وزير بهداشت در جشنواره رازي: سرمايه گذاري در تحقيقات سلامت سودآور و هزينه اثربخش است
خبرگزاري آريا- وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در هفدهمين جشنواره تحقيقاتي علوم رازي گفت: سرمايه گذاري در تحقيقات سلامت سودآور و هزينه اثربخش است.
به گزارش آريا به نقل ازروابط عمومي وزارت بهداشت، دكتر مرضيه وحيد دستجردي افزود: در يك مطالعه جهاني مشخص شده است كه بازده فروش صنايع پالايش نفت در دنيا حداكثر 5 درصد، فلزات پايه و سنگين 3 درصد ولي صنعت داروسازي 18 درصد است.
وي ادامه داد: تجربيات 100 سال گذشته در دنيا نشان داده است كه سرمايه گذاري در سلامت موجب رشد بين 26 تا 40 درصدي رشد اقتصادي در 9 كشور صنعتي دنيا شده است.
دبير شوراي عالي سلامت كشور اظهار داشت: در 5 سال اخير جهش هاي بزرگي در عرصه سلامت داشته ايم به طوري كه مقاله اخير نيچر، ايران را با رشد 20 درصدي در زمينه سرعت رشد علمي بهترين كشور دنيا معرفي كرده و بعد از ما چين با 15 درصد، آمريكا با 10 درصد و كشورهاي اروپايي با 3 تا 4 درصد قرار دارند.
دكتر وحيد دستجردي افزود: علوم پزشكي كشور با در اختيار داشتن نزديك به 10 درصد بودجه پژوهشي كشور حدود 30 تا 40 درصد توليدات علمي كشور را انجام مي دهد. البته باز جاي شكر باقي است زيرا اين بودجه تا پيش از اين، سال ها 3 درصد بوده است و به كمك رييس جمهور و دولت هاي نهم و دهم شاهد همين مقدار افزايش بوده ايم.
وي به حضور پياپي دكتر احمدي نژاد رييس جمهور در دوره هاي مختلف جشنواره رازي اشاره كرد و بيان داشت: اين حضور نشان دهنده حمايت جدي ايشان از تحقيقات پزشكي است و اين حضور براي به ثمر نشستن تلاش هاي صورت گرفته در اين عرصه بسيار كارساز بوده است.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اضافه كرد: در سال 2008 مقالات علمي ما در اسكوپوس 4016 و در سال 2011 به 6600 مقاله رسيده است، يعني شاهد رشد 60 درصدي در اين زمينه بوده ايم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: تعداد نشريات پزشكي ايراني نمايه شده در اسكوپوس هم اكنون 78 نشريه و در ISI 20 نشريه است. و در ظرف 3 سال گذشته تعداد نشريات پزشكي به 212 نشريه رسيده كه تا چندي پيش كمتر از 100 نشريه بود.
وي رشد تعداد مراكز تحقيقاتي را از 280 به 400 مركز طي ساليان اخير مورد اشاره قرار داد و افزود: ايران هم اكنون از نظر داروسازي در آسيا رتبه 5 و در منطقه رتبه اول را داراست و در دنيا نيز در زمينه داروهاي بيوتكنولوژيك جزو 12 كشور برتر هستيم.
دكتر دستجردي افزود: تهديدها و تحريم هاي جهاني عليه ما تا جايي پيش رفت كه حتي بيماران سرطاني هم از خدمات رآكتور تهران محروم شدند ولي امروز محققان ما راه خود را يافته اند و مصمم به پيش مي روند.
وزير بهداشت از برگزاري مراسم رونمايي از 8 داروي جديد با فناوري بالا با حضور رييس جمهور خبر داد و افزود: در اين فراخوان 12 دارو اعلام شد كه 8 تاي آن توليد شده و در فراخوان سوم نيز تعداد ديگري دارو اعلام شده است كه براي توليد آنها هم به پيش خواهيم رفت.
وي در خاتمه سخنانش گفت: داروي هرسپتين نيز كه از جمله داروهاي منوكلونال آنتي بادي است نيمه اول سال 91 به توليد داخل رسيده و هزينه هاي ميليوني درمان بيماران سرطاني را تا 50 درصد كاهش خواهد داد.
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]