واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آخرين تحولات منطقه سوات پاكستان
اسلام آباد - امضاي توافقنامه صلح در سوات پاكستان بين دولت ايالتي سرحد و شبه نظاميان طالبان تحولات اين منطقه را طي سه روز گذشته در صدر اخبار رسانه هاي محلي و منطقه اي قرار داده است .
صوفي محمد – كه سال گذشته پس از هشت سال اسارت از بند نيروهاي امنيتي پاكستان آزاد شد- روز گذشته پس از امضاي توافقنامه آتش بس ، با كارواني متشكل از 300 خودرو به ماينگورا در منطقه سوات سفر كرد و از سوي طرفداران بي شمار خود
با شعار "زنده باد صلح، زنده باد اسلام" مورد استقبال قرار گرفت.
وي بلافاصله با مقام هاي نظامي و محلي سوات ديدار و درباره
مسايل امنيتي اين منطقه و همچنين راهكارهاي ترغيب شبه نظاميان براي متعهد بودن به صلح گفت و گو كرد .
شري رحمان عصر سه شنبه اعلام كرده بود آصف علي زرداري رييس جمهوري پاكستان پس از بازگشت صلح به منطقه، توافقنامه مزبور را تصويب خواهد كرد.
برخي از ناظران مسايل پاكستان اعتقاد دارند زرداري بعيد است به امضاي اين موافقتنامه تن دهد و موافقت اوليه با صلح در سوات نيز بيشتر خريد زمان است .
ژنرال اطهر عباس سخنگوي ارتش پاكستان نيز روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران ضمن تاكيد بر اينكه نظاميان دولتي تحت نظر دولت فعاليت مي كند؛افزود:با توجه به امضاي موافقتنامه صلح بين دولت ايالتي سرحد و تحريك نفاذ شريعت در سوات و مالاكند ، ارتش نيز به آتش بس پايبند هستند.
وي اظهار داشت : بطور قطع ارتش پاكستان به اين موافقتنامه احترام مي گذارد و به هيچ وجه آغاز كننده مجدد درگيري با شبه نظاميان نخواهد بود.
از سوي ديگر شمار زيادي از مردم سوات و مالاكند امروز( چهارشنبه ) با هدايت و سازماندهي صوفي محمد تظاهراتي به حمايت از برقراري دادگاههاي شريعت در اين منطقه برپا كردند.
وي طي سخناني خطاب به تظاهر كنندگان گفت:من براي برقراري آرامش به منطقه آمده ام و تا زماني كه اين هدف تحقق نيابد ، منطقه را ترك نخواهم كرد .
صوفي محمد تاكيد كرد: به زودي مذاكره با طالبان آغاز مي شود،از آنها مي خواهيم سلاح هاي خود را زمين بگذارند.
تظاهر كنندگان با حمل پرچمهاي سياه و سفيد در حالي كه آياتي از قران كريم را يكصدا تلاوت مي كردند ،در خيابانهاي ماينگورا به حركت در آمدند.
* واكنش كشورهاي غربي
سفارت انگليس در اسلام آباد امروز در بيانيه اي اعلام كرد:
"قرار دادهاي صلح قبلي راه حل جامع و بلند مدتي در سوات بدنبال نداشته است، از اين رو بايد مطمئن شويم كه توافق جديد به خشونت ها پايان مي دهد و در عين حال فضايي براي خشونت هاي جديد ايجاد نمي كند."
هيلاري كلينتون وزير امور خارجه آمريكا نيز روز گذشته در ژاپن با موضعي محتاطانه گفت : همه بايد تصميم پاكستان را درك كنند.
اما وزارت دفاع اين كشور توافق احتمالي دولت پاكستان با طالبان را "پسرفتي منفي" توصيف كرد.
اريك شواليه سخنگوي وزارت امور خارجه فرانسه نيز از اجراي قوانين شريعت اسلامي درمنطقه سوات پاكستان ابراز نگراني كرد.
وي اظهار داشته است :نگراني پاريس بيشتر از آن جهت است كه اين منطقه تحت كنترل طالبان قرار دارد و در صورتي كه قوانين شريعت اسلامي در اين منطقه به اجرا در آيد،دختران حق آموزش و تحصيل نخواهند داشت.
سخنگوي وزارت خارجه فرانسه افزوده است: ما ضرورت يافتن راههايي براي ايجاد آشتي در مناطق مرزي پاكستان را كه از مناقشات و درگيري هاي مسلحانه رنج مي برند درك مي كنيم اما از اين طرف هم مي خواهيم آزادي هاي اساسي و به ويژه حق آموزش براي دختران رعايت شود.
همچنين جيمز آپاتوراي سخنگوي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) عصر چهارشنبه هشدار داد با امضاي صلح در سوات بيم آن مي رود پاكستان به مامن جديدي براي افراطي ها تبديل شود.
* كشته شدن خبرنگار شبكه خبري جيو
همزمان با تحولات سوات و امضاي صلح بين دولت ايالتي و شبه نظاميان طالبان ،"موسي خان خيل"خبرنگار شبكه خبري جيو پاكستان عصر امروز در اين منطقه بدست افراد مسلح ناشناس هدف گلوله قرار گرفت و كشته شد.
آصف علي زرداري رييس جمهوري و يوسف رضا گيلاني نخست وزير پاكستان هر يك بطور جداگانه كشته شدن اين خبرنگار را محكوم كردند.
فدراسيون انجمن خبرنگاران پاكستان نيز اعلام كرده فردا
( پنجشنبه ) به اعتراض سراسري اقدام خواهد كرد.
آساق ××235
پنجشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]