واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر/شير در مدارس اردبيل توزيع نشد/ دانش آموزان در حسرت شير مدرسه
شير در مدارس اردبيل توزيع نشد/ دانش آموزان در حسرت شير مدرسه
اردبيل - خبرگزاري مهر: پس از تاخير سه ماهه از زمان آغاز سال تحصيلي و با گذشت بيش از يك ماه از نواختن زنگ شير در مدارس استان، وعده اجراي اين طرح از 17 دي ماه نيز محقق نشد تا دانش آموزان اردبيلي همچنان در حسرت نوشيدن شير مدرسه باشند.
به گزارش خبرنگار مهر، با گذشت 4 ماه از آغاز سال تحصيلي و با وجود وعده هاي مكرر آموزش و پرورش استان اردبيل مبني بر توزيع شير در مدارس اين بار نيز برخلاف آخرين وعده داده شده شير به مدارس نرسيد.
توزيع شير كه از چند سال پيش در قالب طرح ملي و در مقاطع تحصيلي ابتدايي و راهنمايي مدارس دخترانه و پسرانه اجرا مي شود، امسال با مشكلات عديده اي مواجه شده و در حالي كه سال تحصيلي از نيمه گذشته تحقق آن همچنان با اما و اگرهاي بسياري مواجه است.
اين طرح وزارت آموزش و پرورش در راستاي نهادينه كردن فرهنگ مصرف شير و كمك به تغذيه كودكان از چند سال پيش با توزيع بسته هاي شير براي مصرف دانش آموزان در دوره هاي پيش دبستاني، مهدهاي كودك، مدارس دولتي، غير انتفاعي و مراكز بهزيستي وابسته در مقاطع ابتدايي و راهنمايي براي دختران و پسران آغاز شده است.
پيش از اين مديركل آموزش و پرورش استان اردبيل در پاسخ به گزارش مهر از عقد قرارداد با يك شركت خصوصي براي توزيع شير در مدارس استان خبر داده و تاكيد كرده بود تا دهم دي ماه در اكثر مدارس و تا 17 دي ماه در تمام مدارس استان شير توزيع خواهد شد.
عاملان توزيع حاضر به مشاركت نيستند/بخش خصوصي: پول نمي دهند
احمد محمود زاده با صراحت اعلام كرده بود كه شركت خصوصي براي توزيع شير در مدارس مشخص شده و توزيع آن از 17دي در تمامي مدارس استان اعم از دولتي و غير دولتي انجام خواهد شد.
اما امروز پس از گذشت 10 روز از تاريخ وعده داده شده و عدم توزيع شير در مدارس استان، پيگيري خبرنگار مهر از مسئولان آموزش و پرورش استان اردبيل با اين پاسخ همراه شد كه شركت مورد نظر حاضر به همكاري نشد و شيري در مدارس توزيع نمي شود.
از سويي تحقيقات و گفتگو با برخي از عاملان توزيع و شركتهاي مواد غذايي فعال در اردبيل نشان داد مشاركت كنندگان در مناقصه هاي پيشين به علت عدم دريافت طلبهاي خود كه برخي از آنها تاكنون نيز موفق به وصول نشده اند هيچ تمايلي به همكاري مجدد در اين طرح ندارند.
10 ميليارد ريال اعتبار روي هوا
اين در حالي است كه به گفته مديران آموزش و پرورش استان امسال اعتباري بالغ بر 10 ميليارد ريال براي اجراي اين طرح تخصيص يافته و اين اعتبار نيز به استان ابلاغ شده كه با عدم تحقق طرح توزيع شير هم اكنون پا به هوا مانده است.
بسياري از والدين دانش آموزان استان اردبيل در گفتگو با خبرنگار مهر با ابراز بي اعتمادي از انجام نشدن طرح توزيع شير و ساير طرحهاي رفاهي و خدماتي براي بچه ها، به تمامي خانواده ها توصيه كردند كه خود به فكر تغذيه كودكانشان باشند و به اين طرحها دلخوش نكنند.
امين باقري يكي از اين والدين با ابراز تعجب از عدم توزيع شير در مدارس، دلايل ارائه شده از سوي مسئولان را ناكافي خواند و يادآور شد: در حالي كه در اكثر مواقع تاخير در اجراي طرحها به دليل عدم تخصيص اعتبار نسبت داده مي شود اما اعتبار اين طرح پيش از اين واگذار شده و نبايد دنبال بهانه بود.
وي عنوان كرد: با وجود اعلام اختصاص اعتبار 10 ميليارد ريالي در اجراي طرح توزيع پوشاك و تغذيه رايگان در مدارس محروم و روستايي انتظار مي رفت اين طرح حداقل در مدارس محروم به اجرا در آيد كه به نظر مي آيد تنها اعتبار در اجراي موفق يك طرح ملاك نيست.
اين شهروند با ابراز نگراني از رشد بي اعتمادي عمومي نسبت به وعده هاي مسئولان تصريح كرد: با اين تعلل و وعده هاي توخالي براي اجراي اينگونه طرحها فقط دانش آموزان متضرر مي شوند و بهتر است اوليا و مربيان خود به فكر دانش آموزان باشند.
به گفته وي يكي از دلايل استقبال والدين از طرح توزيع شير، تشويق دانش آموز در مدرسه ايجاد فضاي پر نشاط و رقابتي در نوشيدن شير است كه باعث مي شود دانش آموزان با اشتياق شير را بنوشند اما امسال با وجود تاخيرهاي متعدد اجرا نشد.
ايجاد بي اعتمادي با وجود تاكيد به مشاركت والدين
باقري همچنين با ابراز تاسف از بي توجهي برخي مسئولان نسبت به عدم تحقق وعده هاي ارائه شده اظهار داشت: اگر اين فرهنگ كه تا حصول اطمينان كافي از اجراي طرحها قولي به شهروندان داده نشود، در ميان مسئولان نهادينه شود بسياري از عرفهاي مخرب اخلاقي از بين مي رود.
وي، عدم تحقق وعده هاي مسئولان را به ويژه در زمينه هاي آموزشي به دليل فراگيري و زيربنايي بزرگترين عامل ايجاد بي اعتمادي در بين خانواده ها عنوان كرد و يادآور شد: به نظر مي رسد با وجود اين بي اعتمادي توقع مشاركت و همكاري از والدين و خانواده ها در طرحهاي آموزشي و پرورش نا به جا است.
توزيع شير در مدارس نيز كه بنا به اظهارات مسئولان اداره كل آموزش و پرورش به 70 وعده شير تا پايان سال تحصيلي كاهش يافته است، تضميني براي اجراي آن نشد و دانش آموزان را بويژه در مناطق محروم چشم انتظار پاكتهاي شير گذاشت.
© 2003 Mehr News Agency .
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]