واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير خودرويي ستاد حمل ونقل و سوخت در گفتوگو با فارس تشريح كرد
خبرگزاري فارس: مدير صنايع خودرويي ستاد مديريت حمل ونقل و سوخت با بيان اينكه متوسط مصرف سوخت خودروهاي ساخت داخل ۲ ليتر يعني بين ۲۰ تا ۳۰ درصد از متوسط جهاني بيشتر است، گفت: خودروسازان نتوانستند خود را با اهداف طرح هدفمندي يارانهها تطبيق داده و خودروهاي كم مصرف جديد توليد كنند.
حسين هاشمي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، با اشاره به توافق خودروسازان و توليدكنندگان سوخت براي رعايت استانداردهاي يورو ۴ پس از تاخير در رعايت استاندارد يورو ۳ گفت: به نظر ميرسد عدم رعايت استانداردهاي بالاتر اروپايي در خودروهاي داخلي مشكل ريشهاي تري داشته باشد و به اين مساله بازگردد كه اصولا خودروسازان در بعضي خودروها امكان ارتقاء استاندارد را ندارند و از استاندارد نبودن سوخت به عنوان يك وسيله براي پوشاندن اين ضعف خود استفاده ميكنند.
وي با تاكيد بر اينكه بهبود مستمر كيفيت خودروهاي ساخت داخل وظيفه ذاتي خودروسازان محسوب ميشود، تصريح كرد: به دليل اينكه توليد خودروهايي كه ۲۰ تا ۲۵ سال پيش از دور خارج شدهاند، براي خودروسازان توجيه اقتصادي دارد، از توليد آن دست بر نميدارند كما اينكه در اين خودروها به صورت كلي امكان ارتقا استاندارد به استانداردهايي چون يورو ۴ و يورو ۵ ممكن به نظر نميرسد.
مدير صنايع خودرويي ستاد مديريت حملونقل و سوخت به مصوبه مربوط به توليد خودروهاي با استاندارد بالاي شش ماه پس از ارائه سوخت استاندارد اشاره كرد و افزود: در دسترس ترين مصوبهاي هم كه خودروسازان ميتوانند به وسيله آن توقف توليد خودروهاي بيكيفيت را به عقب بيندازند، همين مصوبه مربوط به سوخت است.
وي اظهار داشت: درست است كه كيفيت سوخت در كاهش آلودگي هوا و مصرف سوخت موثر است،اما تاثير كيفيت خودروها نيز در اين باره انكارناپذير است، چنانكه وقتي ۱۰ سال پيش خودروهاي كاربراتوري به تدريج از چرخه توليد حذف شدند و خودروهاي انژكتوري جايگزين آنها شد، مصرف سوخت و آلايندگي ناشي از تردد خودروها كاهش قابل ملاحظهاي يافت.
هاشمي با بيان اينكه كيفيت گازوئيل پائين است و بخشي از آلايندگي نيز به آن باز ميگردد، گفت: در مقابل خودروسازان به دليل صرفه اقتصادي توليد خودروهاي قديمي، خودروهايي توليد ميكنند كه ۲۵ سال پيش از چرخه توليد شركتهاي بزرگ خودروساز خارج شدهاند.
وي اضافه كرد: خودروسازان ميگويند جايگزيني اين خودروها و ارتقاي استاندارد هزينهبر است در صورتي كه در چرخه رشد و توسعه خودروسازي بخشي از هزينه به رشد و ارتقاي فنآوري اختصاص دارد اما خودروسازان بدون چشمانداز مشخصي تنها به توليد بيشتر و سود بيشتر ناشي از آن ميانديشند.
سخنگوي ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت افزود: هر خودرو يك چرخه زندگي دارد كه پس از آن خودروي با تكنولوژي جديد بايد جايگزين آن شود و اين اتفاق ارتباطي به سوخت ندارد و از جمله حقوق طبيعي مردم محسوب ميشود.
وي تصريح كرد: حتي قطعهسازان چيني هم بر روي تامين قطعات خودروهاي قديمي توليد ايران سرمايهگذاري و بخشي از قطعات مورد نياز خودروسازان را تامين ميكنند كه به نظر ميرسد در صورت جايگزيني خودروهاي جديد در خطوط توليد حتي به اشتغالزايي داخلي هم كمك شود.
*مصرف خودروهاي داخلي ۲۰ تا ۳۰ درصد بالاتر از متوسط جهاني
هاشمي در ادامه متوسط مصرف سوخت خودروهاي داخلي بر مبناي تاييد سازمان استاندارد را حدود ۸.۵ ليتر در هر ۱۰۰ كيلومتر اعلام كرد و افزود: در دنيا متوسط استاندارد مصرف سوخت ۶.۵ ليتر در هر ۱۰۰ كيلومتر است كه متوسط مصرف سوخت در ايران ۲ ليتر يعني بين ۲۰ تا ۳۰ درصد از متوسط جهاني بيشتر است.
وي تصريح كرد: هدفمندي يارانهها با تفكر و تدابير خوبي شروع شد اما خودروسازان نتوانستند خود را با آن تطبيق داده و خودروهاي كم مصرف جديد توليد و عرضه كنند.
انتهاي پيام/م
شنبه|ا|24|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]