واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نماينده سوريه در سازمان ملل: غرب ادامه خشونت را در سوريه خواستار است
بشار جعفري نماينده سوريه در سازمان ملل گفت: برخي كشورهاي غربي ادامه خشونت سازمان يافته را در سوريه خواستارند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري سانا،نماينده سوريه نزد سازمان ملل بدون اشاره مستقيم به سخنان سوزان رايس خطاب به خبرنگاران افزود مسئوليت ادامه خشونت ها و خونريزي ها در سوريه بر عهده كساني است كه نمونه آن را خود شما دقايقي پيش (نشست خبري نماينده آمريكا) مشاهده كرديد.
وي افزود سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا چندي پيش گفت مخالفان مسلح دولت سوريه نبايد به منظور ورود به مذاكرات ملي، سلاح هاي خود را زمين بگذارند.
بشار جعفري در پايان نشست شوراي امنيت سازمان ملل و بعد از نشست خبري سوزان رايس نماينده آمريكا، در جمع خبرنگاران گفت ريخته شدن هر قطره از خون مردم سوريه، نااميد كننده است ولي اين قربانيان هنوز هم جان خود را به علت اصرار برخي ها در به كار بردن خشونت، از دست مي دهند.
بشار جعفري همچنين به سخنان چندي پپش وزير امور خارجه فرانسه اشاره كرد و گفت وي حتي پيش از ارائه ابتكار اتحاديه عرب و ديدار وزيران در قاهره، پيش بيني كرد كه اين ابتكار، اقدامي مرده است.
نماينده سوريه افزود نخست وزير قطر كه در زمان حاضر رياست اتحاديه عرب را به عهده دارد، بايد پيش از طرح هر مطلبي در تريبون سازمان ملل و وارد شدن اين سازمان در امور سوريه، با ديگر اعضا اتحاديه مشورت مي كرد.
بشار جعفري تصريح كرد نشريه واشنگتن پست و نيز نشرياتي متعلق به اسپانيا و فرانسه اعتراف كرده اند كه با بيش از 500 فرد غيردولتي مسلح در سوريه گفتگو كرده اند كه در نتيجه همين موضوع نشان مي دهد كه دولت سوريه با اقدامات مسلحانه و سازمان يافته اي روبروست.
وي افزود اين گروه هاي شبه نظامي، از حمايت برخي كشورهاي عضو سازمان ملل برخوردارند، همان كشورهايي كه مدعي حمايت و طرفداري از حقوق بشر مردم سوريه در شوراي امنيت هستند.
نماينده سوريه نزد سازمان ملل در تشريح بيشتر كشورهاي حامي خشونت در سوريه گفت آن ها همان كشورهايي هستند كه به رهبران مخالف سوريه مصونيت و اجازه مي دهند تا بيانيه هاي متعددي صادر كنند در صورتي كه اين مساله مغاير با منشور ملل متحد و همه قوانين موجود جهاني است.
بشار جعفري در بخش ديگري از سخنانش گفت اين درخواست سوريه بود كه اتحاديه عرب موضوع تامين امنيت ناظران خود را از سوي دولت سوريه در پروتكل بگنجاند و دولت سوريه نمي خواهد به هيچ وجه امنيت ناظران اتحاديه عرب به خطر افتد.
وي افزود اما اين در حالي است كه برخي از نيروهاي مخالف دولت سوريه، ناامني هايي را برضد ناظران اتحاديه عرب ايجاد كرده اند. خبرنگاري از نماينده سوريه در سازمان ملل پرسيد نظر شما درباره تصاويري كه در اينترنت وجود دارد و حاكي از حمله نيروهاي دولتي به خودروهاست، چيست؟
بشار جعفري گفت از كجا معلوم كه آن افراد، طرفدار دولت بوده اند زيرا بسيار محتمل است كه آن تصاوير ساختگي باشند، شما به عنوان يك خبرنگار تا چيزي را خود مشاهده نكرده ايد، نبايد در موردش قضاوت كنيد و فقط از اين طريق است كه مي توانيد به مردم سوريه كمك كنيد، البته دولت هم تحقيقات لازم را در اين مورد به عمل مي آورد.
نماينده سوريه در سازمان ملل به سخنان روز سه شنبه بشار اسد رئيس جمهور اين كشور درباره قانون اساسي جديد، انتخابات آزاد با شركت احزاب و حضور رسانه ها اشاره و تصريح كرد اين موضوع ثمره ابتكاراتي است كه از آغاز بحران ها از سوي رييس جمهور ارائه شده بود و ما نيازمند كمك همه كساني هستيم كه با خوش نيتي به اين موضوع نگاه مي كنند. خبرنگار ديگري سئوال كرد چرا آقاي اسد چنين مطلبي را پنج ماه پيش اعلام نكرد؟
جعفري پاسخ داد آقاي اسد از آن زمان تاكنون چند نامه رسمي به دبيركل سازمان ملل، شوراي امنيت و برخي از نهادهاي سازمان از جمله يونيسف، كميسارياي عالي حقوق بشر و غيره ارسال كرده است، من شخصا 21 نامه را از سوي اسد به دبيركل سازمان ملل و شوراي امنيت ارائه داده ام كه هر يك از آن ها به گونه كامل درباره گام ها و ابتكارات اتخاذ شده توضيح مي دهند.
وي افزود شمار اندكي از اين نامه ها توسط دبيرخانه به شوراي امنيت ارائه شده ولي بيشتر آن ها علني نشده اند.
نماينده سوريه گفت موارد بسياري در داخل سوريه اجرايي شده اند كه كسي از آن ها سخني به ميان نمي آورد براي مثال برداشتن وضع اضطراري در همان اوائل آغاز بحران، در صورتي كه اگر شما به مصر نگاه كنيد هنوز هم وضع اضطراري در آن كشور اعمال مي شود.
وي افزود البته هر كشوري وضع خودش را دارد و منظور ما انتقاد از آن كشور نيست، فقط مقايسه وضع است.
بشار جعفري همچنين وضع قوانين جديدي مانند انتخابات پارلماني و آزادي مطبوعات را گام هاي مثبتي خواند كه پاسخگوي خواست مردم و حتي گروه هايي از مخالفان دولت سوريه است.
وي افزود البته اجرا شدن اين قوانين به زمان نياز دارد و لازمه هر كاري مثبتي نيز وجود ثبات در كشور است.
نماينده سوريه نزد سازمان ملل در پايان از همه كساني كه از خارج سوريه، در امور داخلي آن دخالت مي كنند، اقدامات منفي خود را متوقف كنند تا دولت سوريه بتوانند با اتكا بر مردم خود، آينده اين كشور را تامين كند. /ا
چهارشنبه|ا|21|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]