واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: خانواده بهترين مركز همسريابي جوانان
در نسل هاي گذشته و زمان پدران و مادرانمان، خانواده ها نقش اصلي را در انتخاب همسر آينده فرزندانشان ايفا مي كردند و جوانان نيز از اين انتخاب كاملا راضي بودند. خانواده بهترين مركز و محل براي همسريابي جوانان است زيرا هيچ كس مثل پدر و مادر به خصوصيات فرزندش واقف نبوده و از آن ها مطلع نيست. والدين به تمام خصوصيات و احساسات دروني و ظاهري فرزندانشان آگاهي داشته و معني و علت هر عمل و برخوردي از فرزندشان را مي دانند.
ويدا پوريگانه//سرويس اجتماعي برنا
اخيرا در روزنامه ها و در و ديوار شهر تبليغاتي با اين مضمون به چشم مي خورد: "انتخاب بهترين همسان در مراكز همسان گزيني" اين بحث جديدي است كه به قول معروف، مد امروز شده و در گذشته چنين چيزي وجود نداشت.
ولي به راستي اين مراكز چه معنايي دارند و در چه زمينه اي فعاليت مي كنند؟ آيا اين مراكز مي توانند خوشبختي را تضمين كنند؟ آيا مي توان به گفته ها و تشخيص هاي كارشناسان و مشاوران اين مراكز اعتماد كرده و آن ها را براي يك عمر زندگي قبول كرد؟ آيا افراد مشاور در اين مراكز از صلاحيت كامل برخوردارند؟ چه تضميني در اين زمينه براي جوانان وجود دارد؟ اين ها از جمله سئوالاتي است كه در ذهن هر فرد خواننده اينگونه تبليغات در سطح شهر و جرايد نقش مي بندد؟
تاسيس و فعاليت چنين مراكزي در حالي صورت مي گيرد كه تقريبا هيچ سازمان و نهاد مسئول در امر ازدواج مانند سازمان ملي جوانان، فعاليت اين مراكز را داراي مجوز و قانوني اعلام نكرده است.
مگر احساسات، علايق و سليقه هاي انسان ثابت است كه بتوان آن ها را براي يك عمر زندگي ارزيابي كرد و نظر داد؟ هميشه گفته مي شود كه يك انسان در شرايط و موقعيت هاي خاص واكنش هاي متفاوتي داشته و احساسات مختلفي از خود نشان مي دهند. پس چه طور ممكن است احساسات و خصوصيات يك فرد را تنها در يك زمان سنجيد و بر اساس آن نظر داد؟
مصطفي اقليما مدرس دانشگاه و صاحب نظر در مسائل ازدواج و خانواده به خبرنگار اجتماعي برنا درخصوص تست هاي گرفته شده در اين مراكز براي شناخت افراد مي گويد: شخصيت هيچ انساني در دنيا با تست نشان داده نشده است. انسان ماشين نيست. چهره واقعي هركس در زندگي مشخص مي شود. بنابراين هيچ تست و آزمايشي نمي تواند شخصيت و هويت واقعي يك نفر را مشخص كند.
وي ادامه مي دهد؛ مراكز همسريابي بايد مجهز به كارشناسان متخصص و با تجربه در امر ازدواج باشد كه كاملا به حرفه خود مسلط بوده و ملاك كارشان درآمد زايي و جنبه هاي اقتصادي آن نباشد.
با توجه به اينكه مراكز همسريابي از افراد عضو، ماهيانه 50 هزار تومان بابت حق عضويت دريافت مي كند، اين كار منطقي به نظر نمي رسد و بيشتر جنبه بازاريابي و درآمدزايي دارد كه در اين صورت توهيني بزرگ به شخصيت جوانان محسوب مي شود.
در نسل هاي گذشته و زمان پدران و مادرانمان، خانواده ها نقش اصلي را در انتخاب همسر آينده فرزندانشان ايفا مي كردند و جوانان نيز از اين انتخاب كاملا راضي بودند.
خانواده اي كه امكان انتخاب همسر براي جوانش را نداشته باشد، آن جوان ناخودآگاه براي يافتن همسر به كوچه و خيابان رفته و درصورت عدم موفقيت نظرش به اينگونه مراكز جلب مي شود.
ابراهيم ماهيان كارشناس امور خانواده در اين رابطه به خبرنگار اجتماعي برنا مي گويد: خانواده بهترين مركز و محل براي همسريابي جوانان است زيرا هيچ كس مثل پدر و مادر به خصوصيات فرزندش واقف نبوده و از آن ها مطلع نيست. والدين به تمام خصوصيات و احساسات دروني و ظاهري فرزندانشان آگاهي داشته و معني و علت هر عمل و برخوردي از فرزندشان را مي دانند.
وي ادامه مي دهد؛ زماني كه خانواده همچون زمان گذشته سالم باشد، ازدواج هاي صورت گرفته در آن نيز سالم و موفقيت آميز خواهد بود. خانواده اي كه بتواند با فرزندش راحت صحبت كرده و با او صميمي باشد، جوان به راحتي خواسته خود را در امر ازدواج مطرح كرده و شرايط براي تشكيل زندگي آسان مي شود.
ااين كارشناس افزود: ما متاسفانه برخي خانواده ها نسبت به فرزندانشان مفقود و گم گشته هستند كه در اين صورت، جوان جايي براي ابراز احساسات و تصميم گيري هايش ندارد و مجبور به پناه بردن به غريبه ها و عوامل خارجي ديگر مي شوند كه اين خطرناك است و باعث گمراهي جوانان از مسير صحيح زندگي مي شود.
ماهيان مي افزايد: زماني اين مراكز موثر خواهد بود كه كه كارشناسان مشغول به فعاليت در اين مراكز همگي فوق تخصص اين كار باشند زيرا در امر ازدواج هيچ راه برگشتي وجود ندارد درنتيجه نياز است كه قبل از برپايي اين مراكز ابتدا يك فرهنگ سازي در بين افراد جامعه صورت گيرد.
با اين وجود مي توان اينطور نتيجه گرفت كه بهترين مكان براي انتخاب همسر خانواده و بهترين كارشناسان و مشاوران براي كمك و راهنمايي به جوانان درامر ازدواج والدين هستند. همان سنت هاي اصيل قديميان كه چندين نسل تجربه با خود به همراه داشته و باعث مباهات هر ايراني است.
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//133 - 133 - 68//www.BornaNews.ir
پنجشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4266]