واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: رئيس انجمن بارورى و نابارورى هشدار داد تهديد فرصت هاى طلايى بارورى با افزايش سن ازدواج
گروه اجتماعى- افزايش سن ازدواج به ۸۲ سال در كشور، حدود پنج تا هفت سال زمان طلايى بارورى را تهديد كرده و ريسك نابارورى را افزايش داده است.
به گزارش خبرنگار «ايران»، رئيس انجمن بارورى و نابارورى در پانزدهمين همايش سراسرى اين انجمن در اين باره گفت: سالانه ۱۲۰ هزار زوج نابارور به ۱۵ درصد تعداد زوج هاى نابارور كشور افزوده مى شود.
اين در حالى است كه سن تمايل به بچه دار شدن به ۳۱ سال رسيده و در نتيجه رشد نابارورى افزايش يافته است.
دكتر محمدرضا نوروزى با بيان اين كه پيشرفت هاى علمى امكان ورود به درمان را براى ۹۰ درصد از زوج ها فراهم كرده است، افزود: بيش از ۵۰ درصد اين زوج ها امكان بچه دار شدن پيدا مى كنند و اين پيشرفت ها همچنين موجب شده است تا زوج هايى كه هيچ امكانى براى بچه دار شدن ندارند، از تخمك اهدايى يا رحم جايگزين استفاده كنند.
وى اظهار كرد: هزينه درمان هاى نابارورى بسيار زياد است و درمان هاى پيشرفته در ايران از يك ميليون تا ۳/۵ ميليون تومان در هر دوره بر خانواده ها تحميل مى كند و از آنجا كه موفقيت هر دوره ۳۰ تا ۴۰ درصد است، هزينه هاى زيادى براى زوجين در بر دارد.
وى با تأكيد بر اين كه مشكلات مالى براى درمان نابارورى بايد رفع شود، گفت: با وجود تلاش هاى زياد هنوز مسئله درمان نابارورى زير پوشش بيمه نرفته است و با توجه به اين كه در فصل بودجه هستيم، از مجلس و نمايندگان دولت تقاضا داريم بودجه خاصى براى پوشش بيمه اى ناباروران در قالب اعتبارات سلامت در نظر بگيرند، چرا كه هم اكنون كمتر از ۲۵ درصد از سه ميليون ازدواج نابارور قدرت استفاده از درمان هاى نابارورى را دارند.
قائم مقام رئيس سازمان نظام پزشكى هم در اين مراسم گفت: در بسيارى از كشورهاى دنيا تا سه سيكل از دوره درمان نابارورى از سوى بيمه ها پوشش داده مى شود.
دكتر عليرضا زالى افزود: در گذشته براى اعزام هر بيمار نابارور ۱۰ هزار تا۱۱ هزار و ۵۰۰ دلار از ذخاير ارزى كشور را براى درمان اين بيماران هزينه مى كرديم و اگر اكنون كه اين درمان ها در داخل انجام مى شود، بيمه ها حاضر به پوشش خدمات نباشند، غيرمنطقى است.
وى با بيان اين كه تمهيدات لازم براى آموزش زوجين هم فراهم نشده است، اظهاركرد: برخوردار بودن زوجين از آموزش هاى قبل از ازدواج به بسيارى از سقط هاى ناخواسته، حاملگى هاى ناخواسته و عدم باردارى ها دامن زده است.
وى در پاسخ به وجود باورهاى غلط در زمينه تأثير داروهاى مخدر بر افزايش ميل جنسى، كاهش وزن، اعتماد به نفس و غيره اظهاركرد: اين باور غلط درمانى در جامعه شكل گرفته است كه اثرات اين مخدرها كوتاه مدت است چرا كه اين مواد با تداوم مصرف ايجاد وابستگى مى كنند و در نتيجه اثرات اوليه كاذب آن از بين مى رود.
انجماد سلول هاى جنسى نيازمندان به راديوتراپى
دبير انجمن علمى - تخصصى بارورى و نابارورى ايران هم در اين همايش گفت: هزينه هاى درمان نابارورى در ايران با وجود بهره مندى از پيشرفته ترين تجهيزات جهان، يك چهارم هزينه هاى ساير كشورها است و اين سوبسيد از جيب متخصصان پرداخت مى شود.
دكتر سيداحمد حسينى افزود: به تازگى مردان و زنان جوانى كه به بيمارى هايى چون سرطان كه نيازمند راديوتراپى است، مبتلا مى شوند مى توانند از روش انجماد سلول هاى جنسى استفاده كنند.
وى گفت: همچنين با بررسى بيمارى هاى ژنتيكى جنين قبل از لانه گزينى، بيمارى ها تشخيص داده شده و در نتيجه از انتقال جنين معيوب جلوگيرى مى شود.
پنجشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]