تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803963986




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يادداشتيك تير و چند نشان


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: يادداشتيك تير و چند نشان
احسان بريندر روزهاي اخير شاهد بالا رفتن قيمت ريالي دلار در بازار ارز بوده‌ايم. با توجه به آنكه سياست‌گذاران، نظام ارزي ايران را «شناور مديريت شده» اعلام كرده‌اند، نرخ ارز رسمي كشور امكان عدم تطابق با نرخ ارز حاصل از بازار آزاد را دارد. بر اين اساس و با توجه به شوك‌هاي مقطعي نرخ ارز و تمايل نيروهاي بازار آزاد به پذيرش اين شوك‌ها و تن دادن به افزايش نرخ ارز از سوي آنها در سال‌هاي اخير، گروه قابل توجهي از اقتصاددانان معتقد به پايين‌تر بودن محسوس نرخ ارز رسمي از ميزان واقعي آن هستند.
اگر اين مساله را بپذيريم، اثراتي همچون كاهش توان رقابتي توليدات داخل در بازارهاي جهاني از جمله بارزترين هزينه‌هاي وارد بر بخش عرضه اقتصاد محسوب مي‌شود، در نتيجه شايد از اين منظر، گريزي از افزايش نرخ ارز نباشد.
هنگامي كه سخن از افزايش نرخ ارز به ميان مي‌آيد، يكي از نخستين فايده‌هاي مترتب بر آنكه به ذهن خطور مي‌كند، ايجاد مازاد در حساب تراز پرداخت‌ها بر اثر افزايش صادرات و كاهش واردات است و در عين حال اثر بعدي اين افزايش، مي‌تواند بالا رفتن نرخ تورم در اثر گراني محصولات وارداتي باشد.
از طرفي با توجه به اينكه نرخ تعرفه دولت كامله الوداد - بر اساس آخرين آمارهاي صادره موجود از بانك جهاني و سازمان تجارت جهاني در سال 2008 ميلادي - در ايران رقمي در حدود 26 درصد بوده است، مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه بخش قابل توجهي از گراني كالاهاي وارداتي، ناشي از ميزان بالاي نرخ تعرفه است. همچنين با توجه به اينكه از بهار سال 84، ايران به عنوان عضو ناظر سازمان تجارت جهاني پذيرفته شده است و يكي از پيش شرط‌هاي پيوستن به اين سازمان كاهش نرخ تعرفه است، رقم ذكر شده زياد محسوب مي‌شود.
از ديگر سوي، با آغاز اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها از زمستان گذشته، با توجه به حذف يارانه‌هاي انرژي بخش صنعتي، هزينه‌هاي توليدات داخلي نيز افزون‌تر شده است و اين مساله علاوه بر كاهش توان صادراتي، مي‌تواند منجر به كاهش توان رقابتي آنها در داخل نيز بشود كه بنابراين - در صورت صحت فرضيه پايين بودن نرخ ارز رسمي - فشار وارد بر بنگاه‌هاي داخلي مضاعف خواهد شد.
بنابراين، شايد گريزي از افزايش نرخ ارز رسمي، در آينده‌اي نزديك نباشد. به نظر مي‌رسد اكنون كه شرايط براي بالا رفتن نرخ ارز فراهم شده است، مي‌توان با يك مديريت صحيح، راه را براي افزايش تدريجي آن هموار كرد و در عين حال با كاهش تعرفه‌هاي كالاهاي وارداتي، از اثرات تورمي تغيير نرخ ارز كاست. به اين ترتيب با يك تير چند نشان زده خواهد شد. يعني همزمان با اينكه توان رقابتي توليدات داخلي در سطح جهاني افزايش خواهد يافت و نرخ ارز نيز به ميزان طبيعي خود نزديك خواهد شد، به دليل كاهش تعرفه‌ها، اثرات تورمي افزايش نرخ ارز در داخل نيز به كمترين حد خود خواهد رسيد و در عين حال گام مهمي نيز در راستاي بسترسازي براي عضويت رسمي در سازمان تجارت جهاني برداشته خواهد شد.

يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن