تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرکس نماز را سبک بشمارد ، بشفاعت ما دست نخواهد یافت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855631276




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فصل‌ها در تغيير مزاج انسان مؤثر هستند


واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: فصل‌ها در تغيير مزاج انسان مؤثر هستند
به گزارش فارس فصل‌ها بر بدن انسان تأثير مي‌گذارند و تغييراتي را ايجاد مي‌كنند؛ فصل بهار گرم و تر است و در اين فصل افرادي كه مزاج گرم و تر دارند (افراد دموي)، خصوصاً اگر در سن رشد باشند، مشكلات بيشتري خواهند داشت چون حرارت و رطوبت بر مزاج آنها غلبه پيدا مي‌كند.

فصل تابستان، گرم و خشك است بنابراين علائم گرمي و خشكي در افراد با مزاج گرم و خشك (صفراوي) كه در دوره جواني هم به سر مي‌برند، تشديد مي‌شود. در تابستان، اين افراد و همچنين افرادي كه فعاليت زيادي دارند، بهتر است بيشتر غذاهاي سرد و تر مصرف كنند و به خصوص افرادي كه مزاج گرم و خشك دارند بهتر است مواد غذايي مانند لبنيات، آب دوغ خيار و آب ميوه و هندوانه بخورند.

فصل پاييز، سرد و خشك است و در اين فصل بيماري‌هاي پوستي، مانند اگزما و ترك پوست، خشكي لب‌ها، بواسير و افسردگي شيوع بيشتري پيدا مي‌كند و بهتر است در اين فصل بيشتر غذاهاي گرم و مرطوب مانند بادام و گوشت گوسفند مصرف شود.

فصل زمستان داراي طبيعت سرد و تر است و زمينه‌ساز تشديد يا بروز بيماري‌هاي بلغمي است و به همين علت افراد بالاي ۵۰ سال بيشتر در اين فصل دچار مشكل مي‌شوند.

افراد مي‌توانند مزاج خود را تنظيم كنند، به عنوان مثال اگر مهندس راه‌سازي جواني كه عصبي و حساس است در فصل تابستان براي كار به منطقه كويري كشور برود، چون تمام عوامل مؤثر بر مزاج به سمت گرمي و خشكي گرايش دارد و استعداد ابتلا به بيماري‌هاي مزاج گرم در اين شخص زياد است، براي پيشگيري از بروز مشكل بهتر است اين فرد كاهو، سكنجبين و آب فراوان بخورد، هيجان‌زده و عصباني نشود، با آب خنك حمام كند و از غذاهاي گرمي‌بخش، مثل فلفل و سير بپرهيزد همچنين غذاهاي سرد و رطوبت‌بخش مصرف كند.

سيد محمدابراهيم ابراهيمي، محقق طب اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» مي‌گويد: افرادي كه داراي طبيعت سرد و تر هستند و خلط بلغم در خونشان زياد است معمولاً افرادي هستند كه رطوبت در بدنشان غلبه كرده است.

به گفته وي، افراد بلغمي احساس خستگي زيادي در بدن دارند، بدنشان پف آلود است و چاق هستند ولي بدنشان از چربي تجمع پيدا كرده و چاقي ناشي از تجمع گوشت ندارند.

افراد بلغمي بيشتر دچار نفخ شكم و درد مفاصل مي‌شوند

اين محقق طب اسلامي مي‌افزايد: افراد بلغمي بيشتر دچار نفخ شكم و درد مفاصل مي‌شوند همچنين ورزش‌هاي خشك مانند پياده روي و ورزش‌هاي توپي براي از بين رفتن رطوبت و سردي بدن مفيد است.

ابراهيمي بيان مي‌دارد: براي درمان بلغمي مزاج‌ها، مصرف غذاهاي با طبيعت گرم و خشك را به بيمار پيشنهاد مي‌كنيم تا سردي بيمار به وسيله گرمي غذا و رطوبت و تري بيمار با خشكي غذا از بين برود؛ افراد بلغمي مزاج از نظر ميل جنسي كم توان هستند و زود خسته مي‌شوند ولي اصلاح طبع اين افراد مي‌تواند مشكل را برطرف كند.

وي مي‌گويد: مصرف غذاهايي مانند خرما، ارده، شيره و ادويه‌هايي مانند دارچين و زنجبيل براي اين افراد مفيد است و برخي داروهاي گياهي مانند زنيان نيز مي‌تواند رطوبت و سردي را كاهش دهد.

مينا موحدي،‌دستيار تخصصي طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» مي‌گويد: برخي بيماري‌ها مانند سرماخوردگي كه در طب سنتي به زكام و نزله معروف است، به دليل سردي بدن ايجاد مي‌شود.

به گفته وي، در زمستان به دليل افزايش رطوبت بدن، زكام و نزله افرايش پيدا مي‌كند و حتي برخي بيماري‌ها مانند بيماري‌هاي ريوي و مفصلي در اين فصل به دليل تجمع رطوبت در بدن افزايش پيدا مي‌كند؛ اين افزايش رطوبت مي‌تواند موجب بروز ناراحتي‌هايي در سيستم گوارشي، سيستم قلب و عروق و شنوايي و بينايي شود.

ورزش در زمستان موجب گرم شدن بدن مي‌شود

دستيار تخصصي دكتراي طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه مي‌كند: افرادي كه داراي مزاج سرد و تر هستند، سرما باعث افزايش رطوبت سيستم بدن آنها مي‌شود اين افراد در اواخر پاييز بايد حركات ورزشي را افزايش دهند تا در فصل زمستان بدني مقاوم و گرمتر داشته باشند كه موجب كاهش بيماري‌ها مي‌شود.

موحدي بيان داشت: يكي از عواملي كه از بروز بيماري و سرماخوردگي در فصل زمستان پيشگيري مي‌كند، پوشاندن سر است. افراد به خصوص پس از استحمام بايد سر را بپوشانند؛ افرادي كه داراي طبيعت سرد و تر هستند، در فصل زمستان دچار مشكلاتي مي‌شوند و بروز سرماخوردگي به دليل افزايش خلط بلغم افزايش پيدا مي‌كند.

سيدعلي ابوالحبيب، محقق طب اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار مي‌دارد: دخالت دادن فصل و موقعيت جغرافيايي در تغذيه مناسب در آن فصل بسيار اهميت دارد.

به گفته وي، فصل تابستان داراي مزاج گرم و خشك است و به همين دليل افرادي كه داراي طبع صفراوي هستند در اين فصل شديداً دچار بحران جسمي و روحي مي‌شوند.

صفراوي مزاج‌ها تحمل گرماي تابستان را ندارند

اين محقق طب اسلامي بيان مي‌كند: صفراوي مزاج‌ها تحمل گرماي تابستان را ندارند. اين افراد در تابستان نبايد از مواد غذايي گرم و خشك استفاده كنند و بهتر است از غذاهاي با طبع سرد و تر بيشتر مصرف كنند تا به اصطلاح جگر مصرف كننده خنك شود.

ابوالحبيب ادامه مي‌دهد: فصل زمستان، فصل سرد و تر است و معمولاً افرادي كه بلغمي مزاج هستند و داراي طبع سرد و ترند در اين فصل احساس سرماي بيشتري مي‌كنند كه بايد از مواد غذايي گرم مثل عسل، ارده و شيره استفاده كنند.

وي اضافه مي‌كند: استفاده از ادويه‌‌هاي مناسب در رژيم غذايي مي‌تواند مفيد باشد زيرا ادويه‌ها مي‌توانند مزاج غذاها را به نفع افراد تغيير دهند و افرادي كه بلغمي هستند، ماست را نبايد به تنهايي مصرف كنند و بايد آن را با مصلح (ماده غذايي كه طبع غذا را اصلاح مي‌كند، مانند پونه، ‌نعناع يا انيسون) مصرف كنند.

جمعه|ا|23|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جهان نیوز]
[مشاهده در: www.jahannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1156]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن