تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسد نمى ورزد، و منافق حسد مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855202206




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شهر الكترونيك


واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: شهر الكترونيك
نجمه باغبان بوسارى -كارشناسى ارشد مديريت بازرگانى- بيمه
شهر يكى از پديده هايى است كه توسط انسان درمحيط زيست به منظور اسكان، تامين معيشت(كار و فعاليت)، داشتن روابط اجتماعى، اقتصادى و مبادلات علمى و فرهنگى در طول تاريخ ايجاد شده است و همواره به عنوان مركزيتى براى اداره مناطق وسيع تر مطرح بوده است. زندگى در شهرهاى قديمى و كهن به دليل سادگى مسائل و مشكلات شهرى و كوچك بودن آنها داراى روندى سهل تر بوده است. رشد و گسترش روز افزون فناورى ارتباطات، انقلابى را در ابعاد مختلف زندگى انسان ها وعملكرد سازمان ها ايجاد كرده است.
شهر الكترونيكى را مى توان شهرى دانست كه در آن دسترسى شهروندان به خدمات شهرى به صورت شبانه روزى و هفت روز هفته به شيوه ايى با ثبات، قابل اطمينان، امن ومحرمانه امكان پذير است. در شهرهاى الكترونيكى شهروندان مى توانند از طريق اينترنت در هر زمان يا مكانى به اطلاعات و يا خدمات آموزشى، تفريحى، تجارى، ادارى و بهداشتى دسترسى پيدا كنند. در شهر الكترونيكى خدمات از طريق سامانه هاى الكترونيكى و يا به تعبير ديگر، با استفاده از فناورى نوين اطلاعات و ارتباطات با مردم وشهروندان ارائه مى شود.
شهر الكترونيكى بهترين بستر براى توسعه فناورى اطلاعات در جهان است. روزانه بسيارى از مردم جهان در شهرهاى كوچك و بزرگ با مشغوليت ها و درگيرى هاى زيادى براى انجام امور روزانه روبرو هستند. فناورى اطلاعات نقش عمده ايى را در جهت تسهيل و تسريع اين امور بر عهده دارد.شهر الكترونيك واقعيت آينده شهرهاى سنتى با استفاده از فناورى اطلاعات و ارتباطات و حاصل توسعه دنياى اطلاعات مى باشد.در اين مقاله سعى شده به چيستى ، اهميت، اهداف، بستر و امكانات مورد نياز شهر الكترونيكى پرداخته شده است.
مقدمه
شهرها به سرعت تغيير مى كنند و رشد مى يابند، اين امر در حقيقت بازتاب بسيارى از عوامل ناخواسته در زندگى شهرى است. تعادل طبيعى انسان ها در شهرها به هم خورده است، بنابراين رويكرد و نگرش ما نيز به شهر و زندگى در آن بايد دچار يك تغير اساسى شود. اطلاعات، فناورى و شهروندان سه عنصر تشكيل دهنده شهر الكترونيك هستند كه در آن به كمك نوآورى هاى مديريتى در استفاده از فناورى هاى جديد به دنبال تسهيل ارائه سرويس هاى الكترونيك و به صورت شبانه روزى به شيوه اى با ثبات، قابل اطمينان، امن و محرمانه مى باشد. ايجاد شهر الكترونيك تاثيرات بسيارى را در زمينه اقتصادى، اجتماعى، فرهنگى و سياسى براى شهر به دنبال خواهد داشت، در زمينه توسعه تجارت الكترونيكى، بانكدارى الكترونيكى، گسترش استفاده از كارتهاى اعتبارى، كاهش كاغذ بازى، كاهش هزينه، ارائه خدمات و ايجاد زمينه براى سرمايه گذارى داخلى و خارجى و ارتباط تجارى شهر يا كشورهاى همسايه و ساير نقاط جهان بخشى از تاثيرات آن خواهد بود.با توجه به موارد فوق الذكر ايجاد شهرهاى الكترونيك بدون شك يكى از اولويت هاى اساسى در رسيدن به جامعه اطلاعاتى جهانى خواهد بود.ورود آگاهانه به اين شهر مستلزم شناخت كافى از آن است. آشنايى با اهداف، روند، مزايا و چگونگى ايجاد شهر الكترونيكى و ... . در اين مقاله سعى بر آن است كه گوشه اى از اين شناخت ارائه گردد.
شهر الكترونيك ...؟!
شهر الكترونيك يكى از خاستگاه هاى مديران شهرى و شهروندان در عرضه كردن و مورد استفاده قرار دادن خدمات شهرى است. شهر الكترونيك عبارت از شهرى است كه اداره امور شهروندان شامل خدمات و سرويس هاى دولتى و سازمان هاى بخش خصوصى بصورت برخط (online) و بطور شبانه روزى، در هفت روز هفته با كيفيت و ضريب ايمنى بالا با استفاده از ابزار فناورى اطلاعات و ارتباطات و كاربردهاى آن انجام مى شود، يا به عبارت ديگر مى توان گفت در شهر الكترونيكى تمام خدمات مورد نياز ساكنان از طريق شبكه هاى اطلاع رسانى تامين شود. به اين ترتيب ديگر نيازى به حركت فيزيكى شهروندان براى دسترسى به خدمات دولت و نهادهاى خصوصى نيست در اين شهر الكترونيكى ادارات ديجيتالى جايگزين ادارات فيزيكى مى شوند و سازمان ها و دستگاه هايى همچون شهردارى، حمل و نقل عمومى، سازمان آب منطقه اى و... بيشتر خدمات خود را به صورت مجازى و يا با استفاده از امكاناتى كه ICT در اختيار آنان قرار مى دهد به مشتركين و مشتريان خود ارائه مى دهند در شهر الكترونيك علاوه بر اينكه شهروندان در شهر مجازى و در وزارتخانه ها و سازمان هاى الكترونيك حركت مى كنند، قادرند خدمات جارى خود را همچون خريدهاى روزمره از طريق شبكه انجام دهند.البته بايد به اين نكته توجه كرد كه شهر الكترونيك يك شهر واقعى است كه داراى شهروند، اداره ها و سازمان هاى مختلف و... است كه در آن فقط ارتباطات و برخى تعامل هاى اجتماعى و تأمين بخش عمده اى از نيازهاى روزمره از طريق اينترنت صورت مى گيرد.
اهميت وجود شهر الكترونيك
امروزه ازدحام جمعيت هاى بزرگ و تفاوت جمعيت شب و روز در شهرهايى مثل تهران، نيويورك، لندن و توكيو همراه با آلودگى گستره نور، صدا، هوا و فضا، مساله ترافيك و زمان منشاء يافتن چاره اى براى كاهش آلام ناشى از زندگى در اينگونه شهر ها شده است.مهمترين مساله در اين شهر ها حركت جمعيت اعم از حركت با وسيله نقليه و يا ازدحام جمعيت در مركز فروش و خدمات ادارى و رفاهى شهر و علت اصلى بسيارى از مسايل انسانى شهرى يا حوادث و سوانح شهرى در شهرهاى بزرگ مى باشد. در شهر الكترونيك بسيارى از مشكلات شهرهاى سنتى مانند آلودگى هوا، انتظار كشيدن هاى طولانى، ترافيك و غيره وجود ندارد. كارها را مى توان بسيار ساده تر و با اطمينان بيشتر انجام داد و از آنجايى كه در اين نوع شهرها اغلب كارهاى روزمره از طريق رايانه و اينترنت انجام مى شود، در وقت و هزينه به ميزان چشمگيرى صرفه جويى مى گردد.(جلالى۱۳۸۵،۶۴،) با توجه به تكنولوژى جديد كه پيچيدگى زندگى اجتماعى را به دنبال دارد، نيازمند تسهيل امور مختلف زندگى هستيم و بدون توجه به فناورى بسيارى از امور زندگى قابل عمل، پيگيرى و اجرا نيست.
اهداف اساسى از طراحى و اجراى برنامه هاى شهر الكترونيك:
۱-خدمات رسا نى بهتر به شهروندان
۲-ارتقاء سطح كيفى زندگى عموم مردم
۳-تسهيل تحقق حكمرا نى خوب
۴-ارتقاى درجه رقابت پذيرى كشور
۵-دستيابى به جامعه دانش محور
۶-تسريع ارائه خدمات به شهروندان
۷-كاهش زمينه هاى فساد در فرآيند ادارى
۸-فراهم سازى زمينه ايجاد اشتغال و بهبود فعاليت هاى اقتصادى
۹-كاهش شكاف موجود بين طبقات مختلف در دريافت خدمات دولتى (كارگر، شوركى و فداكار، ۱۳۸۶،۱۴۶)

پنجشنبه|ا|22|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ابرار]
[مشاهده در: www.abrarnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 372]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن