واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به صورت ويژه؛اوقاف مازندران پرونده حفاران غيرمجاز را پيگيري ميكند
خبرگزاري فارس: مديركل اوقاف و امور خيريه مازندران با اشاره به وجود بيشترين امامزاده در استان مازندران نسبت به ساير نقاط كشور گفت: اوقاف مازندران پرونده حفاران غيرمجاز از امامزادهها را به صورت ويژه پيگيري ميكند.
به گزارش خبرگزاري فارس از ساري، حجتالاسلام سيفالله سهرابي پيش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اعلام اينكه سرقت از امامزادهها در مازندران هر از چندگاهي اتفاق ميافتد، اظهار داشت: در حفاري غيرمجاز در امامزاده شمسالدين روستاي كوات كه به عنوان اثر ملي نيز ثبت شده است، حفاران اقدام به كندن خود قبر كردند كه تاكنون اينگونه حفاري از امامزادهها سابقه نداشته است.
وي با اشاره به اينكه پرونده برخورد با حفاران غيرمجاز اين امامزاده با شكايت اوقاف مازندران در حال پيگيريست، درباره كند بودن روند اجراي اين پرونده افزود: به صورت ويژه اين پرونده را پيگيري ميكنيم.
سهرابي از تشكيل شعبه ويژه دادستاني در استان براي برخورد با جرائمي كه از اماكن متبركه و وقفي صورت ميگيرد، خبر داد و تصريح كرد: براي حفاظت از اماكن متبركه به همكاري شوراها، سپاه و پايگاههاي بسيج نيازمند هستيم.
وي با اشاره به فرا رسيدن هفته وقف خاطرنشان كرد: 12 هزار و 500 موقوفه در استان مازندران وجود دارد.
مديركل اوقاف و امور خيريه مازندران قديميترين موقوفه استان را مربوط به قرن نهم هجري قمري اعلام كرد و گفت: واقفان مازندراني در گذشته بهترين زمينها و اموال خود را متناسب با استفادهاي كه از مكان وقفي ميشد، وقف ميكردند.
وي با اشاره به اينكه با احياي فرهنگ وقف بسياري از مشكلات حل ميشود، افزود: از 120 هزار رقبه مازندران 5/7 درصد تجاري، پنج صدم درصد اداري، 73 درصد مسكوني و 19 درصد كشاورزي است.
سهراب تعداد بقاي متبركه شناسايي شده مازندران را هزار و 161 باب عنوان كرد و اظهار داشت: در سال جاري براي 102 موقوفه استان مازندران سند مالكيت گرفته شده است.
وي از افتتاح و كلنگزني 30 پروژه در هفته وقف در مازندران خبر داد و تصريح كرد: افتتاح پروژه زائرسرا و امامزاده قاسم جويبار، افتتاح ساختمان امامزاده سيدابوطالب طالش محله و گالش محله رامسر و كلنگزني موقوفه علي اكبر شهرستان رنجبر از پروژههاييست كه با حضور مسئولان اجرايي استان در اين هفته به بهرهبرداري ميرسد.
مديركل اوقاف و امور خيريه مازندران عوايد حاصله از موقوفات در استان را در سال جاري بيش از 3 ميليارد و 200 هزار تومان اعلام كرد و يادآور شد: اين درآمد نسبت به سال گذشته بيش از 400 ميليون تومان معادل 15 درصد افزايش داشته است.
وي تصريح كرد: 2 ميليارد و 200 ميليون تومان از درآمدهاي بقاع متبركه براي خود بقاع متبركه هزينه شده كه هزينههاي انجام شده نيز نسبت به سال گذشته 450 ميليون تومان افزايش داشته است.
سهرابي وقفنامههاي موجود در استان را مربوط به صد سال قبل دانست و اظهار داشت: با گذشت زمان عمل وقف به طور كلي كم شده است.
وي افزود: در سال جاري 9 فقره وقفنامه در استان انجام شده است.
مدير كل اوقاف و امور خيريه مازندران درآمد بقاع متبركه مازندران در سال جاري را بيش از 26 ميليارد ريال اعلام كرد و گفت: 21 ميليارد ريال از اين درآمد براي همين مكانهاي اوقافي هزينه شده است.
وي در بخش ديگري از سخنانش از تهيه و طرح جامع امكان متبركه در استان خبر داد و بيان داشت: در سال جاري اين طرح براي 80 پروژه نظارت و نقشهبرداري شده است.
سهرابي يادآور شد: به منظور اجراي اين طرح احداث كتابخانهها در امامزادهها در دستور كار قرار گرفت كه در اين بخش ميتوان به در دست احداث بودن كتابخانه امامزاده ابراهيم آمل اشاره كرد.
وي با اشاره به اينكه با اجراي طرح جامع در امامزادهها اين مكانهاي مقدس كه از اقبال عمومي خوبي هم برخوردارند، به عنوان قطب فرهنگي و گردشگري تبديل ميشود، گفت: با اجراي طرح جامع، امامزادهها به صورت يك مكان زيارتي و تفريحي مورد استفاده قرار ميگيرند.
مديركل اوقاف و امور خيريه مازندران درباره برنامههاي اداره كل اوقاف و امور خيريه مازندران در تعطيلات نوروزي افزود: فراهم كردن امكان اسكان در مكانهايي كه داراي زائرسرا هستند و معرفي مكانهاي زيارتي استان از برنامههاي اوقاف در نوروز امسال است.
وي با اشاره به اينكه فرهنگ وقف بايد به صورت ويژه در جامعه گسترش يابد، تصريح كرد: اطلاعرساني توصيههاي وقف از موارديست كه در گسترش فرهنگ وقف ضروري است.
سهرابي از اجراي انواع برنامههاي فرهنگي و قرآني در اداره كل اوقاف و امور خيريه مازندران خبر داد و گفت: در هفته وقف نمايشگاه كتاب با موضوع وقف، كنگره بزرگ عاشورا پژوهي در سطح دانشجويي و دانشآموزي، تجليل از خادمان امامزادهها و واقفان و همايش استاني تجليل از بانوان واقف از برنامههاييست كه اجرا ميشود.
وي با اشاره به اينكه بايد تمام عوايد موجود در صندوقهايي كه در اماكن اوقافي و امامزادهها وجود دارد، به حساب اوقاف واريز شود، يادآور شد: 40 درصد درآمد اين صندوقها براي هزينه عمراني، 10 درصد در اختيار نماينده ولي فقيه، 20 درصد هزينه مديريتي و 30 درصد نيز براي كارهاي فرهنگي انجام ميشود.
مديركل اوقاف و امور خيريه مازندران در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس در خصوص وجود دو امامزاده در صنايع چوب و كاغذ مازندران و بيمارستان رازي شهرستان قائمشهر اظهار داشت: در گذشته به گونهاي عمل ميشد كه به اين مكانها توجه خاصي نميشد اما در حال حاضر با هماهنگيهاي انجام شده با مسئولان شركت صنايع چوب و كاغذ امكاناتي براي اين امامزادهها و زيارت مردم در نظر گرفته ميشود.
وي در پايان درباره وجود يك امامزاده ديگر در بيمارستان رازي قائمشهر يادآور شد: با نظر محاكم قضايي مقرر شد كه مكان اين امامزاده نيز دوباره احيا شود.
انتهاي پيام/ص10
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]