تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید،‌ اگر چه او خود،‌ بدان عمل ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826644081




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در جشنواره بين‌الملل فيلم برلين صورت گرفتجايزه بهـترين كارگردانى براى اصغـر فرهـادي


واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: در جشنواره بين‌الملل فيلم برلين صورت گرفتجايزه بهـترين كارگردانى براى اصغـر فرهـادي
گروه فرهنگ و هنر- موفقيت سينماى ايران در جوامع هنرى مختلف در سطح بين‌المللى چند سالى است كه ديگر خيلى از ذهن‌ها دور نيست. هراز چندگاهى خبرى درباره سفر كارگردانى به همراه فيلمش به يكى از جشنواره‌ها ى خارجى منتشر مى‌شود و هيچ بعيد نيست كه خبر بعدى از موفقيت كارگردان و فيلمش بگويد. اما هميشه اين خبرها خوشايند است و بارقه‌ها يى از اميد در دل جامعه هنرى ما زنده مى‌كند؛ اميد به پيشرفت بيش از پيش سينماى ايران. اين بار خبر درباره فيلم پر سرو صداى اصغر فرهادى است. فيلمى كه حضورش در جشنواره بين‌المللى فيلم فجر نيز جوايز و سيمرغ‌ها يى را به دست اندركاران ساخت فيلم هديه كرد. «درباره الي» با شركت در جشنواره فيلم برلين خرس نقره‌اى را در دستان فرهادى قرارداد. خرس نقره‌اى به كارگردانى داده مى‌شود كه در اين دوره از جشنواره عنوان بهترين كارگردانى را به خود اختصاص داده است.منتقدان در جشنواره برلين از همان ابتدا اين فيلم را تحسين كردند و «درباره الي» توانست نظر مثبت منتقدان سينما را كسب كند. همان گونه كه منتقدان ايرانى پس از اكران فيلم در سينماهاى جشنواره فيلم فجر، كار فرهادى را فيلمى با ازش و اتفاقى قابل تامل در سينماى ايران دانستند.

فيلم سينمايى «شير تأسف» (The Milk of Sorrow) ساخته خانم «كلوديا يوسا» جايزه اول جشنواره بين المللى فيلم «برلين» را از آن خود كرد. موضوع فيلم مزبور درباره ترس‌ها و نگرانى‌هاى زنان پرويى است كه در گذشته نه چندان دور در اين كشور مورد اذيت و آزار قرار مى‌گرفتند. در اين فيلم «ماگالى سوليه» در نقش زن جوانى به نام «فاوستا» بازى مى‌كند كه دچار يك بيمارى مرموز است و در فيلم گفته مى‌شود اين بيمارى مرموز از طريق شير مادرانى كه در زمان جنگ طولانى مقامات دولت پرو با چريك‌هاى چپ مورد تجاوز به عنف و يا اذيت و آزار فيزيكى قرار گرفتند، انتقال مى‌يابد. اين فيلم كه با همكارى دو كشور پرو و اسپانيا تهيه شده، در واقع دومين ساخته سينمايى كلوديا يوسا است. پس‌زمينه خشونت در دو دهه 80 و 90 در تمام لحظات فيلم وجود دارد هرچند اين خشونت به هيچ وجه نشان داده نمى‌شود. كشور پرو توسط چريك‌هاى چپ گرايى كه به دنبال برقرارى حكومت كمونيستى در آن بودند، به نابودى كشيده شد. پليس و نيرو‌هاى نظامى نيز در مقابل به نقض گسترده حقوق بشر پرداختند.

يوسا پس از دريافت جايزه گفت: «بردن اين جايزه يك افتخار است؛ تجربه بسيار زيبايى است. اين جايزه براى كشور ما پرو است.» او سپس در يك كنفرانس خبرى گفت: «ما به اين جور جايزه‌ها نياز داريم. براى مان مهم است كه مردم ساير كشور‌هاى جهان با سينماى پرو آشنا شوند.» هر چند فيلم «شير تأسف» در بين 18 فيلم شركت كننده در بخش مسابقه از جمله گزينه‌هاى محبوب براى بردن خرس طلايى نبود ولى احتمالا برنده محبوبى خواهد بود. اما جايزه «خرس نقره‌اي» كه جايزه بزرگ هيئت داوران است و به فيلم دوم تعلق مى‌گيرد، در جشنواره امسال به طور مشترك به دو فيلم اهدا شد. فيلم «جيگانته» اولين ساخته «آدريان بينييز» فيلمساز آرژانتينى كه داستان آن درباره نگهبان يك سوپرماركت است كه عاشق يك نظافت چى مى‌شود. و فيلم «هر كس ديگر» ساخته «مارن آده» فيلمساز آلمانى كه داستان آن درباره يك زن و شوهر است كه تعطيلات پر درد سرى را پشت سر مى‌گذارند. «اصغر فرهادي» فيلمساز ايرانى هم با فيلم مردم پسند «درباره الي» كه داستان آن درباره ديدگاه زنان سى و چند ساله به زندگى است، جايزه بهترين كارگردانى را به دست آورد. او پس از دريافت جايزه به خبرنگاران گفت: «چند روز پيش يك جشنواره فيلم در ايران برگزار شد و اين فيلم هم در آنجا نمايش داده شد و جايزه بهترين فيلم را از سوى مردم به دست آورد. خوشحالم كه انتخاب هم وطنانم با انتخاب هيئت داورى جشنواره برلين يكى بوده است.»

«سوتيگويى كوياتي» براى بازى در فيلم «رودخانه لندن» ساخته «رشيد بوغريب» به عنوان بهترين بازيگر مرد برگزيده شد. او در اين فيلم نقش يك فرانسوى مسلمان را بازى مى‌كند كه بى صبرانه منتظر شنيدن خبرى از پسرش پس از حملات تروريستى در سال 2005 در لندن، است. «بيرجيت مينيچماير» هم براى بازى در فيلم «هر كس ديگر» برند جايزه بهترين بازيگر زن شد. جايزه بهترين فيلمنامه هم به «اورن موورمن» و «الساندرو كامون» براى فيلم «پيغام رسان» اهدا شد. در اين فيلم وودى هرلسون و بن فوستر نقش دو سرباز كهنه كار جنگ عراق را بازى مى‌كنند كه حالا بايد خانواده‌هاى سربازانى كه در جنگ مزبور كشته شده‌اند را از مرگ عزيزان شان مطلع كنند. موورمن كارگردانى اين فيلم را نيز بر عهده داشت. جايزه همكارى برجسته هنرى هم به «گابور اردلي» و «تاماس ژيكلي» رسيد. اين دو در طراحى صحنه فيلم «كاتالين وارگا» ساخته «پيتر استريكلند» كارگردان بريتانيايى همكارى داشتند. دو فيلم «جيگانته» و «شتاب شيرين» جديد ترين ساخته «آندرژ واژدا» فيلمساز كهنه كار لهستاني، جايزه افتخارى فيلمساز خلاق را از آن خود كردند. برندگان از بين 18 فيلم توسط يك هيئت داورى هفت نفره كه رياست آن بر عهده «تيلدا اسوينتون» بازيگر اسكار برده اسكاتلندى قرار داشت، برگزيده شدند. فيلم «شير تأسف» كه متعلق به سينماى كشورى از آمريكاى لاتين است در واقع دومين برنده از اين قاره است كه براى دومين سال پياپى جايزه اول جشنواره برلين را از آن خود مى‌كند. سال گذشته جايزه خرس طلايى به فيلم «جوخه نخبگان» ساخته «خوزه پاديلا» از كشور برزيل رسيده بود. از بين فيلم‌هايى كه بازيگران سر شناس در آنها حضور داشتند فقط فيلم «پيغام رسان» وكمدى «تنها كس من» با بازى «رنه زل-وگر» توانست جايزه ببرد و ساير فيلم‌ها مورد بى اعتنايى قرار گرفتند. فيلم «ماموت» با شركت «گابريل گارسيا برنال» كه به موضوع داغ و مهم جهانى سازى مى‌پردازد به هيچ مورد توجه قرار نگرفت و حتى منتقدان به شدت از آن انتقاد كردند و فيلم «خشم» با بازى «جود لا» كه به تمسخر صنعت مد سازى مى‌پردازد، نيز توسط منتقدان كوبيده شد. فيلم «اشك‌هاى شادي» هم به‌رغم حضور دمى مور و پاركر پوزى با استقبال سردى مواجه شد.اصغر فرهادى پس از دريافت خرس نقره‌اى بهترين كارگردان گفت: من متنى از پيش آماده نكردم و هرآنچه در دل دارم بر زبان مى‌آورم. خداى را سپاس مى‌گويم كه بى‌يارى او در اين لحظه دراينجا نايستاده بودم و از مردم شريف سرزمين‌ام ياد مى‌كنم و فرهنگ بزرگى كه در آن رشد كردم و شما كمتر تصوير دقيقى از آن داريد.

او در ادامه از گروهش در فيلم «درباره الي» و از فستيوال و مردم برلين هم تشكر كرد. فرهادى در حاشيه مراسم پايانى برلين در گفت‌وگو با خبرگزارى‌هاى خارجى گفت: كارنامه حضور فيلم‌هاى ايرانى در ادوار مختلف جشنواره برلين نشان مى‌دهد، اولين فيلمى كه توانست از جشنواره برلين براى سينماى ايران افتخار بى‌آفريند؛ «‌طبيعت بى‌جان» ساخته سهراب شهيد ثالث بود كه در سال 1974 موفق به دريافت خرس نقره‌اى برليناله شد.

كسب اين جايزه ارزشمند دو سال بعد، يعنى در سال 1976 براى سينماى ايران تكرار شد و فيلم «‌باغ سنگي» به كارگردانى پرويز كيمياوى توانست دومين خرس نقره‌اى را به‌دست آورد. فيلم فوتبال‌محور «آفسايد» ساخته ‌جعفر پناهى پس از 30 سال، در سال 2006 سومين خرس نقره‌اى را نصيب ايران كرد و چهارمين كارگردان ايرانى كه خرس نقره‌اى برلين را گرفت، اصغر فرهادى است. جامعه اصناف سينماى ايران دريافت جايزه خرس نقره‌اى بهترين كارگردانى جشنواره فيلم برلين را به‌اصغر فرهادى شادباش گفت.در متن اين شادباش آمده است: «اهداء جايزه خرس نقره‌اى پنجاه و نهمين جشنواره فيلم برلين به هنرمند ارزشمند سينماى كشورمان جناب آقاى اصغر فرهادي، حكايت از استمرار ظرفيت بالاى سينماى ايران در رقابت با سينماى جهان و توان هوشمندانه سينماگران شريف ميهنمان در خلق آثار قدرتمند و برجسته سينمايى دارد. سينماى نوين ايران بالندگى روز افزون خود را مرهون تلاش‌هاى شرافتمندانه سينماگران گرانقدرى مى‌داند كه عليرغم بى مهرى‌ها و سوءتفاهمات پيرامونى ، همچنان متعهدانه و مصمم در اين هنر- صنعت جهانى ، گام بر مى‌دارند و سكان نمايندگى فرهنگى ايران عزيز را در عرصه‌هاى بين‌المللى به دست دارند. خانه سينما اين موفقيت را به همكاران سينمايى خود شادباش مى‌گويد.

دوشنبه|ا|28|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات نو]
[مشاهده در: www.hayateno.ws]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن