واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: تغيير چهره براي سرقت از 20 مشتري بانك
گروه حوادث؛ تحقيقات پليس در مورد مامور قلابي كه با كمين در بانك ها شهروندان را به دام مي انداخت و پول هايشان را مي ربود، به دستگيري او و شناسايي بيش از 20 مالباخته منجر شد. اين متهم اقرار كرد براي اينكه شناسايي نشود هنگام ورود به بانك ها تغيير چهره داده است.
به گزارش خبرنگار ما روز چهارم آذرماه سال گذشته مردي كه پول هايش از سوي دو مامور قلابي سرقت شده بود، به كلانتري 141 رفت و طي شكايتي خواستار دستگيري سارقان و بازپس گيري پول هايش شد. وي به افسر نگهبان كلانتري گفت؛ امروز- روز حادثه- ساعت 14 در پايانه شهرك شهيد باقري از اتوبوس پياده شدم و در حال رفتن به سوي خانه ام بودم كه ناگهان يك خودروي زانتيا نقره يي رنگ مقابلم توقف كرد.
دو سرنشين زانتيا كه جوان و قوي هيكل بودند، به سمت من آمدند و با نشان دادن كارت شناسايي ادعا كردند مامور هستند. آنها گفتند به من مشكوك هستند و بايد مرا تفتيش كنند. سپس جيب هايم را گشتند و مبلغ 9 ميليون و 700 هزار تومان چك پول را كه داخل كاپشنم بود، بيرون آوردند. آنها من را كنار ديوار قرار داده بودند و تا من به خودم آمدم، به سمت خودروشان رفتند و به سرعت متواري شدند.
به دنبال اظهارات اين مرد پرونده يي در اين باره تشكيل و براي انجام تحقيقات به شعبه شش دادياري دادسراي امور جنايي تهران ارجاع شد. از آنجا كه اين سرقت حرفه يي به نظر مي رسيد و اين احتمال وجود داشت كه دزدان به جز اين مورد اموال شهروندان ديگري را نيز به يغما برده باشند، كارآگاهان اداره پنجم پليس آگاهي ماموريت يافتند در اين باره تحقيق كنند. بررسي اظهارات شاكي نشان داد او ساعتي پيش از سرقت به بانك مراجعه و يك فقره چك نقد كرده بود. به همين دليل افسران پليس احتمال دادند سارقان از قبل طعمه شان را تحت نظر گرفته بودند و با علم به اينكه او پول نقد زيادي همراه دارد، به تعقيب وي پرداختند و نقشه سرقت پول هايش را اجرا كردند. به همين منظور در اولين گام با اين فرض كه سارقان در بانك نيز حضور داشتند، تصاوير ضبط شده توسط دوربين مداربسته بانك به دقت مورد بررسي قرار گرفت. سپس با شناسايي چند جوان مشكوك در اين فيلم شاكي به پليس آگاهي فراخوانده شد و پس از ديدن تصاوير، يكي از سارقان را شناخت و ماموران با مطابقت اين تصوير با آلبوم عكس مجرمان سابقه دار متوجه شدند وي شباهت زيادي به يك مجرم سابقه دار به نام ظهراب دارد. بررسي سوابق اين مرد نشان داد او از تبهكاران سابقه دار طايفه فيوج است و چندين مورد سرقت و كيف قاپي در پرونده اش ثبت شده است. به اين ترتيب دستگيري ظهراب در دستور كار ماموران قرار گرفت. اطلاعات ثبت شده در پرونده متهم نشان مي داد وي در منطقه هشتگرد سكونت دارد. به همين خاطر محدوده سكونت او تحت نظر گرفته شد و سرانجام وي در مخفيگاهش بازداشت شد.
ماموران در بازرسي از محل اقامت ظهراب توانستند تعدادي وسايل و تجهيزات جعل پلاك، چند تيغه قمه، يك فقره چك جعلي و تعدادي اموال مسروقه كشف و ضبط كنند.
متهم پس از آنكه به پليس آگاهي منتقل شد، اتهامش را گردن گرفت و به ارتكاب سرقت تحت پوشش مامور اقرار كرد.
در حالي كه شواهد نشان مي داد اقدامات تبهكارانه ظهراب به همين يك مورد ختم نمي شود، بازجويي ها از وي ادامه يافت تا اينكه سرانجام او سرقت هاي بيشتري را پذيرفت و گفت؛ در بانك ها افرادي را كه پول زيادي همراهشان بود، شناسايي مي كردم و به تعقيب آنها مي پرداختم. سپس در موقعيتي مناسب راهشان را مسدود و با نشان دادن كارت شناسايي جعلي خودم را مامور معرفي مي كردم. برخورد من طوري بود كه هيچ يك از طعمه هايم به من مشكوك نمي شدند و وقتي قصد داشتم به بهانه هاي واهي آنها را بازرسي كنم، هيچ مقاومتي نمي كردند. در نهايت در فرصتي مناسب پول هايشان را مي گرفتم و سوار بر ماشين متواري مي شدم.
ظهراب در ادامه اعترافاتش گفت؛ سرقت هايش فقط به تهران محدود نبوده و در شهرهاي مشهد، قم، اصفهان، اردبيل و برخي شهرهاي شمالي نيز اقدام به سرقت كرده است. او همچنين گفت در سرقت ها از خودروهاي پژو 206 خاكستري، پژو پرشياي نقره يي و پرايد سفيدرنگ استفاده كرده است. اين متهم همچنين از به كارگيري شگردي خاص پرده برداشت و گفت براي اينكه شناسايي نشود خود را گريم مي كرده است. او در اين باره توضيح داد؛ وقتي وارد بانكي مي شدم تا طعمه مورد نظرم را انتخاب كنم چون مي دانستم بانك مجهز به دوربين مداربسته است، از ريش مصنوعي، كلاه، عينك و وسايل ديگري استفاده مي كردم تا در صورتي كه تصويرم ضبط شد، پليس نتواند مرا شناسايي كند.
افرادي كه با اين شيوه اموال شان غارت شده بود، به اداره پنجم پليس آگاهي دعوت شدند و 20 نفر از آنها توانستند ظهراب را به عنوان سارق پول هايشان شناسايي كنند.
سرهنگ عباسعلي محمديان رئيس پليس آگاهي تهران بزرگ از ادامه يافتن تحقيقات در اين پرونده خبر داد و ضمن درخواست از روزنامه ها براي انتشار تصوير بدون پوشش ظهراب، از افرادي كه به اين شيوه از آنان سرقت شده، خواست براي شناسايي متهم و پيگيري پرونده به شعبه هشتم دادياري دادسراي ناحيه 27 تهران يا اداره پنجم پليس آگاهي تهران بزرگ مراجعه كنند.
يکشنبه|ا|27|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]