واضح آرشیو وب فارسی:ايران: معاون وزير جهاد كشاورزي در گفتوگو با : كشاورزي با استفاده از نقشه علمي در سال 91
زهره افشار
معاون وزير جهاد كشاورزي از تدوين نقشه علمي كشاورزي كه چگونگي رسيدن به اهداف چشمانداز اين بخش در افق 1404 را ترسيم خواهد كرد، خبر داد.
جهانگير پرهمت، رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي در گفتوگو با خبرنگار افزود: نقشه علمي بخش كشاورزي كه مسير رسيدن به چشمانداز همچنين مسير رسيدن به كشاورزي دانش بنيان تعيين خواهد شد هماكنون در مرحله تدوين است و تا پايان سالجاري اتمام و به تصويب مراجع ذيربط در كشور خواهد رسيد. وي خاطرنشان كرد: با نقشه علمي بخش كشاورزي و با محور علم و فناوري، تأمين امنيت غذايي و دستيابي به خودكفايي محصولات استراتژيك خواهد شد.
براساس افق سال 1404 بخش كشاورزي بايد به جايگاه نخست علم و فناوري پيشرفته كشاورزي در آسياي جنوب غربي و جهان اسلام دست يابد.
از سوي ديگر در آن سال ايران بايد در عرصه علم و فناوري مورد نياز در امنيت غذايي، صادرات و توسعه پايدار كشاورزي و خودكفايي در محصولات استراتژيك توانمند باشد كه معاون وزير جهاد كشاورزي معتقد است براي رسيدن به اين اهداف يقيناً بايد از يك نقشه جامع علمي در بخش كشاورزي بهره ببريم.توليد علم و فناوري در بخش كشاورزي طي سالهاي گذشته همانند ديگر بخشها از سرعت مناسبي برخوردار بوده است به گونهاي كه در سال گذشته 28 رقم زراعي و باغي به بخش كشاورزي معرفي شده است كه ميتواند توليد را به حد قابل توجهي افزايش دهد.كارشناسان بر اين باورند با توجه به پتانسيل بخش كشاورزي اگر توليد علم و فناوري در بخش كشاورزي با همين سرعت ادامه يابد و به مزرعه وارد شود، ظرفيت توليد بخش كشاورزي ميتواند تا سه برابر افزايش يابد.
برخورداري از منابع انساني صالح، فرهيخته و متخصص در بخش كشاورزي يكي ديگر از اهداف افق 1404 است كه اين مسئله ميتواند با توجه به سطح پائين سواد بهرهبرداران كشاورزي راه را براي توسعه علمي بخش كشاورزي مشكلساز كند لذا چگونگي افزايش سطح علمي كشاورزان در نقشه علمي كشاورزي را از معاون وزير جهاد كشاورزي جويا شديم.
پرهمت گفت: يكي از محورهاي نقشه علمي كشور به اين مسئله ميپردازد كه در اين راستا آموزشهاي تخصصي مختلفي براي بهرهبرداران كشاورزي در نظر گرفته شده كه كار در اين زمينه از سالجاري آغاز شده است.
وي خاطرنشان كرد: در سالجاري 4 ميليون نفر ساعت آموزش براي بهرهبرداران بخش كشاورزي در زمينههاي فناوريهاي نوين، مديريت مزرعه، مديريت مصرف كود و سم، مديريت آب و كاهش مصرف انرژي صورت گرفته كه بدون شك همه اين آموزشها منجر به افزايش بهرهوري افزايش عملكرد در هكتار و در نهايت افزايش توليد خواهد شد.
رئيس سازمان تحقيقات آموزش و ترويج كشاورزي درخصوص سازمانهاي همكاريكننده در تدوين نقشه علمي كشاورزي گفت: اين نقشه در شوراي راهبردي بخش كشاورزي كه در رأس آن وزير جهاد كشاورزي قرار دارد در دست تدوين است. شوراي راهبردي بخش كشاورزي همچنين متشكل از چهار معاون وزير جهاد كشاورزي، رؤساي كميسيونهاي آموزش و تحقيقات و كشاورزي مجلس شوراي اسلامي، 4 نماينده از دانشگاههاي كشور، نماينده تشكلهاي بخش كشاورزي، رئيس مجمع ملي خبرگان كشاورزي و رؤساي سازمانهاي نظام مهندسي كشاورزي و نظام دامپزشكي كشاورزي است.
به گفته پرهمت نقشه علمي بخش كشاورزي پس از تصويب در شوراي راهبردي بخش كشاورزي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز به عنوان زير بخش نقشه علمي كشور تصويب و ابلاغ خواهد شد.
معاون وزير جهاد كشاورزي اظهار اميدواري كرد: اين نقشه در سال زراعي 92-91 در بخش كشاورزي به كار گرفته شود.
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]