واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نوين اظهار داشت:شهرداري تبريز در تلاش براي احياي فرهنگ و هنر متعهد در تبريز است
شهرداري تبريز در تلاش براي احياي فرهنگ و هنر متعهد در تبريز است
تبريز - خبرگزاري مهر: شهردار تبريز گفت: مجموعه شهرداري تبريز و بدنه آن در تلاشند تا هويت فرهنگي و هنري متعهدانه در اين شهر را احيا كند و در اين مسير به ياري بزرگان هنري و فرهنگي شهر نيازمنديم.
به گزارش خبرگزاري مهر، عليرضا نوين، شهردار و سيدرضا علوي، مديرعامل سازمان فرهنگي هنري شهرداري كلانشهر تبريز در ديدار با استاد جعفر كهنمويي، استاد برجسته نقاشي در منزل ايشان، بيش از چهار دهه كوشش بي وقفه اين استاد گرانسنگ در هنر نقاشي و پرورش نسل نقاشان متعهد در تبريز را مورد تجليل قرار دادند.
نوين با اشاره به جايگاه هنرمندان در ارتقاي سطح زندگي و فكري جامعه گفت: قدرداني از بزرگان فرهنگي و هنري شهر از جمله وظايف نهادهاي فرهنگي است و شهرداري تبريز نيز در استمرار اين مسير، در پي آن است كه با فراهم نمودن زمينه فعاليت و حضور موثر آنان در اين عرصه ها، به هنرمندان اداي دين كند.
وي اضافه كرد: شهرداري تبريز در سال هاي گذشته با تاسيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تبريز و افزودن برخي مجموعه هاي مرتبط نسبت به ايجاد زمينه اي براي حضور هنرمندان اقدام كرده است.
نوين گفت: در تلاش هستيم با توسعه فعاليت خانه هنرمندان سازمان فرهنگي هنري شهرداري تبريز، از حضور اساتيد بنام و شناخته شده تبريز بهره مند شويم و اين امر جز با كمك واقعي و رهنمودهاي اين اساتيد براي مجموعه شهرداري تبريز مقدور نخواهد بود.
وي از استاد جعفر كهنمويي خواست، با ارائه طريق براي مجموعه شهرداري تبريز، اين نهاد را در تحقق اهداف خود ياري كند.
استاد جعفر كهنمويي نيز در اين ديدار با تشكر از حضور شهردار تبريز و مدير عامل سازمان فرهنگي هنري شهرداري تبريز، گفت: بي شك اين حمايت و حضور دلگرم كننده مسئولان فرهنگي و اجرايي شهر، مسئوليت سنگيني بر دوش هنرمندان خواهد گذاشت.
وي ادامه داد: در بسياري از موارد، هنرمندان از اين گله مند هستند كه كسي گوش شنوايي براي درد دل هاي آنها ندارد، اما اين حركت نشان از آن دارد كه نه تنها گوش شنوايي وجود دارد بلكه همان مسئولان از هنرمندان كار مي خواهند و مايلند نقطه نظرات آنان در برنامه هاي فرهنگي و هنري شهر دخيل داده شود.
استاد كهنمويي با اشاره به سوابق فعاليت هنري خود در عرصه نقاشي گفت: اينجانب در تمام طول عمر هنري خود كه از سال 1344 آغاز مي شود تلاش كرده ام گامي در راستاي تربيت هنرمندان متعهد و نيز سوق دادن جوانان متعهد به سمت هنر بردارم.
وي افزود: پرورش هنرمندان متعهد و همچنين سوق دادن جوانان متعهد به سوي هنر و خلق آثار هنري از دغدغه هاي من بوده است كه اميدوارم نتيجه موثري داشته باشد.
كهنمويي خاطر نشان كرد: متاسفانه در ميان برخي از هنرمندان يك ويژگي منفي وجود دارد و آن اين است كه در اين مسير به دنبال منيت و خود بزرگ بيني هستند، بي آنكه در پي معنويت و غناي روحي خود باشند.
وي اضافه كرد: بايد صادقانه معترف شد كه تا زماني كه منيت و خود بزرگ بيني هست، امكان نايل شدن به پيشرفت و ترقي بسيار اندك است و نمي توان استعدادهاي جوان را پرورش داد.
جعفر كهنمويي ادامه داد: متاسفانه برخي از هنرمندان صرفا هنري فكر مي كنند و از توجه به مباني توحيدي غافلند و به همين دليل است كه هنرشان نتوانسته اثر خود را بگذارد.
اين نقاش برجسته در ادامه يادآور شد: در روزگاري نه چندان دور، برخي محافل خانگي نقاشي در تبريز فعال بود كه به پرورش هنرمندان و نقاشان برجسته اي اقدام مي كرد.
اين ديدار با دعوت رسمي شهردار تبريز از استاد كهنمويي براي تبيين افق هاي روشن فعاليت هاي فرهنگي و هنري در مجموعه شهرداري تبريز همراه شد كه طي آن عليرضا نوين آمادگي شهرداري تبريز براي حمايت از نقاشان و هنرمندان را اعلام كرد.
گفتني است، استاد جعفر كهنمويي، از اساتيد بنام نقاشي تبريز است كه بسياري از آثار وي شهرت جهاني دارند.
وي كه فعاليت حرفه اي خود را از سال 1344 آغاز كرد، اخيرا 90 قطعه از آثار خود را به دانشگاه هنر اسلامي هديه كرد، اين آثار دربردارنده نقاشي هاي وي از سال 1334 تا 1384 بود كه براي بهره مندي هنرجويان دانشگاه هنر اسلامي به اين دانشگاه هديه شده است.
همچنين به تازگي مجموعه آثار وي در كتابي تحت عنوان شوق ديدار منتشر شده است.
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|21|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 283]