واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: كشتي ايران و بويژه تيمهاي ملي، بايد از ليگ منتفع شوند نه آنكه خود هزينه برگزاري آن شوند امان از اين ليگ بيخاصيت كشتي
جام جم آنلاين: ليگ در كشتي ايران سالهاست كه خاصيت خود را از دست داده و شرايطش به گونهاي است كه اگر برگزار نشود، سودش بيشتر خواهد بود.
اصولا يكي از دلايل برگزاري ليگ در تمامي رشتهها اين است كه از درون آن چهرههاي مستعد و جديدي شناسايي شده و به تيمهاي ملي معرفي شوند، اما ليگ كشتي اكنون چند سالي است كه قالب تهي كرده تا صرفا مسابقاتي برنامهاي پركردن تقويم مسابقات فدراسيون كشتي باشد.
در حقيقت برگزاري مسابقات ليگ طي اين سالها نهتنها بهرهاي را متوجه تيمهاي ملي كشتي ما نساخته، بلكه بيشتر از هر چيز جنبه درآمدي آن براي مربيان و كشتيگيران مورد توجه بوده است تا فدراسيون نيز تنها دلخوش به اين باشد كه مسابقاتي را برگزار كرده است!
متاسفانه به دليل بيتوجهي به اصل و فلسفه ليگ، طي اين سالها باشگاههاي سازنده در زمينه ساخت و پرورش كشتيگيران خوب نيز به دليل هزينهبرشدن تيمداري، از حجم فعاليتهاي خود تا حدود زيادي كاستهاند تا با محدود شدن دايره رشد و شكوفايي كشتيگيران خوب و قدرتمند، جنگي نابرابر در عرصه ليگ نيز شكل گرفته و از انجام رقابتهاي يكطرفه بين تيمهاي دارا و ندار، كشتي طرفي نبندد. جالب اينكه در اين عرصه و براي آنكه مربيان تيمهاي ملي نيز سرشان از پولهاي هزينه شده در ليگ بيكلاه نماند، به آنان مجوز تيمداري داده شده است تا به نوعي شأن و جايگاه سرمربي و مربيان تيم ملي خدشهدار شود.
بديهي است سرمربي و مربيان تيم ملي بايد بدون ورود به عرصه ليگ، تمامي رقابتها را از منظري ديگر زير ذرهبين و نگاه كارشناسي خويش بگيرند تا در صورت ظهور پديدهاي در ليگ، راه ورود به اردوها و تمرينات تيم ملي پيشروي او قرار گيرد.
متاسفانه طي 4، 5 سال گذشته هيچ پديدهاي در ليگ كشتي به شكوفايي و باروري لازم نرسيدهاند تا ليگ با غافل شدن از مسووليت اصلي و رسالت اساسي خويش، باري به هر جهت برگزار شده و كوچكترين اثري در غناي كشتي ايران نداشته باشد.
اين در شرايطي است كه در گذشته از جاده ليگ سرمايههاي كشتي صيقل خورده و به بزرگي ميرسيدند تا تيم ملي نيز از ميوههاي ليگ بهره لازم را برگيرد؛ ليگي كه همه براي حضور در آن سر و دست ميشكستند و مثل امروز نبود كه براي حضور تيمها، فدراسيون ناز شركتها و بنگاههاي اقتصادي را براي حضور در رقابتها بكشد. متاسفانه بدون توجه به اينكه آيا كشتي ظرفيت لازم را دارد يا خير، عدهاي آگاهانه يا ناآگاهانه هزينه تيمداري و حضور در ليگ را بالا بردند تا اين وسط خيليها انگيزههاي خود را براي حضور در ليگ كشتي از دست داده و ليگ به لحاظ كميت محدود و محدودتر شود. به لحاظ كيفي نيز كه با اجتماع مليپوشان در دو سه تيم خاص كه معمولا مربيان تيم ملي در آنها حضور داشتهاند، ليگ از رونق افتاده است تا با توجه به انجام مبارزات يكطرفه و فاقد جذابيت لازم، تماشاگر جماعت نيز كه زماني از فرط حضور آنان سالن هفتمتير تهران جاي سوزن انداختن نداشت، رغبتي براي حضور در سالنها از خود نشان ندهد.
بگذريم از اينكه كشتي امروز به لحاظ فن تحليل رفته و به نوعي در هل دادن خلاصه شده است تا همين تهي شدن مبارزهها از فنول اصيل كشتي، مزيد بر علت باشد كسي مثل سابق شور و ذوق كشتي ديدن نداشته باشد.
نكته: گر چه اين براي نخستين بار است كه سالن 12 هزار نفري آزادي ميزبان فينال ليگ كشتي ميشود، اما بيشك اگر قرار بر برگزاري مسابقات مرحله نهايي در تهران بود، شرايط اقتضا ميكرد كه محل برگزاري، سالن هفتمتير در مركز پايتخت باشد
البته اين مسائل در شرايطي براي كشتي ايجاد شده است كه طي 4، 5 سال گذشته اكثر قهرمانان بزرگ و نامي اين رشته از دور و بر كشتي دور شدند تا با حضور كساني كه هميشه ماندن را به هر قيمتي ترجيح داده و منافع شخصيشان را بر منافع ملي اين رشته ترجيح دادهاند، كشتي ايران نتواند از تمام ظرفيتهاي خود بدرستي استفاده كند.
براي فرنگي تيمي پيشقدم نشد
در شرايطي كه امسال هيچ تيمي براي حضور در ليگ فرنگي پيشقدم نشد تا فرنگيكارها كه طي دو سه سال گذشته از همتايان آزادكار خود سبقت گرفتهاند، جيبشان از پول ليگ خالي بماند، اما در كشتي آزاد، 10 تيم شركتكننده در شرايطي رقابت خود را آغاز كردند كه از ابتدا نيز كاملا روشن بود رقابت اصلي در راه قهرماني بين چند تيم خاص و از جمله خونه به خونه بابل، ثامنالحجج(ع) سبزوار، نفت تهران و تلهكابين گنجنامه همدان است. اما اين وسط وقتي حق تيم نفت تهران در ديدار با نماينده ملاير ناديده گرفته شد، تيم شهرداري ملاير بهعنوان يكي از 4 تيم صعودكننده معرفي شد تا پس از سالها، نفت مدعي، از حضور در مرحله نيمهنهايي محروم شود. تيم خونه به خونه كه امسال غلامرضا محمدي، سرمربي تيم ملي را به خدمت گرفت تا در اولين سال حضور در ليگ، بخت قهرماني خود را دوچندان سازد، با توجه به ارتباطات محمدي با مليپوشان، شماري از آنها را همراه جمعي از بهترينهاي كشتي ايران در اوزان مختلف به خدمت گرفت تا دستش حسابي در طول رقابتها باز باشد.
از گروه مقابل نيز تيم ثامنالحجج(ع) سبزوار كه زوج غلامرضا محمدي در تيم ملي يعني محسن كاوه را استخدام كرده است، بيدغدغه و با توجه به استفاده از شماري ستارهها، حضور خود را در مرحله نيمهنهايي مسجل كرد تا با اضافه شدن دو تيم شهرداري ملاير و تلهكابين گنجنامه همدان، مرحله نيمهنهايي و فينال ليگ كشتي آزاد به صورت متمركز، روز سهشنبه 27 دي در سالن 12 هزار نفري تهران برگزار شود.
گر چه اين براي نخستين باري است كه سالن 12 هزار نفري آزادي ميزبان فينال ليگ كشتي ميشود، اما بيشك اگر قرار بر برگزاري مسابقات مرحله نهايي در تهران بود، شرايط اقتضا ميكرد كه محل برگزاري ، سالن هفتمتير در مركز پايتخت باشد. البته در اين مورد خاص و به منظور پرهيز از هرگونه تنشي بين هواداران تيمها، مصلحتانديشانه سالن 12 هزار نفري انتخاب شد تا مشكلي نيز براي پذيرايي از تماشاگران به وجود نيايد.
به هر حال هر چه هست ليگ نيز امسال با قهرماني يكي از اين چهار تيم به پايان ميرسد، اما مسوولان فدراسيون كشتي بايد پاسخ دهند كه اين همه سرمايهگذاري در ليگ، چه ثمره خاصي را براي كشتي ايران در پي داشته است. به طور طبيعي حتي اگر يك كشتيگير نيز در ليگ معرفي شده باشد، كلاه خود را به هوا مياندازيم، اما افسوس كه اكنون سالهاست ليگ بيخاصيت برگزار ميشود و كسي نيز از خود نميپرسد كه فلسفه برگزاري اين ليگ چيست؟!
به هر حال اميدواريم با درايت مسوولان جديد فدراسيون كشتي و آسيبشناسي ليگ، طرحي نو براي دوره آينده آن در نظر گرفته شود تا كشتي ايران و بويژه تيمهاي ملي ما، از ليگ حسابي منتفع شوند نه آنكه خود هزينه برگزاري آن شوند.
حجتاله اكبرآبادي / گروه ورزش
دوشنبه|ا|26|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]