واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: خاتمي در دومين كنگره انجمن اسلامي معلمان: پيامبرعظيمالشان اسلام در درجه اول يك معلم بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رييس بنياد باران، زيان مصرف بيرويهي سرمايهها و ارزشهاي معنوي جامعه را بيش از زيان سرمايههاي مادي دانست و نسبت به مصرف بيرويه از ارزشها هشدار داد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجتالاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي كه در دومين كنگره انجمن اسلامي معلمان سخن ميگفت با اشاره به همزماني برگزاري اين گردهمايي با سالروز رحلت پيامبر عظيمالشان اسلام، امام حسن و امام رضا (ع) و همچنين اربعين امام حسين (ع) كه آن را پشت سر گذاشتيم از آن بزرگواران به عنوان معلمان بشريت و هاديان بشر نام برد و گفت: اگر اين همزماني تصادفي بوده به خاطر جايگاهي كه معلم، تعليم و تربيت دارد مبارك است. چرا كه پيامبر عظيمالشان اسلام در درجه اول يك معلم بود.
وي در ادامه با اشاره به ويژگيهاي انجمن اسلامي معلمان به عنوان نهادي مدني بر نقش نهادهاي مدني و تشكيل آنها در جوامع مدني براي دفاع از حقوق اصناف تاكيد كرد و گفت: اين انجمن نيز متعلق به صنف معلمين است.عزيزان و بزرگواراني دراين تشكل حضور داشتهاند كه جزء ارزشهاي جامعه ما محسوب ميشوند كه از جمله آنها شهيدان رجايي و باهنر هستند.
رييس جمهور سابق كشورمان، با اشاره به سهم تاثيرگذار شهيدان رجايي و باهنر در تاسيس اين تشكل صنفي، بر ادامه راه آنها تاكيد كرد.
خاتمي در ادامه با يادآوري اينكه ما در مقابل مصرف بيرويهي ذخاير مادي حساسيت نشان ميدهيم اما بعضا در مقابل مصرف بيرويه از سرمايههاي معنوي و ارزشهاي جامعه سكوت ميكنيم، گفت: حساسيت نسبت به مصرف بيرويهي ذخاير مادي درست است زيرا اين سرمايهها متعلق به ملت است و بايد براي او آنها مصرف شوند. بايد پول نفت و ديگر درآمدهاي كشور درست مصرف شود و در مسير اعتلاي مردم مورد استفاده قرار گيرد.
رييس موسسهي بينالمللي گفتوگوي فرهنگها و تمدنها، همچنين با انتقاد از آنچه سكوت در برابر مصرف بيرويهي سرمايههاي ارزشمند انقلاب و نظام از جمله امام، شهيدان و شخصيتهاي انقلابي كه مظهر عزت و سربلندي انقلابند،ميناميد؛ شهيد رجايي را شخصيتي واصل، باورمند، بزرگوار و در عين حال دردمند نيازهاي مردم و خواستار برپايي عدالت در جامعه معرفي كرد و گفت: عدالتي كه شهيد رجايي دنبال آن بود عدالت توام با كرامت انسان است. گاهي با عدالت انسان تحقير ميشود كه ضد عدالت است كه كمتر كسي را ما داشتيم كه همانند شهيد رجايي معتقد به كرامت انسان باشد.
رييس بنياد باران، پيروي كامل نسبت به امام در مواجه با سلايق و علائق متنوع موجود در جامعه را ديگر ويژگي شهيد رجايي برشمرد و گفت: نميشود تنگنظري داشته باشيم، كرامت انسان را در نظر نگيريم و بيمحابا به مصرف ذخاير و سرمايههاي جامعه بپردازيم آنگاه مدعي باشيم راه شهيد رجايي را ادامه ميدهيم.
خاتمي تاكيد كرد: مصرف بيرويهي ارزشها زيانش بيش از مصرف بيرويهي سرمايههاي مادي است. خدا، پيامبر، امام زمان (عج)، امام (ره)، شهدا و ... و نمادهايي كه در جامعه بوده و هستند را نميتوان و نبايد در مسير اغراض خاص مصرف كرد. در اين زمينه هم بايد متاسف و هم بايد نگران بود.
وي در بخش ديگري از اظهاراتش به جايگاه علم و دانش پرداخت و با اشاره به چگونگي آفرينش انسان توسط پروردگار كه بعد از اين آفرينش خداوند به خود آفرين گفت و از صفت كريم استفاده كرد، گفت: اما خداوند آنجايي كه از فضيلت اين انسان سخن ميگويد عنوان اكرم را به كار ميبرد. انسان مظهر اسم كريم خداست ولي علم كه فضيلت انساني خداست مظهر صفت اكرم باريتعالي محسوب ميشود.
رييس موسسهي بينالمللي گفتوگوي فرهنگها و تمدنها، در ادامه با يادآوري ويژگي پيامبر به عنوان يك معلم، اظهار داشت: پيامبر مذكر است يعني معلم واقعي بشر است.
خاتمي در ادامه با اشاره به روايتي از واكنش فرشتگان نسبت به انتخاب انسان به خليفهالهي از سوي خداوند، از علم نسبت به اسماء خدايي به عنوان دليلي كه خداوند براي اين انتخاب ذكر فرمودند نام برد.
رييس جمهور سابق كشورمان، در ادامه با بيان اينكه واژه science كه امروزه به معناي علم به كار برده ميشود همه علم نيست، گفت: اگر يك جامعه بخواهد پيشرفته باشد حتما بايد در زمينه علوم و تكنولوژي سرآمد باشد اما اين همهي هدف و مقصدي كه انبياء دنبال ميكردند نيست. معلمي كار بزرگي است. آنها بايد در جامعه به افراد بياموزند كه چطور يكديگر را تحمل و فضائل را رعايت كنند.
وي در پايان اظهاراتش از پيوند تعليم و تربيت در اسلام به عنوان پيوندي استوار نام برد و با تاكيد بر اينكه معلم علاوه بر اينكه بايد علوم روزگار خود را ترويج دهد به معني واقعي كلمه معلم باشد، اظهار داشت: او بايد آتشي در وجود فرد روشن كند كه هم فرد و هم جامعه را گرم كند.
انتهاي پيام
جمعه|ا|2|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]