واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: داوران بخش كاريكاتور جشنواره فجر انقلابي هستند
داوران بخش كاريكاتور جشنواره هنرهاي تجسمي هنرمنداني هستند كه قبل از انقلاب كارشان را شروع كردهاند و بعد از انقلاب با ارائه كارهاي موثر، سهم بزرگي در افشاي جنايات دوران پهلوي داشتند.
مسعود شجاعيطباطبايي دبير بخش كاريكاتور نخستين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر در گفتوگو با خبرنگار برنا درباره چگونگي انتخاب هيات انتخاب آثار و داوران بخش كاريكاتور جشنواره گفت: اين جشنواره در دو بخش داوري شد علت اين اتفاق هم اين بود كه بتوانيم آثار رسيده را با دقت نظر بيشتري محك بزنيم.
وي افزود: داوران اين بخش بهجز يكنفر، از هنرمنداني هستند كه قبل از انقلاب كارشان را شروع كردهاند و بعد از انقلاب با ارائه كارهاي موثري، در افشاي جنايات دوران پهلوي سهم بزرگي داشتند. همچنين طرحهاي زيادي از آنان وجود دارد كه براي ايجاد روحيه در دوران دفاع مقدس از اين هنرمندان ما شاهد بودهايم.
شجاعيطباطبايي تصريح كرد: از آنجا كه كاريكاتور يك هنر مردمي است در دوران انقلاب به عنوان يكي از مردميترين گونههاي هنري خود را نمايان كرده است.
اين كاريكاتوريست درباره كارهاي ارائهشده در جشنواره اظهار كرد: اين آثار سه بخش را شامل ميشد؛ كاريكاتورهايي كه دوران انقلاب كار شده بود از خالقان اين آثار درخواست كرديم كه كارهايشان را براي جشنواره بفرستند، بخش ديگر موضوع غزه و فلسطين بود كه در اين ارتباط هنرمندان، آثاري را ارائه كردند. بخش سوم نيز موضوع ارائه شده جشنواره يعني «اميد به آينده» بود.
شجاعي ادامه داد: در رابطه با عنوان «اميد به آينده» جشنواره، ارائه اين موضوع سخت بود چرا كه كاريكاتور داراي نگاهي توام با طنز است و ما سعي داشتيم كه در اين جشنواره، نيمه پر اين موضوع ديده شود. بنابراين هنرمندان با توجه به اولين دوره اين جشنواره، كار سختي پيش رو داشتند. وي افزود: نكته ديگري كه لازم به ذكر است محدوديت زماني است كه در اين ارتباط سرعت عمل بيشتر هنرمندان كاريكاتوريست را ميطلبيد.
دبير كاريكاتور جشنواره در ادامه خاطرنشان كرد: با توجه به اين كه كاريكاتور امروز تبديل به يك زبان بينالمللي شده است اميد ما آن است با برنامهريزيهاي آينده، اين بخش از جشنواره به صورت بينالمللي برگزار شود و در مورد انتخاب موضوع نيز بيشتر كنكاش كنيم تا بتواند با موضوعي كه مدنظر ما است منطبق باشد و زمينهاي را ايجاد كند تا از همه بضاعت كاريكاتورمان را ارائه كنيم.
شجاعيطباطبايي همچنين درباره نسبت شركتكنندگان شهرستاني به تهراني در اين جشنواره گفت: بيش از هفتاد درصد از شركتكنندگان بخش كاريكاتور جشنواره تجسمي فجر از شهرستانها حضور دارند و در صورتي كه معيار محل صدور شناسنامه هنرمندان باشد اين نسبت و يا حتي بيشتر از آن، در تمامي نمايشگاه هاي ما حاكم است.
وي توضيح داد: بسياري از اين هنرمندان به واسطه كمبود فضاي شغلي در شهرستانها، به تهران ميآيند. در تهران وضعيت آموزشي و شغلي و همچنين امكانات ارائه آثار به صورت نمايشگاه در سطح بهتري نسبت به شهرستانها قرار دارد بنابراين سبب مهاجرت اين هنرمندان به تهران ميشود.
شجاعي وضعيت كاريكاتور ايران در عرصه بينالملل را در حد عالي توصيف كرد به طوري كه دوسالانه كاريكاتور ايران سومين فستيوال مهم كاريكاتور در دنيا است و از اعتبار ويژه بينالمللي برخوردار است.
وي افزود: آثار هنرمندان كاريكاتور ايراني در سطح دنيا، موفقيتهاي زيادي را نصيب كشور ميكند به طوري كه به طور ميانگين طي يك هفته دو اثر از هنرمندان ايراني در نمايشگاههاي مختلف دنيا به نمايش درميآيد. با توجه به اين موفقيتهاي چشمگير، توجه مسوولين هنري به حمايت هنرمندان كاريكاتوريست ما ضروري به نظر ميرسد.
دوشنبه|ا|28|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]