واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: سيخ،ميخ و آدامس بلاي صندوقهاي صدقات!
عليرغم اينكه كميته امداد تغييراتي را در شكل فيزيكي صندوقهاي صدقات ايجاد كرده است، اما اين تغييرات مانع از دستبرد سارقان و معتادان به صندوقهاي صدقات نشده و همچنان سيخ، ميخ و حتي آدامس بلاي پول ريخته شده درصندوقهاست.
به گزارش فارس، طي سالهاي گذشته كميته امداد تلاش كرده است كه با استفاده از ظرفيتهاي موجود بيشترين كمكها را به خانوادههاي نيازمند و محروم داشته باشد و در همين راستا طرحهاي مختلفي را در كشور اجرا كرده است.
اجراي طرحهاي مختلف همچنون طرح اكرام، جمع آوري جهزيه، طرح امداد محله و طرح احسان حسيني هم نتوانسته جاي كمكهاي مردمي را در بخش صدقات را بگيرد و كمكها در اين بخش همچنان در رتبههاي اول قرار دارد.
بر اساس آمار ارائه شده از سوي مسئولان كميته امداد در حال حاضر ماهيانه 15 ميليارد تومان كمكهاي مردمي در بخش صدقه جمع آوري ميشود كه بايد در حفظ و حراست آن در مقابل دستبرد دزدان كوشيد.
در سالهاي اخير"عدم ايمن بودن صندوقهاي صدقات" يكي از نگرانيها بوده است به طوري كه طي سال گذشته مجموعه امداد تلاش كرد تا تغييراتي را در شكل فيزيكي صندوقها ايجاد كند.
با جود تغييرات ايحاد شده در صندوقهاي صدقات اما همچنان پولهاي جمع آوري شده در اين صندوقها با شگردهاي خاصي توسط سارقان و معتادان سرقت ميشود.
در همين راستا بحث دسترسي معتادان و سارقان به پولهاي جمع آوري شده در صندوقهاي صدقات، مجموعه امداد را بر آن داشت تا راهكارهاي مناسبتري را در اين بخش برگزيند.
طرح" صندوقهاي صدقات ديجتالي" يكي از برنامههاي مجموعه امداد بود به طوري كه قرار است طي سالهاي آتي اين صندوقهاي جايگزين صندوقهاي صدقات سنتي شوند.
تاپايان سال تمامي صندوقهاي صدقات ايمن ميشوند
سعيد ستاري، معاون مشاركتهاي مردمي كميته امداد در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: در حال حاضر ماهيانه ۱۵ ميليارد تومان در بخش صدقات جمعآوري ميشود به طوري كه استانهاي تهران، فارس، آذربايجان شرقي، خراسان رضوي و اصفهان از جمله استانهايي هستند كه در بخش صدقات بيشترين كمك را دارند.
معاون مشاركتهاي مردمي كميته امداد ادامه داد: كمكهاي جمعآوري شده در بخش صدقات به صورت كاملاً تفكيك شده و بر اساس برنامه ريزي انجام شده در اختيار خانوادههاي نيازمند قرار ميگيرد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه مجموعه امداد در خصوص ايمن سازي صندوقهاي صدقات چه برنامه ريزي كرده است، افزود:تا پايان سال تمامي صندوقهاي صدقات كشور با استفاده از نسل جديد صندوقها ايمن خواهند شد.
ستاري افزود: بيش از 7 ميليون و 500 هزار صندوق صدقات در سراسر كشور وجود دارد كه تنها200 هزار عدد آن صندوق بزرگ معابر بوده و مابقي درمنازل، محل كسب خيرين ومشتركين، مدارس و مجتمعهاي مسكوني و اداري نصب شده است.
در روز روشن صندوقها را خالي ميكنند
محمد يكي از شهروندان تهراني با اشاره به اينكه كساني كه صندوقها صدقات را خالي ميكنند، ترسي ندارند، گفت: معتادان در روز روشن هم به صندوقهاي صدقات دستبرد ميزنند و نهادي هم در اين خصوص اقدامي را انجام نميدهد.
وي اضافه كرد: متأسفانه در اكثر مناطق تهران شاهد هستيم كه صندوقهاي صدقات توسط معتادان و سارقان مورد دستبرد قرار مي گيرند.
هنوز تغييراتي صورت نگرفته است
مصطفي با اشاره به اينكه هنوز تغييراتي در زمينه ايمن سازي صندوقهاي صدقات صورت نگرفته است، گفت: از ابتدا سال جاري مجموعه امداد وعده داد تغييراتي در شكل صندوقها ايجاد كند، اما هنوز اتفاقي نيفتاده است.
وي ادامه داد: متأسفانه طي ماههاي گذشته شاهد سرقت پولهاي جمع آوري شده در صندوقهاي صدقات هستيم به طوري كه تمايل مردم براي كمك به نيازمندان در اين بخش كاهش پيدا كرده است.
سهمي از اين پول به ما ميرسد
عليرضا با بيان اينكه بايد به شدت با افرادي كه كمكهاي جمع آوري شده فقرا ميبلعند، برخورد شود، گفت: در اين خصوص كميته امداد و نيروي انتطامي بايد همكاري كنند و مناطقي كه صندوقهاي صدقات به سرقت ميروند را شناسايي و سپس با سارقان برخورد كنند.
وي اضافه كرد: زماني كه به معتادان و سارقات اعتراض ميكنيم كه چرا صدقه محرومان را به سرقت ميبريد، ميگويند:سهمي از اين پول براي ماست و ما نيز سهمي در اين پول داريم.
به گزارش فارس در حال حاضر روند سرقت صندوقهاي صدقات در كشور روبه افزايش است و اين در حالي است كه در اكثر استانها و شهرهاي بزرگ اين موضوع به يك رويه تبديل شده است.
ادامه دار بودن سرقت از صندوقهاي صدقات در آينده لطمههاي بزرگي را به قشر محروم و نيازمند جامعه خواهد زد و در هم اين خصوص كميته امداد بايد اقدام قابل قبولي را براي حفظ كمكهاي مردمي داشته باشد.
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جهان نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]