واضح آرشیو وب فارسی:ايران: در پايان انتخابات مجلس الشعب و پيروزي اسلامگرايان فرستاده اوباما با اخوانالمسلمين مذاكره ميكند
در روزي كه دور تكميلي مرحله سوم انتخابات پارلماني مصر پايان يافت و پرونده انتخابات مجلس الشعب با پيروزي جنبش اخوانالمسلمين بسته شد، فرستاده ويژه دولت اوباما به مذاكره اين جنبش رفت.
دور تكميلي مرحله سوم انتخابات روز سهشنبه و چهارشنبه در 9 استان از 27 استان مصر برگزار شد. برخي نامزدها از بروز تخلفهايي در انتخابات انتقاد كردند و دادگاه اداري انتخابات را در يك شهر از استان «القليوبيه» به دليل تخلفهاي مكرر باطل اعلام كرد.
احزاب اسلامگرا و در رأس آنها حزب آزادي و عدالت «شاخه سياسي اخوان المسلمين» و سپس حزب سلفي «النور» در دو مرحله قبل انتخابات كه در 18 استان ديگر مصر برگزار شد حدود دو سوم كرسيهاي پارلمان را به خود اختصاص دادند.
همزمان با پايان انتخابات مجلس الشعب و پيروزي اسلامگرايان، ويليام برنز مرد شماره دو وزارت خارجه امريكا براي انجام مذاكراتي با مقامات دولت، سران احزاب سياسي، فعالان و رهبران تجاري مصر وارد قاهره شد.
ويكتوريا نولاند سخنگوي وزارت خارجه امريكا گفت: ويليام برنز در قاهره «حمايت امريكا از انتقال قدرت سياسي مردمسالارانه از جمله يك جامعه مدني فعال و مستقل و چالشهاي اقتصادي پيش روي مصر» را مورد بحث قرار خواهد داد. برنز در حالي به مذاكره اخوانيها رفت كه پيش از اين امريكا از پيروزي اسلامگرايان اظهار نگراني كرده بود. همچنين منابع امريكايي پيش از اين ادعا كرده بودند كه براي كاهش تضاد اخوانيها و اسرائيل به ويژه در زمينه پيمان كمپ ديويد مذاكره كردهاند اما اخوان اين ادعا را تكذيب كرد.
طرح تجزيه يمن اعلام شد
علي سالم البيض رئيس جمهور يمن جنوبي سابق با اعلام مخالفت با طرح انتقال قدرت كه از سوي كشورهاي عربي حوزه خليج فارس پيشنهاد شده و علي عبدالله صالح رئيس جمهور و طرفهاي يمني آن را امضا كردهاند، گفت كه مردم منطقه جنوب تصميم گرفتهاند از شمال جدا شوند و كشوري را كه قبل از سال 1994 تشكيل شده بود، ايجاد كنند. وي در يك كنفرانس مطبوعاتي در بيروت افزود: مردم جنوب انتخاب خود را به صورت قاطع و آشكار مشخص كردهاند.
وي با بيان اينكه مسئله جنوب «مسئله مردم و زمين تحت اشغال» است، گفت اين مسئلهاي است كه مردم جنوب به خاطر آن به خيابانها آمدند و خواستار آزادي و استقلال از اشغال اين منطقه كه با يورش نيروهاي شمال به جمهوري يمن دموكراتيك در تابستان 1994 به وقوع پيوست هستند. وي درباره انتخاباتي كه قرار است در فوريه آينده برگزار شود گفت: مردم جنوب در شهرها و روستاها اعلام كردهاند كه با اين انتخابات مخالفند و خواستار آزادي سرزمين شان هستند و مسائلي كه در شمال يمن در جريان است ارتباطي به ما ندارد.البيض افزود: قانون اساسي تغيير ميكند و علي عبدالله صالح مورد پيگرد دادگاه بينالمللي است و ما هيچ ارتباطي با طرح انتقال قدرت نداريم و مورد قبول ما نيست. علي سالم البيض در سالهاي 1986 تا 1990 رئيس جمهور يمن دموكراتيك بود و بعد از توافق با علي عبدالله صالح براي وحدت يمن و تشكيل جمهوري يمن در 22 مه 1990 از اين مقام بركنار شد.
شكايت معترضان بحريني به سازمان ملل
مردم بحرين در اعتراض به تشديد سركوبها توسط رژيم آلخليفه مقابل مقر سازمان ملل متحد در منامه، پايتخت تحصن كردند. اين تحصن به دعوت جمعيتهاي سياسي در «خليج توبلي» برگزار شد. تحصنكنندگان با تقديم شكايتي به سازمانهاي بينالمللي از جمله سازمان ملل متحد، اعتراض خود به سركوب مخالفان و ممنوعيت برگزاري تجمع و راهپيماييهاي مسالمتآميز و تنگ كردن عرصه آزاديها در بحرين را اعلام كردند.
هشدار انقلابيون ليبي به امريكا و قطر
«عبدالله احمد ناكر» رئيس شوراي انقلابيون طرابلس درباره دخالت امريكا و قطر در ليبي هشدار داد. وي ضمن هشدار درباره تبديل ليبي به آتشي سرخ در صورت دخالت نظامي امريكا در اين كشور، «عبدالحكيم بالحاج» رئيس شوراي نظامي طرابلس را دست نشانده قطر خواند.
ناكر گفت: اگر امريكا قصد دخالت نظامي در ليبي را داشته باشد، كشور را به آتشي 10 برابر بزرگتر از عراق براي آنان تبديل ميكنيم. ما سلاح و نيرو داريم و آماده مبارزه هستيم. «ويكتوريا نولاند» سخنگوي وزارت خارجه امريكا اخيراً اعلام كرد كه كمكهاي نظامي به شوراي نظامي انتقالي ليبي براي حمايت از شبه نظاميان مسلح اين كشور ارائه ميدهد. ناكر گفت: كشورهايي چون قطر، اردن، امارات، امريكا، فرانسه و برخي ميانجيگران به ما پيشنهاد كمك مالي كردهاند ولي ما با همه اين پيشنهادات مخالفت كرديم چون فروشي نيستيم. وي اظهار داشت: من عليه قطر نيستم ولي دخالت اين كشور در امور داخلي ليبي را خطرناك ميدانم.
پنجشنبه|ا|22|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]