واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي: كرسي زبان فارسي در مالزي تاسيس ميشود
جام جم آنلاين: مهدي مصطفوي رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي از راهاندازي كرسي زبان و ادبيات فارسي در يكي از دانشگاههاي مالزي در آينده نزديك خبر داد.
به گزارش مهر، نشست خبري مهدي مصطفوي مشاور رئيس جمهور و رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با خبرنگاران زن تعدادي از روزنامههاي خارجي شامگاه گذشته در محل اين سازمان برگزار شد.
پس از سخنراني مصطفوي تعدادي از خبرنگاران زن رسانههاي خارجي از مصطفوي سوالاتي مرتبط با موضوعات مورد علاقه كشورهاي متبوعشان پرسيدند كه وي نيز به آنها پاسخ داد.
خبرنگاري از يكي از رسانههاي آفريقاي جنوبي از مصطفوي درباره شيوه صدور مدل مردمسالاري در ايران به اين كشور پرسيد كه وي نيز در پاسخ با اشاره به شرايط زماني و مكاني خاص هر كشور، گفت: به هيچ وجه نميشود توقع داشت كه تفكري كه به خوبي در ايران جواب داده در كشوري ديگر هم به همان خوبي جواب بدهد همانطور كه اگر كسي 40 سال پيش ميخواست اين تفكر را در ايران پياده كند معلوم نبود بتواند آن كار را انجام دهد. اما نكته مهم اين است كه اگر هر مجموعهاي به نكات مثبت اين تفكر اعتقاد داشته باشد ميتواند شرايط عملياتي شدن آن را در طول زمان فراهم كند.
مشاور رئيس جمهور همچنين در پاسخ به پرسش ديگر اين خبرنگار درباره روابط فرهنگي دو كشور ايران و آفريقاي جنوبي گفت: تاريخ زندگي مردم آفريقاي جنوبي براي ما بسيار جالب است و آقاي ماندلا براي ما شخصيت بسيار محترمي است و ما در اين كشور شخصيتهايي مانند او زياد ميبينيم. از بين رفتن آپارتايد و پيروزي مردم و از زندان خارج شدن كساني مانند ماندلا پيروزي ما و انسانيت بود. بسياري از مردم آفريقاي جنوبي نيز پيروزي انقلاب اسلامي را پيروزي خودشان ميدانند و به لحاظ جهان فكري، نقاط مشترك زيادي داريم.
يك خبرنگار تاجيك از مصطفوي درباره پيش بينياش از احتمال شكست انقلاب جوان ايران در سي سالگي سوال كرد كه مشاور رئيس جمهور گفت: اگر منظورتان شكت احتمالي انقلاب اسلامي است بايد بگويم كه بله! اين احتمال وجود دارد اما زماني كه خود مردم آن را نخواهند. ما معتقديم حضور مردم مبتني بر حضور دين در صحنه اداره جامعه بر اساس فطرت مردم است لذا اگر اين حركت بر همين اساس ادامه پيدا كند حتماً شكست نخواهد خورد.
وي اضافه كرد: ولي اگر به هر دليلي مردم خودشان ادامه اين حركت را نخواهند طبيعي است كه مردمسالاري ديني هم نميتواند خودش را بر مردم تحميل كند و شكست ميخورد. ابزار موجود در اداره جامعه بر اساس مردمسالاري ديني طوري است كه صحت ادامه حركت و سلامت جامعه را تضمين ميكند. نكته ديگر اينكه كساني كه مجري حكومتياند كه بر اساس مردمسالاري ديني اداره ميشود بايد حتماً جزو معتقدين به مردمسالاري ديني باشند يعني بايد به اسلام و عمل به آن ايمان داشته باشند.
اين خبرنگار درباره پيگيري پيشنهاد نظري رئيس جمهور سابق ايران مبني بر گفتگوي تمدنها توسط دولت فعلي گفت: ما خودمان را موظف ميدانيم كه به تمام ايرانيان خارج از كشور خدمات ارائه كنيم مگر كساني كه جنايتي مرتكب شده باشند. ما حتي براي كساني هم كه از ايران خارج شدهاند تسهيلاتي را فراهم كردهايم و از طريق رايزنان فرهنگي و سفارتخانهها سعي كردهايم كه اين ارتباط را حفظ كنيم.
خبرنگاري از يكي از رسانههاي كنيا درباره دلايل علاقمندي ايران به گسترش روابط فرهنگي با اين كشور پرسيد كه مصطفوي در پاسخ گفت: ما خودمان را موظف ميدانيم كه شناخت خودمان را از ساير ملتها و متقابلاً شناخت ساير ملتها را از خودمان افزايش دهيم. برگزاري هفتههاي فرهنگي كشور در ايران و برعكس ايران در خارح از كشور در اين راستاست. اميدوارم رايزني فرهنگي ايران در كنيا بتواند اين روابط را تقويت كند.
يك خبرنگار هندي با بيان اينكه «سن روابط فرهنگي دو كشور ايران و هند 50 سال است» از مصطفوي پرسيد آيا ارادهاي براي تقويت اين روابط وجود دارد؟ كه وي نيز در پاسخ با اشاره به سفري كه اخيراً به هدوستان داشته است گفت: اطلاعات من در اثر اين سفر به روز شده و ميدانم كه سن روابط رسمي فرهنگي دو كشور 52 سال است! با اين وجود روابط فرهنگي با هند قدمتي 500 ساله دارد.
مصطفوي افزود: بيش از 200 سال حكومت موجود در هند تمام مكاتبات و مذاكرات و اسناد رسمياش به زبان فارسي بوده است و امروز كتابهاي بسيار ارزشمند هندي مخصوصاً در زمينههاي تاريخي به اين زبان (فارسي) است. كرسي هندشناسي دانشگاه تهران و كرسي ايرانشناسي دانشگاهي در هند هم فعالاند.
راهاندازي كرسي زبان فارسي در مالزي
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در پاسخ پرسش خبرنگاري از مالزي درباره روابط فرهنگي دو كشور به ويژه در حوزه زبان و ادبيات فارسي گفت: نزديكي روابط فرهنگي ايران و مالزي در زبان آنها پيداست و از جمله اينكه يكسري لغات فارسي به زبان مالزايي رفته است. ما ميگوييم «صبح به خير» مالزيايي ها ميگويند «سلامت اگي»! با بعضي از دانشگاههاي مالزي براي راهاندازي كرسي زبان فارسي صحبتهايي شده و علاقه زيادي به اين كار نشان دادهاند و اميدوارم اين تلاشها تقويت شود.
در پايان اين نشست خبرنگاران حاضر در ضيافت شام با حضور 65 نفر از نخبگان، انديشمندان و اقتصاددانان تايلندي - كه به دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به ايران سفر كردهاند - شركت كردند.
يکشنبه|ا|27|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 223]