واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: درگفتوگوباايسنا عنوان شد: معتادان اعتيادآورهاي جديد نهايتا 3سال پس از آغاز مصرف عمر ميكنند جنون، خودكشي و زوال عقل از عوارض شايع مصرف اين مواد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - آموزش و پرورش
معاون آموزشي مركز ملي مطالعات اعتياد اذعان كرد: عمده مصرفكنندگان اعتيادآورهاي جديد در سنين پايين هستند و اكثرا اولين تجربه خود را ميگذرانند، لذا مصرفكنندگان اعتيادآورهاي جديد عمدتا كهنه كار و باسابقه نيستند.
دكتر آذرخش مكري در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به فروش برخي مواد اعتيادآور با نامهاي جديد در بين جوانان، بر نبود آشنايي كافي جامعه نسبت به اعتيادآورهاي جديد كه با تركيب يكسان اما نامهاي متنوع در بازار توزيع ميشوند، تاكيد و بيان كرد: اصولا تعداد طبقههاي مواد مخدر چندان زياد نيست و تنها نام و ظاهر اين مواد متنوع و متفاوت ميشود تا هم مشتري لازم براي آنها پيدا شود و هم آنهايي كه سابقا از مواد آشنا و قديمي سرخورده شدهاند، به اميد پيدا كردن مواد جايگزين، به اعتيادآورهاي جديد روي آورند.
وي با بيان اين كه اعتيادآورهايي كه به نام جديد در بين جوانان توزيع ميشود، عمدتا تركيبي از مرفين، آمفتامين يا كوكائين هستند، تاكيد كرد كه جوانان نبايد فريب نام اعتيادآورهاي جديد را بخورند، زيرا تنها نام اين مواد تغيير كرده و تركيب آنها متشكل از همان اعتيادآورهاي آشناست.
معاون آموزشي مركز ملي مطالعات اعتياد، تركيب عمده اعتيادآورهاي جديد را متآمفتامين و از نوع مواد محرك خواند و هشدار داد: هر مادهاي مصرف ميشود، به تبع آن مصرفكننده به اصطلاح عوام، «بيخودي» شاد و شنگول ميشود و حس ميكند كه به طور ناگهاني، روحيهاش از اين رو به آن رو شده است. توانش يك دفعه افزايش مييابد و غم و غصههايش به طور لحظهاي فراموش ميشود.
وي با افزودن اين مطلب كه دارو و مادهاي كه با مصرف به شما لذت آني ميبخشد، قطعا در حال ضرر زدن به بخشهايي از بدن است كه دير يا زود خود را بروز خواهد داد، ادامه داد: خيلي از نوجوانان و جواناني كه اعتيادآورهاي جديد را مصرف ميكنند، ميگويند كه از اعتيادآوري اين مواد آگاه نبودهاند؛ اين در حاليست كه وابستگي به مصرف اين مواد و تخريب آنها قطعا بسيار بيشتر از مخدرهاي سنتي است؛ تا آنجا كه ايجاد حالت جنون، پرخاشگري، خودكشي و زوال عقلي را از عمده عوارض مصرف اين مواد ميتوان نام برد.
مكري همچنين يادآور شد: طول عمر مصرفكنندگان متناوب اعتيادآورهاي جديد نهايتا دو تا سه سال است و نبايد فراموش شود كه معمولا پس از سه ماه از آغاز مصرف، فرد مصرفكننده كمكم به جنون و پريشانحالي دچار ميشود، يعني دچار اوهام ميشود و افكار عجيب و غريب به سراغش ميآيد؛ اين در حاليست كه مخدرهاي سنتي حداقل افراد را فقط معتاد ميكرد، اما اعتيادآورهاي جديد علاوه بر اين كه فرد را معتاد ميكند، وي را ديوانه هم ميكند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا بر اساس برخي پژوهشها، آغاز اعتياد از سنين جواني صحت دارد، گفت: اصولا شروع مصرف مواد اعتيادآور از همان سنين است و طبعا وقتي قرار است كه پديدهاي از سنين 15 تا 25 سالگي ظاهر شود، محل آغاز آن يا مدرسه است، يا خوابگاه، يا دانشگاه، زيرا افراد در اين سنين معمولا در اين نوع مراكز هستند.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|28|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]