واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: فرمانده نيروي انتظامي خبرداد: كشف بيش از 7 هزار كيلوگرم شيشه و پيش ساز مخدر صنعتي در 9 ماه
بيش از 3 هزار و 700 كيلو پيش ساز مواد مخدر صنعتي و 3 هزار و 582 كيلوگرم شيشه در كشور در 9 ماهه گذشته كشف شده كه اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو برابر افزايش يافته است.
ايلنا: «بيش از 3 هزار و 700 كيلو پيش ساز مواد مخدر صنعتي همچنين3 هزار و 582 كيلوگرم شيشه در 9 ماهه گذشته كشف شده كه اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو برابر افزايش داشتهاست.»
به گزارش خبرنگار ايلنا، فرمانده نيروي انتظامي امروز (سهشنبه 27 دي) در سومين نشست گروه كاري پروژه شيشه گفت:«با قانون جديد مبارزه با مواد مخدر، همكاريهاي وزارت بهداشت،اقدامات بين المللي و افزايش اقدامات عملياتي پليس به ويژه در فرودگاهها شاهد كاهش توليد و توزيع مواد مخدر صنعتي در كشور هستيم.»
"اسماعيل احمديمقدم" با بيان اينكه هم اكنون قيمت مواد مخدر صنعتي از 100 هزار دلار به دو هزار دلار رسيده است، افزود: «همكارينكردن برخي از كشورها از موانع پيشروي برخورد با مواد مخدر صنعتي در كشور است .برخي از كشورها اطلاعات لازم در اختيار ما قرار نميدهند يا آنرا به صورت ناقص مطرح ميكنند. ضمن اينكه به موقع نبودن تبادل اطلاعات يكي ديگر از مشكلات اين عرصه است.»
فرمانده نيروي انتظامي دررابطه با پروتكل درماني روان گردان ها اظهار داشت: «متاسفانه پروتكلهاي درماني و شفاف مشخصي براي مواد مخدر صنعتي وجود ندارد و ايران ده سال پيش شاهد ورود اولين دور اين مواد بود كه فقدان قانون و شناخت اين مواد باعث شد آسيبهاي جدي در اين زمينه متحمل شويم، تا دو سال پيش نيز توليد و توزيع مواد مخدر صنعتي براي قاچاقچيها مجازات سبك و مادي داشت و با قانون جديد كه از يكسال پيش اجرايي شد، مجازات مواد مخدر سنتي و صنعتي در يك رديف قرار گرفت و مجازات شيشه، معادل هروئين قرار گرفت.»
وي بابيان اينكه قانون جديد در توليد و توزيع روانگردانها توقف به وجود آورد، گفت: «با رشد مصرف مواد مخدر صنعتي در كشور با همكاري كشورهاي مقصد تا حد زيادي مسير توليد و توزيع را متوقف كرديم اين درحالي است كه بيشتر اين مواد از مسير پروازي حمل ميشد و امروزه مسيرهاي هوايي در كشور 92 درصد كنترل ميشود. به طول مثال در حج امسال دستگيري در عربستان نداشتيم و اين نشان دهنده موفقيت ما در فرودگاه ها است.»
به گفته وي مواد مخدر سنتي اگرچه در گذشته در توليد و توزيع و ترانزيت داراي پيچيدگيهايي بود اما نسبت به مواد مخدر صنعتي محدوديتهاي زيادي دارد. ماده مخدر صنعتي محدود به مكان و زمان خاصي نيست و در كوتاهترين مدت قابل توليد و توزيع است.
وي ادامه داد: «در گذشته افرادي كه به مواد مخدر سنتي اعتياد داشتند ابتدا از سيگار شروع كرده و پله پله به سمت اعتياد ميرفتند اين در حالي است كه ميزان اعتياد به مواد مخدر سنتي در حال سپري كردن رشد آرام است.»
فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه فريب دهندگان، ماده مخدر شيشه را براي لاغري، دوپينگ و زيبايي تجويز ميكنند گفت:«برخي سودجويان شيشه را عامل ترك اعتياد سنتي عنوان مي كنند و با تركيب شيشه با برخي از داروها با سوء استفاده از غفلت افراد به مقاصد خود ميرسند. ضمن اينكه عدهاي تنها براي لذت و كامجويي از اين مواد استفاده ميكنند. مواد مخدر سنتي معمولاً توسط افراد مايوس مصرف ميشود اما برخي شيشه را ابزاري براي نشاط و شادي ميدانند.»
وي با يادآوري اينكه در گذشته بسياري از حجاج در سفر حج به اتهام حمل مواد مخدر دستگير ميشدند، افزود: «امروز با انجام اقدامات كنترلي به ويژه در فرودگاهها ديگر قاچاقچيان و معتادان از طريق مرزهاي هوايي مواد مخدر جابجا نميكنند اما به دليل ضعف گمرك در داشتن دستگاههاي آشكارساز و تشخيص دهنده شاهد ترانزيت مواد مخدر از طريق كالاهاي ترانزيتي هستيم.»
احمدي مقدم افزود: «براي در اختيار داشتن دستگاههاي آشكارساز اعلام نياز كرديم هيچ كشوري آن را در اختيار ما قرار نداد. البته بايد بدانيم كه اين قبيل دستگاهها براي كشف مواد مخدرو مبارزه با تروريسم استفاده ميشود و امروز دانشمندان داخلي ما توانستند به اين تكنولوژي دست يافته و خودمان دستگاههاي آشكارساز را توليد ميكنيم. البته اين بدان معني نيست كه ما به تكنولوژيهاي روز دنيا نياز نداريم.»
فرمانده نيروي انتظامي با اعلام اين كه ايران همكاريهاي اطلاعاتي بسياري را با كشورهاي شرق آسيا و جنوب خليج فارس در كشف باندهاي ترانزيت مواد مخدر دارد، تصريح كرد:« 9 مرحله عمليات مشترك با كشورهايي همانند ژاپن، مالزي، اندونزي و استراليا انجام دادهايم.»
وي با بيان اينكه برخي از كشورهاي همسايه مرزهاي خود را به خوبي كنترل نميكنند، اظهار داشت:« كشورهاي همسايه اهتمام جدي در كنترل مرزها و مبارزه با پيشسازها ندارند. اين در حالي است كه كشورهاي مقصد نيز براي كاهش تقاضا هيچ اقدامي نكردهاند.»
احمدي مقدم خاطر نشان كرد:« قاچاقچيان غرب آفريقا كه در گذشته كوكائين وارد ايران كرده و از آنجا هروئين ترانزيت ميكردند امروزه باندهاي ترانزيت مواد روانگردان و شيشه راهاندازي كردهاند. البته اين افراد از طريق ويزاي گردشگري وارد ايران ميشوند و اقدام به ترانزيت مواد مخدر ميكنند.»
پايان پيام
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 455]