واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: هند بودجه دفاعي خود را تا سي ميليارد دلار افزايش مي دهد
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/12/02
دولت هند از تكميل طرح ساخت سه زير دريايي هسته اي و طرحهايي براي افزايش بودجه دفاعي خود به ميزان 34 درصد و تا سقف سي ميليارد دلار خبر داد.
به نوشته پايگاه اينترنتي آسيا تايمز، هند در همان حال كه از تروريسم فرامرزي ابراز نگراني كرده است بر توسعه نظامي چين با نگراني نظارت مي كند.
اي كي انتوني وزير دفاع هند چند روز پيش اعلام كرده بود طرح زيردريايي هاي هسته اي با فناوري پيشرفته در مراحل نهايي قرار دارد و اين طرح بخشي از طرح سه ميليارد دلاري ساخت پنج زيردريايي هسته اي است.
هند هم اكنون در حال ساخت موشك هاي قاره پيماي كي-15 است كه مي توانند كلاهك هسته اي حمل كنند و قابل پرتاب از زيردريايي نيز خواهند بود.
به گفته منابع دفاعي، دهلي نو فعالانه در پي گرفتن كمك از فرانسه براي اجراي طرح زيردريايي با فناوري پيشرفته بوده و البته در اين زمينه تا به حال از مهندسان روسي كمك گرفته است.
اين منابع اعلام كردند آزمايش اين زيردريايي هاي هسته اي قرار است در ماه جاري آغاز شود و اين زيردريايي ها هم بايد در سه سال آينده عملياتي شود. ناظران گفته اند كه اين زيردريايي ها توانايي هسته اي هند را در مرحله اي حساس قرار مي دهد.
دريا سالار سورش مهتا فرمانده نيروي دريايي هند با يادآوري خطرات احتمالي كه هند از طريق دريا ممكن است با ان روبرو شود هشدار داد تروريست ها مي توانند بمب هاي هسته اي "كثيف" را از طريق بنادر كشور به داخل هند قاچاق كنند چرا كه اين بنادر فاقد تاسيسات امنيتي مناسب است.
دهلي نو درباره تقويت روابط دوجانبه پكن و اسلام آباد به ويژه با توجه به تنش اخير درباره طرح هاي دريايي از جمله در بندر گوادر نگران است.
چين نيز در حال توسعه روابط با سري لانكا و ميانمار بوده است تا كنترل خود را بر يك مناقشه امنيتي-انرژي كه به شكلي جدي در منطقه جريان دارد افزايش دهد.
با توجه به تنش كنوني بين چين و هند براي كنترل آب هاي اقيانوس هند، دولت دهلي نو از طرف نيروي دريايي به شدت تحت فشار بوده است تا قدرت دريايي هند را افزايش دهد. چين قبل از اين از ايجاد سه ناوگان اقيانوس پيما براي گشت زني در محدوده ژاپن و كره، مناطق غربي اقيانوس آرام، تنگه مالاكا و اقيانوس هند خبر داده است.
طرح زيردريايي هاي پيشرفته هند اخيرا به شدت تحت نظر بوده است چرا كه اقدام ديگر هند براي خريد زيردريايي هسته اي از روسيه در سال جاري تا مدتي نامعلوم به تعويق افتاد چرا كه روسيه با اشاره به آزمايش هاي تكميل نشده دريايي و كمبود منابع، از تحويل زيردريايي هسته اي نرپا كلاس آكولا-2 خودداري كرد.
در اين ميان سازمان دولتي تحقيقت و توسعه دفاعي هند نيز سرگرم پروژه اي مشترك با صنايع هوافضاي اسرائيل براي توسعه موشكي زمين به هوا است كه از زمين و كشتي قابل پرتاب است.
نيروي دريايي هند همچنين در نظر دارد 40 ناو جنگي را به ناوگان خود بيافزايد و دولت نيز قصد دارد بيش از 12 ميليارد يورو در ده سال آينده در زمينه ناوهاي جنگي سرمايه گذاري كند.
پس از شوك به وجود آمده در پي حملات تروريستي اخير بمبئي، شاخه هاي ديگر ارتش هند نيز اكنون در پي ارتقا خود هستند.
به عنوان مثال نيروي هوايي هند در صدد خريد 42 اسكادران بيش از 32 يا 33 اسكادران كنوني است كه هر يك 14 تا 18 جنگنده جت را شامل مي شود. نيروي هوايي هند بدين ترتيب قصد دارد هواپيماهاي قديمي روسي را از دور خارج كند.
شماره نوار
جمعه|ا|2|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]