واضح آرشیو وب فارسی:حيات: صادق زيبا كلام : شهدا فراتر از جناح هاي سياسي ايستاده اندتقدير از شهدا طبيعي ترين اتفاق پس از جنگ است
تهران - حيات
استاد دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران با بيان اين فرض كه حتي اگر مباني دين اسلام و جمهوري اسلامي را كنار بگذاريم باز بزرگداشت شهداي جنگ از معنا و مفهوم خود نخواهد افتاد، گفت: اگر ما به دين و نظام جمهوري اسلامي معتقد نباشيم باز مجبوريم اعتراف كنيم شهدا از خاك اين كشور در برابر تهاجمات اشغالگران بعثي حفاظت كرده اند.
به گزارش حيات ، صادق زيبا كلام با طرح اين سئوال كه وقتي خاك كشور ما در معرض اشغال دشمن متجاوز قرار مي گيرد،تكليف ما چيست، گفت: اگر من بگويم با نظام و حكومت ايران مخالفم پس كاري هم با جنگ ندارم اشغال كشورم را امضا و وسيله اي براي اعطاي امتيازات به دشمن متجاوز فراهم كرده ام. قطعاً در هيچ مرام، عقيده، مسلك، تمدن و فرهنگي نيامده است دفاع از ميهن و خاك زماني واجب مي شود كه با حكومت موافق باشي.
وي طبيعي ترين وظيفه انساني در زمان تجاوز دشمن به خاك كشور را تلاش براي دفع تجاوز دانست و گفت: انصافاً بسياري از سربازان ما كه در جنگ شهيد شدند نه از سر اجبار و منافع كه داوطلبانه به سمت دشمن رفتند، آنها عميقاً احساس وظيفه مي كردند چون به خاك كشورشان در روز روشن تجاوز شده بود.
استاد دانشكده حقوق دانشگاه تهران تقدير از شهدا را طبيعي ترين اتفاق بعد از جنگ دانست و گفت: من نمي توانم اين استدلال را بپذيرم كه تدفين شهدا در محيط دانشگاه تهران گورستاني كردن اين محيط است. اصلاً تجليل از سربازان وطن و شهدا مختص فرهنگ ايراني و ايرانيان نيست شما در كشورهاي غربي هم مي بينيد يادبودهاي زيادي براي قربانيان جنگ و سربازانشان ساخته اند، يادبودهايي كه در مراكز عمومي شهر قرار دارد.
وي افزود: هر كس در تجليل از شهدا شبهه اي دارد بايد از او پرسيد حكم شما چيست؟ آيا نظر شما اين بود كه ما بايد تسليم عراق مي شديم و اهواز و خرمشهر و دزفول را به بعثي ها واگذار مي كرديم، آن وقت پشت ميز مذاكره پرچم سفيد دست مي گرفتيم تا عراقي ها هر طور كه دلشان خواست با ما رفتار كنند؟
زيبا كلام شهداي هشت سال دفاع مقدس را فراتر از جريان ها و گروه هاي سياسي و جناحي دانست و گفت: اگر جريان مشخصي خود را متولي و ميراث دار شهدا بداند و مسأله به گونه اي براي جوانان تبيين شود كه انگار جنگ مفهومي جناحي و خطي داشته است، اين جفاي بزرگي است كه نسبت به فرهنگ جبهه، شهادت و دفاع مقدس وارد ميشود.
وي افزود: من از نسل انقلاب و جنگ هستم و با تمام سلول هاي تنم معتقدم جنگ متعلق به هيچ جريان سياسي خاصي نبود اما نسل جديدي كه پس از جنگ به دنيا آمده و فضاي آن دوران را درك نكرده است گمان مي كند جنگ امري خطي و جناحي بوده است.
زيباكلام يكي از مهم ترين عوامل شكل گيري ذهنيت منفي برخي افراد در برابر دفن شهدا در دانشگاه ها را تفهيم نادرست جنگ به نسل جديد دانست و گفت: فرض من اين است كه برخي از جريان هاي سياسي كه امروز خود را وارث فرهنگ جبهه مي دانند نه براي بهره برداري سياسي و جناحي كه صميمانه به اين باور معتقدند اما با اين همه كاركرد مذكور مشكل دارد و به تقليل و انحراف مفهوم دفاع مقدس مي انجامد.
پايان پيام
سه|ا|شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]