تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):شعبان ماه من است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، روز قيامت شفيع او خواهم بود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826359202




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معاينه پزشكي آقايان توسط 500 ارولوژيست در روز ا ول اسفند; مرد بودن براي سلامتي مضر است


واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: معاينه پزشكي آقايان توسط 500 ارولوژيست در روز ا ول اسفند; مرد بودن براي سلامتي مضر است
گروه گزارش-براي شما هم شايد باور اين موضوع سخت و تا حدي خنده دار باشد، اما متخصصان سال ها است كه به اين نتيجه رسيده اند كه «مرد بودن براي سلامت ضرر دارد15 »! عامل مرگ بين زنان و مردان مشترك است و مردان در مجموع پنج سال زودتر از زنان خود مي ميرند، چرا كه در طول زندگي با مخاطرات بيشتري نسبت به زنان مواجه هستند.بيشتر مردان بويژه در جوامعي چون ايران، كمتر به سلامت جسم و روح خود توجه مي كنند.در حقيقت آنها با تصوري كه از برتر بودن قواي خود دارند، همواره خود را همچون كوهي مي پندارند كه از پاي نخواهند نشست. همين كه مردان خود را در نقش هاي اجتماعي زنده و پويا مي بينند، فكر مي كنند كه سالم هستند و به دنبال اين تفكر است كه كمتر به پزشك مراجعه مي كنند و بيشتر وقتي به دكتر مي روند كه بيماري آنها به مرحله حاد و جدي رسيده باشد. بيشتر مردان در برابر داشتن برنامه اي منظم به منظور انجام معاينه هاي پزشكي متداول، سرسري برخورد مي كنند; در حالي كه به گفته متخصصان و پزشكان، اين موضوع بسيار ضروري و غيرقابل انكار است.تحقيقات دانشمندان نشان مي دهد بيماري هاي قلبي، سرطان هاي ريه و پروستات، افسردگي و خودشكي، ديابت و اختلالات نعوظ، 6 تهديد بزرگ براي سلامت مردان به شمار مي رود. همچنين بر اساس مطالعا تي كه در باره بيماري ها در ايران در سال 86 انجام شده است هم نشان مي دهد كه بيشترين بار بيماري ها در مردان كشور حوادث ترافيك است و از سويي، اميد به زندگي مردان در ايران 70 سال و دو سال كمتر از اميد به زندگي زنان است.آسم شغلي از جمله مهم ترين بيمار ي هاي شغلي مردان است كه در اثر تماس با محرك ها و آلرژي هاي محيط كار ايجاد مي شود.
حوادث ترافيكي در مردان پنج برابر بيشتر از زنان
به گزارش عصر ايران كارشناس اداره ميانسالان وزارت بهداشت و درمان، بلايا و حوادث غيرمترقبه و اعتياد را پس از حوادث ترافيكي در رتبه دوم و سوم بار بيماري ها در مردان كشور عنوان مي كند و مي گويد: «به علاوه بيماري هاي قلبي، سقوط، حوادث ناشي از تاثير نيروهاي مكانيكي و افسردگي در رتبه هاي بعدي بار بيماري هاي مردان در كشور قرار دارند. در اين زمينه حوادث ترافيكي در مردان پنج برابر بيشتر از زنان، اعتياد در مردان 10 برابر بيشتر از زنان، سقوط در مردان سه برابر بيشتر از زنان و در مجموع حوادث ناشي از نيروهاي مكانيكي، بيماري هاي رواني مانند اختلال دوقطبي، بيماري هاي ريوي، خودكشي و خشونت عليه خود، آسم، سوختگي، ايدز، غرق شدگي، صرع و سرطان معده در مردان بيشتر از زنان است.»دكتر مهراندخت عابديني در حوادث عمدي و غيرعمدي بر حوادث جاده اي تاكيد مي كند و مي گويد: «لازم است با همكاري ساير بخش ها در زمينه كاهش حوادث ترافيكي اقدامات موثري صورت گيرد. همچنين درباره حوادث ناشي از كار نيز لازم است به دسته اي از آسيب هاي شغلي و عوامل خطر محيط كار توجه بيشتري كرد. در اين زمينه بايد از حوادثي چون تاثير مواد شيميايي بر انواع سرطان ها، سقوط، برق گرفتگي و غيره توجه كرد.»به گفته كارشناس اداره ميانسالان وزارت بهداشت و درمان، براساس بررسي ها و گزارش هاي دفتر سلامت محيط و كار، سالانه 2 2/ ميليون مرگ مرتبط با كار در جهان رخ مي دهد; بنابراين توجه به آسيب هايي كه منجر به قطع يا نقص عضو مي شود، ضروري است. ضمن اين كه بسياري از اين حوادث در نتيجه اعتياد، كهولت، بي تجربگي يا كار در محيط هاي غيراستاندارد رخ مي دهد.وي با اشاره به نقش بيماري هاي قلبي و عروقي در به خطر انداختن سلامت مردان اظهار مي كند: «سيگار، اعتياد و پيروي نكردن از شيوه هاي صحيح زندگي از بيشترين عوامل موثر در تشديد اين بيماري هاست. از سويي ديگر، استرس هاي زندگي روزمره، ديابت، چاقي و اضافه وزن هم از ديگر فاكتورهاي مستعدكننده بيماري هاي قلبي و عروقي است. بنابراين تلاش وزارت بهداشت اين است كه مردان را نسبت به شيوه زندگي خود و پرهيز از سيگار حساس كند. مردان بايد شاخص توده بدني خود را تا عدد 25 حفظ كنند. در اين زمينه بهترين توصيه انجام فعاليت فيزيكي است و بهترين و ارزان ترين اين فعاليت ها، پنج بار در هفته و هر بار 20 دقيقه، پياده روي است.»
ضرورت توجه به ارگونومي در محيط هاي كار
كارشناس طب كار دفتر سلامت محيط و كار وزارت بهداشت و درمان نيز در اين باره مي گويد: «بيماري هاي شغلي كه در اصل مواجهات شغلي است، به گروه هاي مختلف مانند مواجهات فيزيكي (صدا، گرما، سرما)، شيميايي (گازها و حلال ها)، بيولوژيك (باكتري و ويروس)، ارگونوميك (مطابق نبودن شرايط محيط كار با ويژگي هاي جسمي و رواني) و مواجهات رواني مانند استرس هاي شغلي تقسيم مي شود و از آنجا كه مردان بيشتر به مشاغل سخت و زيان آور مي پردازند، رفتارهاي پرخطر در آنها بيشتر است.»دكتر الهام ميرزامحمدي مي افزايد: «آسم شغلي از جمله مهم ترين بيمار ي هاي شغلي مردان است كه در اثر تماس با محرك ها و آلرژي هاي محيط كار ايجاد مي شود. البته دو بيماري مهم و با شيوع كمتر سيليكوزيس و آزبستوزيس هم جزو اين دسته بيماري ها محسوب مي شود كه غيرقابل درمان، اما قابل پيشگيري است.»وي مي گويد: «بيماري هاي اسكلتي و عضلاني مانند كمردرد و انواع تاندونيت ها هم از شايع ترين بيماري هاي شغلي مردان و البته زنان است و كمردرد شايع ترين علت از كارافتادگي در افراد زير 45 سال و شايع ترين علت شكايت هاي غرامتي كارگران و دومين علت غيبت از كار است و همه اين مشكلات با بي توجهي به رعايت ارگونومي در محيط هاي كاري، نحوه نشستن و ايستادن هاي طولاني در حين كار مرتبط است.»وي با بيان اين كه مشكلات پوستي شايع ترين بيماري ناشي از شغل بويژه در مردان است، اظهار مي كند: 35« درصد مجموع بيماري هاي مرتبط با شغل را بيماري هاي پوستي تشكيل مي دهند كه شامل درماتيك هاي تحريكي و آلرژيك هستند و بر اثر محرك ها و آلرژن ها ايجاد مي شود. در اين زمينه سرطان هاي پوست به شكل شايع در افرادي كه كار آنها در محيط خارج از ساختمان و مواجهه طولاني با نور آفتاب و اشعه UV است، رخ مي دهد.» كارشناس طب كار دفتر سلامت محيط و كار وزارت بهداشت و درمان با اشاره به كاهش شنوايي در افرادي كه در طول هشت ساعت شيفت كاري با سر و صداي بيش از 85 تا 90 دسي بل مواجه هستند، مي گويد: «در اين زمينه مرداني كه با اشعه اتيلن اكسيد و فلزاتي مانند سرب در تماس هستند در معرض تهديد بيماري هاي سيستم توليد مثل قرار دارند و به علاوه انواع سرطان ها مانند سرطان ريه در مردان به علت مواجهه با آزبست بيشتر بوده و سيگار كشيدن، ميزان شيوع سرطان مثانه در مردان را پنج برابر زنان كرده است.»
ابلاغ آئين نامه اجرايي طرح سلامت
كاركنان دولت
دكتر ميرزا محمدي با اشاره به اجراي برنامه كاهش و كنترل سيليكوزيس در كارگاه ها و كارخانه هاي شناسايي شده، مي گويد: «در اين كارگاه ها، كارگران، ويزيت و براساس فرمت يكسان ارزيابي مي شوند و در صورتي كه كارگري مشكوك به سيليكوزيس باشد به پزشك متخصص ارجاع داده مي شود. در اين زمينه فعاليت ديگري به منظور معاينه رانندگان برون شهري به منظور صدور كارت سلامت انجام مي شود.» وي با اعلام اين كه آئين نامه اجرايي طرح سلامت كاركنان دولت بزودي ابلاغ مي شود، اظهار مي كند: «براساس اين آئين نامه كارگران بويژه در بخش صنايع سالانه زير پوشش معاينه هاي لازم براساس نوع كار با ديدگاه طب كار قرار مي گيرند و در اين زمينه طرحي براي كاركنان دولت هم تصويب شده است كه آئين نامه اجرايي آن تا پايان سال ابلاغ مي شود.» وي مي گويد: «در اين زمينه آئين نامه سنجش سلامت پيش از استخدام در دستگاه هاي دولتي هم تهيه شده است و با توجه به تاكيد قانون مديريت خدمات كشوري مبني بر سنجش سلامت جسمي و رواني افراد متقاضي استخدام اجرايي خواهد شد. در اين زمينه سلامت جسمي و رواني افراد متناسب با كاري كه متقاضي آن هستند، سنجيده مي شود و چنانچه فردي مشكلي داشته باشد كه براي سلامتش مضر بوده يا در كار خلل ايجاد كند، استخدام نخواهد شد.» به گفته دكتر عابديني، كارشناس اداره سالمندان وزارت بهداشت و درمان بار حوادث عمدي و غير عمدي كشور در سال،82 براي مردان معادل دو ميليون و 789 هزار و 966 سال است و همه اين موارد در كنار رتبه اول حوادث عمدي و غير عمدي در اين زمينه بر اين مهم تاكيد دارد كه بايد براي ايجاد خط دوم دفاعي محيط هاي كاري يعني رعايت اصول ايمني كار، مهارت آموزي و آشنايي با قوانين محيط كار، استفاده از كفش هاي ايمني، ماسك، كلاه، دستكش، پيش بندهاي ايمني و در مجموع وسايل حفاظت فردي توجه بيشتري كرد تا سلامت مردان حين كار كمتر به خطر بيفتد.
رفتار مردان در توجه به سلامت خود، در رفتار اعضاي خانواده موثر است
قطعا نقش كليدي كه در سلامت كل مردان صورت مي گيرد، به نوبه خود در سلامت جامعه و ديگر افراد خانواده موثر است. دكتر مهدي گويا رئيس مركز مديريت بيماري هاي واگيردار وزارت بهداشت اعلام كرد:از آنجا كه مردان اكثر اوقات خود را در محيط كاري سپري مي كنند نسبت به دريافت اطلاعات و نكات بهداشتي فرصت كمتري دارند، اما وقتي يك پيام بتواند تاثيرگذار باشد به دقت به آن توجه نشان مي دهند و آن را در خانواده خود لحاظ مي كنند و به تك تك اعضاي خانواده خود منتقل مي نمايند.دكتر گويا با بيان اين كه مردان نقش كليدي در سلامت كل جامعه و خانواده دارند و اين موضوع نيز در سراسر دنيا مورد توجه و اهميت است، بيان داشت: مسلما خيلي از فعاليت هايي كه در زمينه ارتقاي سلامت مردان در اين رابطه صورت مي پذيرد در سلامت جامعه و تك تك اعضاي خانواده موثر است.
مردان ركورد دارترين افراد در زمينه آسيب هاي جسماني هستند
دكتر معصومي رئيس مركز امداد و فوريت هاي پزشكي وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي نيز مي گويد طبق آماري كه از سال 84 تا سال 87 در مركز فوريت هاي پزشكي وزارت بهداشت و درمان به ثبت رسيده 70 درصد آمار حوادث مربوط به آقايان بوده است.وي ادامه داد: در حوادث چهارشنبه سوري سال 86، 81 درصد در حوادث مراكز و اماكن آموزشي 74 درصد حوادث اماكن ورزشي و تفريحي، 83 درصد حوادث ترافيكي، 79/6 درصد كوچه و خيابان، 81 درصد بزرگراه، 76 درصد محل كار، 96 درصد حمله حيوانات، 77/5 درصد عقرب گزيدگي، 53/9 سوختگي، 51/9 غرق شدگي، 71/5 برق گرفتگي، 77/8 سقوط، 68 درصد مردان دچار آسيب ديدگي شده اند.دكتر معصومي افزود: حوادثي مانند ضربه 74/9، خودكشي 48/7، خشونت 88/5، تصادف 87/9، عابر پياده 68 درصد، خودروسوارها 73/5 و موتورسواران 88/4 در ميان مردان اتفاق افتاده است.رئيس انجمن اورولوژي ايران در اين خصوص گفته بود اجراي اين طرح طي دو سال گذشته نشان داد كه متاسفانه اطلاعات مردان درباره ارگان هاي بدن خود بسيار ناچيز است و اطلاعات پايين، آنان را در معرض بيماري هاي خطيري قرار داده كه خودشان از آن بي خبرند.به گفته جليل حسيني بررسي هاي موجود نشان مي دهد آگاهي و دانش مردان كشور درباره بيماري هاي خودشان و روش هاي پيشگيري و كنترل آن بسيار كم است و كافي نيست به همين علت از 3 سال پيش به اين نتيجه رسيديم كه روزي را به عنوان روز ملي سلامت مردان در كشور معرفي كنيم كه در اين روز به صورت رايگان مشاوره هاي لازم براي آگاهي بخشي به مردان در زمينه بيماري هاي مخصوص آنان ارائه شود. وي گفت: متاسفانه اين تصور در بين مردم وجود دارد كه پزشكان بيشتر به فكر پول درآوردن و درآمد هستند و سلامت مردم و پيشگيري از بيماري ها براي آنان اهميت كمتري دارد ، از طرفي بيمه هاي ما نيز سلامت نگر نيستند و خدمات پيشگيرانه را پوشش نمي دهند، اين مسائل باعث شده كه اطلاعات مردم در مورد بيماري ها و مسائلي كه بايد درباره سلامت بدنشان بدانند بسيار كم است. حسيني افزود: ايده برگزاري روز ملي سلامت مردان در يك مصاحبه تلويزيوني با آقاي عبدالرشيدي به ذهنمان رسيد، البته قبلا هم مشابه اين كار در كشورهاي ديگر انجام شده بود، بعد از آن موضوع را با اورولوژيست هاي كشور مطرح كرديم و نزديك به80 درصد آنها از اين طرح استقبال كردند. وي گفت: اينكه يك پزشك متخصص در يك روز تعطيل مطب، خود را بازنگه دارند و آماده باشد تا همه مراجعان را به رايگان ويزيت كند و مشاوره بدهد تاكنون در كشور سابقه نداشت، اما در سال اول 700 اورلوژيست كشور در اين طرح شركت كردند. وي افزود: همكاري معاونت سلامت وزارت بهداشت در موفقيت اين طرح در سال اول بسيار مهم بود، در سال دوم نيز انجمن پزشكان عمومي و سازمان نظام پزشكي نيز به اين برنامه پيوستند و امسال قرار است علاوه بر آنها وزارت كار و پزشكان زير مجموعه آن، شهرداري، بسيج جامعه پزشكي و انجمن راديولوژي نيز با اين طرح ملي همكاري كنند. وي گفت: اجراي اين طرح طي دو سال گذشته نشان داد كه متاسفانه اطلاعات مردان درباره ارگان هاي بدن خود بسيار ناچيز است و اطلاعات پايين، آنان را در معرض بيماري هاي خطيري قرار داده كه خودشان از آن بي خبرند. وي افزود: بسيار خوشحال مي شويم كه رسانه ها نيز به اين طرح ملي بپيوندند و با آن همكاري كنند، به خصوص اينكه ما هر سال براي اعلام اينكه كدام پزشكان، مطب ها و بيمارستانها اول اسفند خدمات مشاوره و ويزيت رايگان را براي مردان انجام مي دهند، در صورتي كه يكي از روزنامه ها قبول كند و اسامي تمام اين مراكز را چند روز قبل از اجراي اين برنامه منتشر كند، بسيار كمك كننده خواهد بود. البته ما اسامي اين مراكز را در سايت انجمن اورولوژي كشور قرار مي دهيم. به گفته رئيس انجمن اورولوژي ايران در اولين پنجشنبه اسفند ماه به مناسبت روز ملي سلامت مردان 500 ارولوژيست به طور رايگان در قالب يك روز نمادين با هدف اطلاع رساني مردان را تحت معاينه پزشكي قرار مي دهند. اول اسفند همزمان با روز ملي سلامت مردان كه امسال با شعار «مردان سالم، جامعه پويا، آينده روشن» برگزار خواهد شد، معاينات پزشكي مردان در پايگاه هاي تعيين شده از ساعت 9 تا 15 انجام مي شود.

سه|ا|شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ابتکار]
[مشاهده در: www.ebtekarnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن