محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855698434
گفتگوي مشروح مهر با رويانيان/دولت به نفع شهرداري كنار رفت/ سناريوي اعلام ناگهاني قيمت آزاد بنزين
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتگوي مشروح مهر با رويانيان/دولت به نفع شهرداري كنار رفت/ سناريوي اعلام ناگهاني قيمت آزاد بنزين
"دولت مسئول بي قيد و شرط سهميه بندي بنزين نيست، بررسي چند سناريوي جلوگيري از تبعات آزادسازي قيمت بنزين و سناريوي اعلام ناگهاني قيمت اين فرآورده، دستور رئيس جمهور براي رفع همه موانع ترافيك به نفع شهرداري." اينها بخشي از اظهارات رئيس ستاد حمل و نقل و مديريت سوخت است.
به گزارش خبرنگار مهر، اين روزها بحث آزادسازي قيمت حاملهاي انرژي شايد بيش از هر چيز از يكسو ذهن دولتمردان و از سوي ديگر اعضاي نمايندگان مردم در خانه ملت را به خود مشغول كرده است.
هر چند بر اساس قانون هنوز براي آزاد سازي قيمت سوخت سه سال زمان باقي است اما شايد با اجراي طرح تحول اقتصادي چالش آزادسازي قيمت بنزين نيزرنگ و بوي ديگري به خود بگيرد.
گرچه شواهد حاكي از آن است كه هنوز زيرساختهاي كشور براي آزادسازي قيمت سوخت آماده نيست ، اما رئيس ستاد حمل و نقل و مديريت سوخت كشور معتقد است با طرحهايي از جمله طرح غير قيمتي مي توان تبعات منفي آزادسازي قيمت سوخت را كنترل كرد.
از سوي ديگر، در حالي كه به نظر مي رسد سهميه هاي فعلي مازاد بر نياز بسياري از شهروندان است و شاهد اين مدعي نيز خودروهاي تك سرنشيني است كه به مشكلات ترافيك در تهران و كلانشهرها بيش از پيش دامن زده جلساتي با حضور مسئولان براي رسيدگي به معضل ترافيك برگزار شد.
براي اطلاع از آخرين وضعيت بنزين، گازوئيل، منطقه اي شدن بنزين، مشكلات سي ان جي و بحث ترافيك به سراغ محمد رويانيان رئيس ستاد حمل و نقل و مديريت سوخت كشور و رئيس پليس راهنمايي و رانندگي رفتيم كه مشروح مصاحبه وي با مهر را در ادامه مي خوانيد:
* خبرنگار مهر: آقاي سردار رويانيان به عنوان اولين سئوال، لطفا در مورد جلسات اخير رئيس جمهور با اعضاي شوراي شهر و ستاد حمل و نقل سوخت توضيح دهيد. اساسا معضل ترافيك چند صباحي است كه زندگي شهروندان تهراني را با مشكل مواجه كرده است. چرا اين قدر دير به فكر برگزاري چنين جلساتي افتاديد؟
- رويانيان : متاسفانه معضل ترافيك در تهران مشكلي پيچيده، انباشت شده و چندين ساله است. در حال حاضر موارد بسيار زيادي در همين شهر تهران مشاهده مي شود، كه ساليان سال است هيچ راهكاري براي آن انديشيده نشده است.
به عنوان مثال، جايگاههاي بنزين يكي از عوامل به وجود آمدن ترافيك هستند. به اين علت كه مردم هميشه بايد براي دريافت سوخت به پمپ بنزين مراجعه كنند. اين در حالي است كه در طول سي سال گذشته جايگاههاي عرضه سوخت متناسب با جمعيت و افزايش خودروهها توسعه پيدا نكرده است.
از سوي ديگر، از بيست سال پيش تا كنون بزرگراهها نيز بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته رشد نداشته و توسعه زيرساختها نيز بر اساس انتظار انجام نشده است.
در عين حال شبكه اتوبوسراني نيز به شدت با مشكل مواجه است . از چندين سال پيش مقرر شده بود 80 كيلومتر خطوط ويژه براي تردد اتوبوسها اضافه شود كه اين كار نيز انجام نشده است.
در حال حاضر خطوط تندرو اتوبوسهاي موجود مشخصات" BRT" را ندارند و شبكه متمركزي كه بزرگراههاي تهران را به هم متصل كند، تعريف نشده است.
در مورد تاكسيها نيز وضعيت چندان مناسب نيست.هم اكنون به تعداد تاكسيهاي موجود تصميم گيرنده وجود دارد. راننده تاكسي تشخيص مي دهد چه زماني مسافر سوار مي كند و هيچ سيستم نظارتي قوي براي اين مشكل وجود ندارد. بايد بگويم متاسفانه سيستم سنتي سالهاي سال است كه با ناوگان حمل و نقل عمومي ما عجين شده است.
بنابراين مشكل ترافيك يك مشكل انباشت شده چندين ساله است كه اگر با آن مقابله نشود تبعات به مراتب بدتري خواهد داشت.
از سوي ديگر، بايد به اين نكته توجه داشت كه در حال حاضر تعداد خودروها بيش از سه برابر ظرفيت خيابانها است كه همين امر سنگيني بار ترافيك را بيشتر مي كند. بنابراين مي توان اينگونه بيان كرد كه ترافيك محصول سالها عدم تناسب توسعه زيرساختها با توسعه اجتماعي، صنعتي و ماشيني است.
* در خصوص جلسات اخير دولت و شهردار و آخرين تصميمات اتخاذ شده در اين راستا بگوييد؟
- در حال حاضر تلاش براي حل مشكل ترافيك دغدغه بيشتر ارگانهاي مربوطه است و همه بايد براي حل اين مشكل با هم همكاري كنند. كشيدن اين موضوع به رسانه ها و زير سئوال بردن نهادهاي ديگر هيچ مشكلي را حل نمي كند.
بنده معتقدم اگر حمل و نقل عمومي به صورت صحيح مديريت شود ، فرهنگ سازي انجام پذيرد و پليس وظيفه نظارتي خود را به درستي انجام دهد اين معضل به خوبي مديريت مي شود.
اما در خصوص جلسات اخير بايد بگويم كه رئيس جمهور تصميم گرفت خود شخصا براي حل اين بحران اقدام كند و به همين منظور جلسه اي با حضور رئيس جمهور، شهردار تهران ، وزراي صنايع و معادن و كشور و معاونين وزير صنايع و شهردار و بنده به عنوان رئيس ستاد حمل و نقل و مديريت سوخت كشور و نماينده نيروي انتظامي، تشكيل كه بعد از شرح وضعيت موجود حمل و نقل و ترافيك تهران از سوي بنده، مقرر شد شهرداري براي ساماندهي به وضعيت موجود طرحي را ارائه دهد.
در همين راستا شهرداري مدعي شد طرح جامع را ارائه داده اما مورد تصويب قرار نگرفته است كه بنا به خواسته رئيس جمهور قرار شد شوراي عالي ترافيك به اين طرح رسيدگي و آن را تصويب كند.
بدين ترتيب يك هفته بعد جلسه دوم نيز برگزار و طرح جامع در اين جلسه تشريح شد. با توجه به اينكه طرح جامع براي افق 1404 ترسيم شده است و وزارت كشور سه هفته مهلت خواست تا اين طرح را تصويب كند.
اما آقاي احمدي نژاد معتقد بود اين موضوع بايد هرچه سريعتر حل و اقدامات كوتاه مدت نيز در كنار آن براي حل مشكل ترافيك در دستور كار قرار گيرد.
بر همين اساس، شهرداري 27 راهكار را ارائه داد كه برخي مغاير با قانون بعضي مستلزم تاييد مجلس و تعدادي نيز قابل اجرا بود.
جلسه سوم نيز بدون حضور شهردار برگزار شد، اما به دليل آماده نبودن نظريه سازمان محيط زيست اشكالاتي كه وزارتخانه هاي ارتباطات و مسكن گرفتند مطرح و رئيس جمهور دستور داد همه موانع به نفع شهرداري رفع شود.
در همين راستا اختلافاتي نيز بر روي تعداد جمعيت، ضريب سفر و مالكيت ماشين وجود داشت كه قرار شد دولت همه توان خود را در جهت برآورده كردن خواست شهرداري بكار گيرد و در نهايت تصميم گرفته شد با تشكيل يك جلسه ديگر اين طرح نهايي شود.
* از بودجه پيش بيني شده براي اين طرح نگفتيد؟
- در اين خصوص قرار شد طرح جامع و اقدامات مديريتي تصويب و پس از برآورد بودجه از سوي شهرداري در اين خصوص تصميم گيري شود.
از سوي ديگر، شهرداري معتقد بود تعداد اتوبوسهايي كه سازمان شهرداريها و وزارت كشور به ناوگان حمل و نقل عمومي اختصاص داده اند كمتر از ميزان نياز است و اين ناوگان به بيش از يازده هزار اتوبوس ديگر نيازدارد، كه مقرر شد به تعدادي كه در طرح جامع ديده شده اتوبوس در اختيار شهرداري قرار گيرد.
ضمن اينكه شهرداري اصرار داشت كه اتوبوسها گازوئيل سوز باشند كه با وجود مخالفت ستاد حمل و نقل ومديريت سوخت، پليس و وزارت كشور اين امر نيز به تصويب رسيد.
* آقاي رويانيان! همان طور كه شما بهتر از ما مي دانيد شهرداري به دفعات اعلام كرده اعتبار مورد نياز براي خريد اتوبوس در اختيارش قرار نگرفته است. شما اين موضوع را تاييد مي كنيد؟
- ظرف سه سال گذشته بيش از سه هزار دستگاه اتوبوس به شهرداري تحويل داده شده است. شهرداري مدعي است در حال حاضر شش هزار اتوبوس فعال دارد. اين در حالي است كه سه هزار دستگاه ظرف سه سال اخير وارد ناوگان اتوبوسراني شده و قرار است تا پايان سال هزار دستگاه اتوبوس ديگر نيز به شهرداري تحويل داده شود كه بيش از 80 درصد منابع مورد نياز آن را دولت تامين كرده است.
* اما جايگاههاي گاز براي همين تعداد اتوبوس نيز مشكل دارند و در پيك مصرف گاز تعدادي از اتوبوسها از شبكه خارج مي شوند، چطور قبل از حل مشكل جايگاه اتوبوس اضافه مي كنيد؟
- در حال حاضر 10 جايگاه عرضه گاز طبيعي در اختيار ناوگان اتوبوسراني قرار دارد و چند جايگاه ديگر نيز قرار است به اين مجموعه اضافه شود. اگر جايگاه كم است خوب زمين در اختيار ما بگذارند كه جايگاه بسازيم يا اتوبوس گازوئيل سوز تحويل مي دهيم ضمن اينكه قرار است 4800 ميني بوس نيز نوسازي شود.
* در خصوص آخرين وضعيت مترو توضيح دهيد. آيا اعتبارات مورد نياز تامين شده است؟
- دولت براي مترو تهران امسال 290 ميليارد تومان اعتبار تصويب كرده بود كه 200 ميليارد آن تخصيص داده شده، 300 ميليارد نيز شهرداري به اين امر اختصاص داده است.
در سه سال گذشته 500 ميليارد تومان از سوي دولت و 600 ميليارد از سوي شهرداري به مترو اختصاص داده شده است. اما متاسفانه باز هم در اين خصوص كم لطفي مي شود. به هر حال، بايد اقدام مديريتي و ضربتي انجام داد. در حال حاضر مشكل عدم همدلي است و تقابل است.
* پس با اين وضعيتي كه تشريح كرديد بايد منتظر يك تحول اساسي در بحث حمل نقل عمومي و ترافيك باشيم؟
- در حال حاضر مشكلات و راهكارها مشخص شده است و شهرداري فقط بايد بخواهد.
* شهردار تهران بارها در خصوص مشكلات سامانه حمل و نقل و ترافيك صحبت كرده است . چرا اين جلسات اين قدر دير و در زمان اوج بحران برگزار شد؟
- اوايل دولت نهم نيز يك جلسه در اين باره برگزارو مشكلات مطرح شد كه متاسفانه بحث به رسانه ها كشيده شد. بايد به اين نكته توجه داشت كه مشكلات مالي هيچ گاه برطرف نمي شود، ضمن اينكه مشكل ترافيك بيشتر مديريتي است تا اعتباري.
من به عنوان يك سرباز از فرمانده سابق خود جناب قاليباف تقاضا دارم با هماهنگي با ستاد در صدد رفع اين مشكل برآيند.
* آقاي رويانيان! برويم سر بحث شيرين و داغ بنزين. ظاهرا براي آزاد سازي قيمت بنزين در سال آينده طرحهايي در دولت در حال بررسي است، اين در حالي است كه قيمت حاملهاي انرژي بايد تا سال 1391 واقعي شوند. آيا با گذشت حدود بيست ماه از سهميه بندي فكر نمي كنيد با آزادسازي قيمت طرح سهميه بندي با اين هزينه گزاف زير سئوال برود؟
- تحت هيچ شرايطي قرار نيست كارت سوخت از سيستم فعلي حذف شود و به عنوان عامل در جهت كنترل مصرف و جلوگيري از قاچاق در سامانه مديريت سوخت كشور باقي خواهد ماند.
اما در خصوص آزاد سازي قيمت بايد عرض كنم كه بر اساس قانون توسعه حمل و نقل دولت موظف است تا پايان سال 1390 قيمت حاملهاي انرژي را آزاد كند.
بر اساس اين قانون تا سه سال ديگر براي اجراي اين طرح زمان باقي است. اما در حال حاضر بحث طرح تحول اقتصادي مطرح شده است كه براساس آن بايد قيمت سوخت آزاد شود كه البته اجراي آن بستگي به نظر دولت و مجلس دارد .
* در خصوص چگونگي آزاد سازي قيمت بنزين، تصميمي اتخاذ شده است؟
- در حال حاضر چند فرضيه در دولت مطرح است كه سهميه يكجا يا تدريجي قطع شود. مثلا ممكن است بخشي از سهميه حفظ و بخشي آزاد شود يا به صورت ناگهاني قيمت آزاد اعلام و اجرايي شود اما به طور دقيق نمي توان اظهار نظر كرد و اين موضوع كه سهميه بندي تدريجي قطع شود يا يك دفعه يا در يك پروسه زماني هنوز مورد بحث و بررسي است.
* پس تكليف كساني كه بنزين خود را ذخيره كرده اند كه در ايام عيد يا تابستان استفاده كنند چه مي شود؟
- مطمئنا در اين خصوص بهترين تصميم با در نظر گرفتن منافع مردم اتخاذ خواهد شد و در اين راستا تلاش مي كنيم حقي از كسي ضايع نشود.
* اما اين موضوع كاملا مشهود است كه زيرساختها براي آزادسازي قيمت بنزين در ايران هنوز آماده نشده است؟
- براي پاسخ به اين پرسش بايد بگويم كه براي اجراي اين طرح بايد دست به اقدامات غير قيمتي بزنيم. به طور مثال، در بخش اتوبوس و كاميون بين شهري به دليل اينكه نرخها دولتي است دچار مشكل نخواهيم شد.
اما در تاكسيراني به طور قطع به مشكل بر خواهيم خورد. چون در حال حاضر سامانه نظارتي قوي در عملكرد تاكسي ها وجود ندارد بايد با نصب GPS""ميزان پيمايش را كنترل يا سيستم نظارت مردمي ايجاد كنيم اين مسائل بايد به طور جدي بررسي شود.
در بحث آزادسازي قسمت سوخت همه احتمالات بررسي شده است. به طور مثال بر اساس بررسيهاي انجام شده در صورت آزادسازي قيمت سوخت و رسيدن قيمت هر ليتر بنزين به 300 تومان كرايه تاكسي تنها 40 تومان به ازاي هر نفر افزايش پيدا مي كند و اينكه مردم يا تاكسيرانها احساس كنند كه كرايه تاكسي سه برابر مي شود نادرست است.
در بخش اتوبوس شهري نيز بايد بليت الكترونيكي تعريف و ميزان جابجايي مسافر ثبت شود، براي اين منظور به يك سيستم قوي و منسجم نياز است.
همچنين اتوبوس و كاميونهاي فرسوده با عمر 25 سال از رده خارج مي شود تا ميزان مصرف كاهش پيدا كند، ضمن اينكه در حال حاضر اين اقدامات غير قيمتي پيشنهاد شده است تا در صورت آزادسازي قيمت سوخت تبعات منفي آن كنترل شود.
* پس طرح منطقه اي كردن بنزين فعلا از دستور كار خارج شده است؟
- در حال حاضر نرم افزار مربوط به اجراي اين طرح آماده است و در صورت عدم آزادسازي قيمت سوخت طرح منطقه اي كردن سهميه بنزين اجرايي خواهد شد چون منطقي نيست سهميه بنزين در كلانشهرها و شهرهاي كوچك به يك اندازه باشد.
* اخيرا رئيس مركز پژوهش هاي مجلس با اعلام نارضايتي از واردات بنزين اعلام كرده كه وزارت نفت بايد در قيامت پاسخگو باشد. احمد توكلي گفته است با وجود تذكرات داده شده ، ستاد حمل و نقل سوخت اقدام با ارائه سهميه هاي خاص نظير سهميه نوروزي و غيره كرده است و سهميه هاي مازاد فعلي را كاهش نداده است؛ در اين خصوص چه پاسخي داريد؟
- من سياسي نيستم. آقاي توكلي شخصيتي متدين و متخصص است و مي تواند نظر خود را بگويد من هم در مقام پاسخگويي نيستم.
* اما بخشي از اين موضوع مربوط به شما است. موضع ستاد در اين خصوص چيست؟ ارائه سهميه هاي ويژه واقعا لازم بود؟
- قبل از پاسخ به اين سئوال بايد بگويم كه آقاي توكلي استاد من است و به هيچ عنوان قصد مناظره ندارم.اما در پاسخ به اين پرسش بايد بگويم كه بله لازم بود. چون مردم در آن مقطع از ترس كمبود بنزين سفر نمي رفتند.
بايد به اين نكته توجه داشت كه با فرمولهاي صرفا اقتصادي نمي توان كشور را اداره كرد. سفر، تفريح و نشاط نياز طبيعي هر فردي است و نمي توان آن را از مردم دريغ كرد.از سوي ديگر رستورانها، هتلها و ديگر مراكز تفريحي و ديدني نيز در معرض خطر قرار داشتند.
اگر مردم به سفر نروند بازار اين مشاغل كساد مي شود و ضربه بدي مي خورند. دولت مسئول اجراي بي قيد و شرط سهميه بندي نيست و در برخي موارد بايد حق را به مردم داد.اين در حالي است كه كوپنهايي كه در اختيار استانداريها قرار گرفته بود نيز جمع آوري شده و خودروهاي دولتي نيز از بنزين آزاد با نرخ 400 تومان استفاده مي كنند.
* در حال حاضر تعداد خودروهاي تك سرنشين در تهران كم نيست و اين امر ترافيك را دو چندان كرده است. چرا سهميه هاي سه ماه آخر سال را با توجه به اينكه شركت پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي نيز خواستار آن بود كاهش نداده و با آن مخالفت كرديد؟
- طرح تحول اقتصادي اين موضوع را تعريف كرده بود. با توجه به اينكه گمان مي رفت طرح تحول اقتصادي زود به نتيجه برسد فكر كرديم بهتر است يكجا درباره بنزين تصميم گيري شود.
اگر زمستان سهميه ها را كاهش مي داديم مردم براي ايام عيد نوروز با مشكل مواجه مي شدند. بنده به دفعات اعلام كرده ام كه سهميه ها از سال آينده كاهش خواهد يافت. اگر طرح تحول اقتصادي اجرايي شود سهميه بندي حذف خواهد شد. از سوي ديگر اين احتمال نيز وجود داشت امسال نيز مانند سال گذشته با سرماي هوا و كمبود گاز مواجه شويم. بنابراين ترجيح داده شد همه احتمالات در نظر گرفته شود.
* آقاي رويانيان! قرار بود درآمد حاصل از صرفه جويي بنزين صرف توسعه امور زيرساختي شود چقدر از اين طرح تا كنون محقق شده است؟
- 7 هزار اتوبوس،73 هزار تاكسي، 3 هزار ميني بوس، اعتبار اختصاص داده شده به مترو تهران و ساير شهرهاي كشور همه از محل صرفه جويي بنزين حاصل شده است.
* گفته بوديد براي گازوئيل سقف فروش تعيين مي شود، اما سهميه بندي در كار نيست! لطفا در مورد اين طرح بيشتر توضيح دهيد.
- در حال حاضر حدود 75 درصد نفت گاز از طريق كارت سوخت توزيع مي شود. اين در حالي است كه براساس برنامه ريزيهاي صورت گرفته از نيمه اسفند سال جاري اين فرآورده فقط با كارت سوخت توزيع و تكليف 25 درصدي كه كارت سوخت ندارند مشخص خواهد شد.
بر همين اساس نرم افزاري تهيه شده كه بر اساس آن حداكثر نياز خودروهاي ديزلي تعيين و بيش از آن گازوئيل تحويل داده نمي شود. اين امر را نمي توان سهميه بندي تلقي كرد به دليل اينكه سقف مصرف خودروهاي ديزلي در نظر گرفته مي شود. ضمن اينكه هدف از اجراي اين طرح كنترل مصرف و جلوگيري از قاچاق اين فرآورده است.
* در خصوص آخرين وضعيت جايگاههاي CNG" " توضيح دهيد. كمتر از يك ماه به پايان سال باقي است. اما شركت ملي گاز هنوز به تعهد خود براي ساخت 1800 جايگاه تا پايان سال عمل نكرده است؟
- در حال حاضر 750 جايگاه عرضه گاز CNG" "در كشور به بهره برداري رسيده و تا پايان سال 145 جايگاه ديگر نيز راه اندازي مي شود. اگر تير ماه سال آينده را به عنوان پايان سال مالي در نظر بگيريم وزارت نفت به تعبيري مي تواند به تعهد خود عمل كند.
* اما پايان اسفند ماه بايد اين تعداد جايگاه در كشور ساخته مي شد؟
- درست است من قصد دفاع ندارم. اما به اين نكته توجه كنيد كه در طول سي سال گذشته هيچ جايگاه سوختي در تهران ساخته نشده بود. در سالهاي گذشته تعداد جايگاههاي" CNG" كمتر از 50 جايگاه بود. اين در حالي است كه در دهه فجر امسال 23 جايگاه بنزين و گاز در تهران به بهره برداري رسيد.
در طول 50 سال گذشته تنها 110 جايگاه عرضه سوخت داشتيم اما اين ميزان تا پايان سال آينده 2 برابر خواهد شد. ضمن اينكه در طول يكسال گذشته 22 جايگاه سيار عرضه سوخت راه اندازي ودر شش شهرك نيزجايگاه عرضه بنزين راه اندازي شده است. اينها ادامات بزرگي است.هرچند كافي نيست اما بايد خسته نباشيد گفت.
* در پايان به اين پرسش پاسخ دهيد كه قرار بود ساخت جايگاه در شهركهاي مسكوني اجباري شود؟
- قانون ساخت جايگاه عرضه سوخت در شهركهاي بالاي 1500 خانوار در تهران و ساير كلانشهرها ابلاغ شده و وزرات نفت بايد تسهيلات مورد نياز براي ساخت جايگاه را در اختيار مردم قرار دهد.
======================
گفتگو از ساناز ناصري
جمعه|ا|2|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 284]
-
گوناگون
پربازدیدترینها