واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: رئيس هيات مديره خانه سينما خبر داد: وزارت ارشاد شكايت از خانه سينما را پس گرفت
رئيس هيات مديره خانه سينما از پس گرفتن شكايت وزارت ارشاد از خانه سينما خبر داد و عنوان كرد در جلسه ديروز با رئيس دادگاه درباره ماهيت اختلافات صحبت كرديم. فرهاد توحيدي رئيس هيات مديره خانه سينما در اين ارتباط به مهر گفت: وزارت ارشاد شكايت خود از خانه سينما را پس گرفته است و روز سه شنبه براي ارائه توضيحاتي به دادگاه رفته اند. وي افزود: ما نيز ديروز در تاريخ برگزاري دادگاه حضور پيدا كرديم و با رئيس دادگاه صحبت داشتيم. ايشان براساس وقتي كه ديروز(سه شنبه) در اختيار شاكي خانه سينما قرار داده بود، به صحبت هاي ما نيز توجه كردند. ما درباره مسائل كلي سينما و ماهيت اختلافات پيش آمده گفتگو كرديم. توحيدي ادامه داد:ايشان معتقد بودند بهتر است مشكلات پيش آمده از راه گفت وگو حل و فصل شود. همچنان منتظر راي ديوان عدالت اداري هستيم تا وضعيت مشخص شود. فعاليت خانه سينما تا اعلام اين راي متوقف است.
جلوگيري موقت از انحلال خانه سينما بي نتيجه ماند
رييس ديوان عدالت اداري با بيان اينكه شكايت خانه سينما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به يكي از شعب اين ديوان ارجاع شده است، گفت: درخواست صدور دستور موقت براي جلوگيري از انحلال خانه سينما قبل از رسيدگي به پرونده از سوي شعبه مربوط پذيرفته نشده است. حجت الاسلام و المسلمين محمدجعفر منتظري در گفت وگو با ايسنا، در اين باره افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اقدامي خانه سينما را منحل كرده است و خانه سينما به همين دليل به ديوان عدالت اداري شكايت كرده است. اين شكايت به شعبه اي در ديوان ارجاع شده و در حال تبادل لايحه و رسيدگي است تا معلوم شود آيا وزارت ارشاد مي توانسته چنين اقدامي را انجام دهد يا خير. وي با بيان اينكه هنوز به اين پرونده رسيدگي ماهوي نشده است، گفت: خانه سينما درخواست دستور موقت براي جلوگيري از انحلال اين نهاد را به شعبه داده، ولي شعبه اين درخواست را نپذيرفته است. رييس ديوان عدالت اداري با اشاره به اينكه رسيدگي به اين پرونده نياز به زمان دارد، گفت: بعد از تبادل لوايح به پرونده رسيدگي شده و ان شا»الله نتيجه آن اعلام خواهد شد.
فعاليت هاي خانه سينما توسط هيات مديره متوقف شده است
فعاليت هاي خانه سينما توسط هيات مديره; به احترام نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي متوقف شده اما خانه سينما تعطيل يا منحل نشده است. جمال خندان كوچكي(وكيل حقوقي خانه سينما) با اشاره به آخرين تحولات پرونده خانه سينما به ايلنا گفت: امروز(21 دي) همراه فرهاد توحيدي به شعبه رسيدگي كننده به پرونده شكايت وزارت ارشاد مراجعه كرديم و به ما اعلام شد; روز گذشته وزارت ارشاد شكايت خود را پس گرفته است. وي ادامه داد: از آنجا كه شكايت ارشاد درباره تغييرات اساسنامه در اساسنامه خانه سينما در تعارض با دستور انحلال خانه سينما بود، آنها شكايت خود را پس گرفتند. خندان كوچكي درباره پيگيري پرونده خانه سينما در ديوان عدالت اداري گفت: ديوان عدالت اداري به درخواست ما مبني بر صدور دستور موقت جلوگيري از انحلال خانه سينما; روز گذشته تشكيل جلسه داد و در اين جلسه من به همراه فرهاد توحيدي، محمد سرير و محمدمهدي عسگرپور حاضر شديم همچنين از وزارت ارشاد نيز بابك خانيان(مديركل حقوقي) و دو نفر ديگر حضور داشتند. وي ادامه داد: جلسه از ساعت 30:8 صبح تا 30:12 به طول انجاميد و مسئول جلسه و قاضي جلسه; صحبت هاي هر دو طرف را شنيدند. جلسه بسيار خوبي بود و طرفين مسايل خود را مطرح كردند و قرار است در چند روز آينده ديوان اداري نظر خود را اعلام كند. خندان كوچكي با اشاره به اينكه كماكان نامه انحلال خانه سينما ازسوي وزارت ارشاد و همچنين درخواست ما به قوت خود باقي است، پيرامون فعاليت هاي خانه سينما گفت: از ديد ما نامه انحلالي كه وزارت ارشاد درباره خانه سينما صادر كرده شامل حال خانه سينما نمي شود. وي ادامه داد: خانه سينما تعطيل نيست و منحل نيز نشده است بلكه فعاليتش را به دستور هيات مديره و با احترام به نظر وزارت ارشاد تا اعلام نظر ديوان عدالت اداري متوقف كرده است. وي درباره مطرح شدن بحث تعيين كارگروه براي تحويل گرفتن اموال خانه سينما گفت: نقل و انتقال و تحويل اموال خانه سينما مستلزم تصويب خانه انحلال توسط مجمع خانه سينما است يعني بايد مجمع عمومي فوق العاده تشكيل شود و انحلال را تصويب كند. از طرف ديگر هيات مديره را نمي توان بركنار كرد لذا فعاليت هاي اين خانه فعلا متوقف است. ما همچنان منتظر نظر قانون هستيم زيرا پناه ما قانون است.
در شهر ما قفل بر در خانه اي بستند
خانه تئاتر پس از تعطيلي خانه سينما; بيانيه اي در اين باره صادر كرد. به گزارش ايلنا، متن بيانه خانه تئاتر به اين شرح است: در شهر ما قفل بر در خانه اي بستند. خانه سينما، خانه روشنگراني كه بر تيرگي ها پرتو مي افكنند. آنها كه در عبور از سايه روشن هاي روزگار اميدها و آرزوهاي ملتي را بر دوش كشيدند و به امروز رساندند. خانه اي كه اهل خانه اش همواره با فرهنگ سوداگري در ستيز بوده اند تا حريم فرهنگ عقلاني به دست نااهلان شكسته نشود. خانه اي كه خشت هاي آن در كوره تاريخ ملتي قوام يافته است كه هيچ باور ويرانگري نتوانسته است به فرهنگ آن فرمان دهد. ماواي هنري كه غايت اش شكوفايي انسان است. هنري كه اگر خانه اي بنام او بنا شده است بي ترديد براي حفظ كرامت آنهايي است كه پرده هاي آبي به ما نشان مي دهند كه دنيا بي عشق و بخشش، دوزخي از خشم و انتقام است. خانه اي كه احترام به اهل خانه اش يعني پذيرش حق جامعه براي كسب آگاهي و برخورداري از آموزش براي تعيين سرنوشت خويش. خانه اي كه سالهاست سيمرغ هاي فرهنگ اين مرز و بوم از بام آن به پرواز درمي آيند تا در گستره فرهنگ جهان سفيران صلح و پيام آوران دوستي باشند. اما شگفتا آنها كه با شتاب و تنگ حوصلگي حكم به بستن اين خانه داده اند خود متولي فرهنگ و دايه دار گشايش هستي فرهنگ بوده اند. كساني كه نگهباني از دستاوردهاي فرهنگي و هنري اين سرزمين وظيفه قانوني، ملي و اخلاقي آنهاست و بايد در برابر جامعه و تاريخ پاسخگو باشند. آنها كه پيش از صدور راي به بستن اين خانه يا هرخانه ديگري به اين مي انديشيده اند كه چگونه مي توان از اعتلا بخشيدن به فرهنگ و كوشش آگاهانه براي ساخت جهان بهتر سخن گفت بي آنكه به حقوق معنوي و قانوني و دستاوردهاي تاريخي پديدآورندگان آن به ديده احترام نگريسته باشند. باشد كه بار ديگر آموزه هاي فرهنگي و تاريخي اين سرزمين به ما و همه كساني كه مسئوليت حفاظت و حمايت از فرهنگ و هنر كشور را دارند; يادآور شود كه جبران خطا قدم برداشتن بطرف خود است و اميد كه در آينده نزديك نظاره گر گشايش خانه اي باشيم كه جامعه فرهنگي ما به داشتن آن مفتخر است. صنوف زيرمجموعه خانه تئاتر: كانون كارگردانان، كانون نمايشنامه نويسان، انجمن بازيگران، انجمن نويسندگان و منتقدان، انجمن طراحان صحنه و لباس، انجمن چهره پردازان، انجمن نمايشگران خياباني، انجمن نمايشگران عروسكي، انجمن تئاتر كودك و نوجوان، انجمن كاركنان فني وهنري، انجمن عكاسان، انجمن طراحان پوستر، انجمن موسيقي تئاتر، انجمن نمايشگران حركت.
انحلال خانه سينما مصداق آب به آسياب دشمن ريختن است
جواد طوسي(منتقد سينما و عضو هيات انتخاب سي امين دوره جشنواره فيلم فجر) با انتشار يادداشتي به انحلال خانه سينما اعتراض كرد. به گزارش ايلنا، متن كامل يادداشت جواد طوسي بدين شرح است:
اصلا حال خوبي ندارم
اصلا حال خوبي ندارم. چطور مي توان با ذهني متمركز در يك رويداد فرهنگي، هنري به عنوان عضوي كوچك حضور داشت و از آنسو شاهد بحران و فروپاشي يك جامعه صنفي با قدمتي بيست ساله بود؟ مگر در طول تاريخ معاصر اين دو مجموعه اي كه دربرابر هم صف آرايي كرده اند از هم جدا بوده اند؟ موجوديت واقعي سينما (جدا از مديرعامل و هيات مديره خانه سينما كه به مناسبت هاي مختلف در مظان اتهام قرار داشته اند) وابسته به صنوفي است كه دوست دارند خانه ساده و محقرشان لااقل از امنيت و آرامش برخوردار باشد. تداوم اين تنش ميان طرفين اصلي درگير، بيشترين لطمه را به اعضاي صنوف وارد خواهد ساخت و آنها را از همان حداقل امكانات رفاهي و مناسبات صنفي محروم مي كند. اگر ما به واژه عدالت اعتقاد عملي(نه شعاري و احساسي) داشته باشيم، آثار و تبعات منفي اين وضعيت بحراني را نسبت به شمار قابل توجهي از اعضاي صنوف كه جزو محروم ترين اقشار جامعه هستند خواهيم ديد. به عنوان مثال در آستانه برگزاري سي امين دوره جشنواره فيلم فجر دل اعضاي صنوف مختلف به اين خوش بود كه سينمايي براي آنها درنظر گرفته شده و مي توانند با بليط هايي كه ميانشان توزيع مي شود، تعدادي از فيلم هاي بخش اصلي جشنواره را تماشا كنند. همين روال متعارف هرساله و حضور چند روزه صنوف مختلف در سينماي انتخاب شده و ديدار يكديگر مي تواند به آنها تا حدي روحيه بدهد و در زندگي سرد و يكنواخت و بي رو نقشان تنوعي ايجاد كند. بخشي از عدالت، يعني اجراي درست همين امور براي كساني كه دستشان كوتاه و خرما بر نخيل است... آيا در شرايطي كه جامعه ما مشكلات عديده خودش را دارد، اين عقلاني است كه خودمان آب به آسياب دشمني بريزيم كه همواره از آن ياد مي كنيم و خوراك تبليغاتي مناسب را در اختيارش بگذاريم؟
پنجشنبه|ا|22|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]