واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با انتقاد از بودجه 88 دانشگاه تهران؛ معاون اداري مالي دانشگاه: مشكلات دانشگاه سال آينده 2 برابر ميشود بخشي از بودجه عمومي دانشگاه در خزانه بلوكه شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنفي
معاون اداري مالي دانشگاه تهران با انتقاد نسبت به وضعيت بودجه دانشگاهها، گفت: وضعيت بودجه سال آينده دانشگاه تهران از روند سالهاي گذشته پيروي ميكند كه با اين روند به نظر ميرسد مشكلات دانشگاه دو برابر شود.
دكتر سيد محمد مقيمي در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با پيشبيني رشد محدود بودجه عمومي دانشگاه تهران، گفت: اين در حاليست كه براساس قانون، حقوق و دستمزد كاركنان و اعضاي هيات علمي دانشگاه تهران حدود 8 درصد رشد و ساير هزينهها نيز حداقل 20 درصد رشد خواهد داشت و مشخص نيست كه اين كسري بودجه از كجا بايد تامين شود.
وي با بيان اينكه دانشگاه تهران نماد آموزش عالي كشور به شمار ميرود و در بسياري از موارد وزارت علوم در تدوين آييننامهها، ايجاد رشتههاي جديد و ساير مباحث از دانشگاه تهران الگوبرداري ميكند، اظهار كرد: به عبارت ديگر از دانشگاه تهران انتظار ويژه ميرود كه شايد از ديگر دانشگاهها اين انتظار وجود نداشته باشد.
وي با بيان اينكه دانشگاه تهران نيز براي حفظ پيشگامي خود نيازمند بودجهاي بيش از ساير دانشگاهها است، گفت: در حاليكه دانشگاهها براي پيشرفت نيازمند رسيدگي هستند، اما بايد در نظر داشت انتظاري كه از دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالي ميرود بسيار بيشتر از دانشگاههاي ديگر است.
عدالت در آموزش عالي به معناي يكسان برخورد كردن نيست
بايد به اندازه شأن هر دانشگاه به آن بودجه تخصيص داد
5/1ميليارد بيش از ميزان لازم از بودجه عمومي دانشگاه تهران درخزانه بلوكه شده است
وي بودجه عمومي دانشگاه تهران را در سال جاري70 ميليارد و400 ميليون تومان عنوان كرد و گفت: از اين ميزان در ابتداي سال 43 ميليارد تومان براي پرداخت حقوق و مزاياي كارمندان و اعضاي هيات علمي در خزانه بلوكه شده است كه در اين بين خزانه 5/1 ميليارد بيش از ميزان لازم از بودجه عمومي دانشگاه برداشت كرده است.
وي با اشاره به بلوكه شدن بخشي از بودجه عمومي دانشگاهها، گفت: در اين ميان تنها 27 ميليارد تومان براي دانشگاه باقي ميماند و از اين ميزان نيز تا پايان آذرماه تنها 17 ميليارد تومان به دانشگاه تخصيص يافته است و پيشبيني ميشود كه تا پايان سال ميزان تخصيص بودجه به طور كامل محقق نشود.
روساي پرديسهاي دانشگاه براي جبران هزينههاي روزمره مستاصل شدهاند
وي با بيان اينكه رديفهاي بودجه پرديس كشاورزي كرج، ابوريحان و پرديس قم دانشگاه تهران نيز به صورت مستقل است، تصريح كرد: كمبودها در پرديسها با وجود بودجه مستقل به گونهاي است كه مديران آنها را براي جبران هزينههاي جاري و روزمره مستاصل كرده است.
ايجاد تمركز زدايي در نظام بودجهاي دانشگاه تهران
وي افزود: براي ايجاد تمركز زدايي در نظام بودجهاي دانشگاه تهران، كتابچه بودجه تفصيلي با تفكيك پرديسها، دانشكدهها و واحدهاي ستادي تنظيم شده است كه سهم آنها بر اساس مولفههايي همچون سرانه دانشجويي، حجم فعاليتها، برنامههاي جديد و ساير مولفهها مشخص شده است، با توجه به گستردگي دانشگاه تهران، سهم برخي واحدها به حدي ناچيز است كه حتي كفاف هزينههاي جاري آنها را هم نميدهد.
وي پيشبيني مربوط به درآمد اختصاصي دانشگاه تهران را40 ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: البته تحقق چنين درآمدي با توجه به عدم اختصاص وام مربوط به شهريه نوبت دوم از طريق وزارت علوم بعيد است.
از ابتداي سال تاكنون 5/2 ميليارد تومان در كوي دانشگاه هزينه شده است
معاون اداري مالي دانشگاه تهران بودجه پيش بيني شده براي كوي دانشگاه تهران را در سال جاري يك و نيم ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: تا كنون بيش از 2 ميليارد و 400 ميليون تومان در اين زمينه هزينه شده است كه به نظر ميرسد اين رقم تا پايان سال به 3 ميليارد تومان برسد.
تاكنون تنها 59 درصد بودجه عمراني دانشگاه تهران تخصيص يافته است
دكتر مقيمي با اشاره به بودجه تملك دارايي دانشگاه تهران و با بيان اينكه اين بودجه در سه بخش فضاي مربوط به مباحث پژوهشي، آموزشي و تعميرات و تجهيزات هزينه ميشود، اظهار كرد: كل بودجه عمراني دانشگاه در سال جاري 8 ميليارد تومان است كه تا كنون تنها 59 درصد اين مبلغ تخصيص يافته است.
در بودجه عمراني سال آينده دانشگاه، ساخت هيچ پروژه جديدي لحاظ نشده است
وي با بيان اينكه در بودجه عمراني سال آينده دانشگاه، ساخت هيچ پروژه جديدي لحاظ نشده است، گفت: در اين زمينه تنها مبلغي براي ساخت پروژههاي نيمه تمام دانشگاه ديده شده است، اين در حاليست كه براي احداث بناهاي مورد نياز دانشكدهها به ويژه دانشكده كارآفريني نياز به بودجه عمراني هنگفتي است.
وي با بيان اينكه متاسفانه بودجه تعيين شده از ابتدا واقعي نبوده است، تصريح كرد: اين در حالي است كه در پايان نيز همين بودجه ريزش پيدا ميكند، به گونهاي كه بودجه سال جاري با چالش جدي مواجه است، تا جايي كه به نظر ميرسد از متمم بودجه نيز خبري نيست.
دكتر مقيمي در خاتمه خاطر نشان كرد: در اين مدت سعي شده است تا طي رايزني با سازمانهاي مختلف بخشي از كسري بودجه خود را جبران كنيم چراكه در غيراين صورت براي گذران وضع موجود با مشكل جدي مواجه هستيم.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]