واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش تحليلي فارساهداف رسانهها و مقامات كشورهاي منطقه از برجسته كردن سخنان ناطقنوري
خبرگزاري فارس: همبستگي كمنظير مقامات و رسانههاي منطقه پيرو خبر روزنامه الشرقالاوسط از سخنراني علياكبر ناطقنوري در حالي صورت ميگيرد كه اين عده به دنبال موضوعي براي انحراف افكار عمومي از عملكرد خود در طول جنگ 22 روزه غزه ميگردند.
به گزارش فارس، اگر نگاهي گذرا به فضاي تبليغاتي چند روز اخير رسانههاي منطقه عليه جمهوري اسلامي ايران در پي اظهارات منتسب به "علياكبر ناطق نوري " رئيس دفتر بازرسي ويژه مقام معظم رهبري درباره بحرين بياندازيم هدف طراحان اين سناريو براي هر تحليلگري روشن ميشود.
تبليغات ضد ايراني در رسانههاي منطقه طي چند روز اخير در حالي صورت ميگيرد كه ايران از همان ابتدا سخنان منتسب به ناطق نوري عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام را تكذيب كرده و اعلام داشته كه ايران حق حاكميت ديگر كشورها را به رسميت ميشناسد و هيچ چشم داشتي به خاك ديگر كشورها ندارد. همچنين خبر روزنامه الشرقالاوسط بدون اشاره به منبعي خبر مذكور را نقل كرده است.
"حسن قشقاوي " سخنگوي وزارت امور خارجه در اين باره اعلام كرد: موضع ما در قبال بحرين واضح است و ما بارها گفته و تكرار كردهايم كه حاكميت ملي، استقلال و وحدت ارضي همه كشورهاي همسايه و منطقه به ويژه بحرين را محترم ميشماريم و هيچ گونه طمعي به هيچ كشوري نداريم.
اما با وجود چنين موضعگيري تبليغات منفي عليه جمهوري اسلامي ايران متوقف نشده و بر دامنه اين حملات ضد ايراني در مطبوعات منطقه عليه ايران افزوده شد و فضاي تبليغي اين رسانهها همچنان در برگيرنده گزارههاي القايي درباره تهديدآميز بودن تهران براي كشورهاي منطقه است و رسانههاي منطقه اين خط مشي فكري را دنبال ميكنند.
اين رسانهها تلاش دارند سياست ايران هراسي را پيگيري كرده و كوشيدهاند در تبليغات و هياهوي رسانهاي خود ايران را خطري بالقوه براي كشورهاي عربي منطقه جلوه دهند و سعي دارند در خط تبليغاتي خود اين گونه وانمود كنند كه تهران در تلاش براي تسلط بر منطقه است تا بدين ترتيب روابط ايران با كشورهاي منطقه را تيره كنند.
در اينجا لازم است كه به نحوه پوشش جهت دار رسانههاي منطقه اشارهاي داشته باشيم.
در اين بين رسانههاي منطقه سخنان "خالد بن احمد الخليفه " وزير امور خارجه بحرين مبني بر اينكه اين كشور مذاكرات با ايران را در خصوص قرارداد واردات گاز طبيعي را به علت اظهارات اخير مقامات ايراني متوقف كرده است، برجسته كردند.
شبكه خبري العربيه نيز در اين راستا با مشاور اطلاع رساني مطبوعاتي پادشاه بحرين درباره روابط اين كشور با ايران گفتگويي انجام داد.
مجري شبكه تلويزيوني العربيه در ابتداي اين مصاحبه با اشاره به آنچه جنجال اخير در روابط بحرين و ايران خواند، گفت: سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران گفته است منظور ناطق نوري بحرين نبوده است و آنچه به وجود آمده بزرگنمايي رسانهاي بوده است كه "نبيل الحمر " در پاسخ گفت كه تناقص در ديدگاهها و اظهارات ايرانيها وجود دارد. بحرين پيوسته به داشتن حسن روابط همجواري با همه چشم دوخته است و همچنانكه ميدانيد بحرين هيچ خصومتي با هيچ كشوري در جهان ندارد.
شبكه تلويزيوني الجزيره نيز اظهارات يك مسئول عربستاني و ديدار روز چهارشنبه "عبدالله دوم " شاه اردن از منامه و سفر "حسني مبارك " رئيس جمهوري مصر به بحرين را در چارچوب تحركات كشورهاي عربي براي ابراز همبستگي با بحرين در مقابل اظهارات برخي مسئولان ايراني ارزيابي كرد.
خبرگزاري عربستان نيز به نقل از يك مقام ناشناس سعودي اظهارات منتسب به ناطق نوري را تعرض آشكار به حاكميت عضو شوراي همكاري خليج فارس، اتحاديه عرب و سازمان ملل متحد و تعرض به هويت سرزميني بحرين خواند و آن را برجسته كرد.
خبرگزاري قطر نيز به نقل از يك منبعي رسمي در وزارت امور خارجه قطر اعلام كرد اين اظهارات منفي، نقض حق حاكميت يكي از اعضاي شوراي همكاري خليج فارس است.
اين منبع كه به هويت وي هيچ اشارهاي نشده است، گفت: چنين اظهاراتي از سوي مقامات ايران مانع تلاشهاي شوراي همكاري خليج فارس و تمايل صادقانه اين شورا براي برقراري رابطهاي از دوستي و همكاري با ايران ميشود.
خبرگزاري رسمي كويت نيز اعلام كرد: دولت اين كشور در نشست هفتگي خود از اين اظهارات منفي ابراز نگراني و اعلام كرد اين اظهارات مانع تلاشهاي شوراي همكاري خليج فارس و تمايل صادقانه اين شورا براي برقراري رابطهاي دوستانه و توام با همكاري با ايران ميشود.
"محمد جاسم الصقر " رئيس پارلمان عربي نيز در اين زمينه اعلام كرد، بحرين از نظر واقعي و تاريخي بخش جداييناپذير سرزمينهاي عربي و عضو فعال اتحاديه عرب و پارلمان كشورهاي عربي است.
برخي ديگر از كشورهاي منطقه موضعگيري "عمروموسي " دبيركل اتحاديه عرب را به طور گسترده بازتاب دادند و به نقل از وي نوشتند: موضع كشورهاي عربي در حمايت از موضع بحرين پايدار و شفاف است و بحرين يك كشور عربي داراي حاكميت و يكي از اعضاي اين اتحاديه است و اعراب همواره از آن پشتيباني ميكنند.
همچنين رسانههاي منطقه به نحوي سعي كردند كه واكنش همه شخصيتهاي سياسي منطقه را بازتاب دهند و حتي يكي را نفر را از قلم نياندازند.
واكنش "عبدالرحمن العطيه " دبيركل شواري همكاري خليج فارس به اين موضوع نيز مورد توجه رسانههاي منطقه قرار گرفت و آن را منعكس كردند.
اين رسانهها به نقل از عبدالرحمن العطيه نوشتند كه اگر تهران خواهان برقراري روابط حسنه با شوراي همكاري خليج فارس است نبايد اجازه بدهد برخي مسئولان ايراني سخنان تحريكآميز و غير مسئولانه ايراد كنند.
در اين جريان رسانهها و مطبوعات منطقه نيز با درج مقالههايي ضد ايراني تلاش كردند به نوعي حمايت خود را از بحرين اعلام كنند.
روزنامه اماراتي "البيان " در مقالهاي با عنوان "ايران و عربي بودن بحرين " نوشت: اظهارات منسوب به مقامات ايراني درباره ابراز ترديد در مورد عربي بودن كشور بحرين افزايش يافته است و مطرح شدن اين ادعاها ميتواند به شدت به روابط ايران و جهان عرب ضربه بزند.
روزنامه "الشرق الاوسط " چاپ لندن نيز كه به رويكرد ضد ايراني مشهور است كه كليد اين تبليغات منفي را زد، به صف تبليغات ضد ايراني پيوست و با انتشار مقالهاي به قلم "عبدالرحمن راشد " مدعي شد: ايران بزرگترين مشكل و چالش براي عربهاست و تصميم دارد سرنوشت اين كشورها را آنگونه كه خود ميخواهد، رقم بزند.
اين روزنامه در ادامه مقاله خود ايران را به دخالت در امور داخلي كشورهاي منطقه متهم كرد و نوشت: اظهارات اخير يكي از مسئولان ايراني مبني بر اينكه بحرين يكي از استانهاي ايران است، شوخي نيست.
اين رسانهها در خط جريان سازي رسانههاي خود تلاش كردند كه طرح چنين سخناني را كه ايران از ابتدا آنرا تكذيب كرد، به يكي از موضوعات مورد اختلاف بين ايران و كشورهاي عربي تبديل كنند و هر روز بر دامنه آن بيافزايند.
رسانههاي عربي به طور گسترده تلاش كردند در جريان سازي خود واكنش شخصيتهاي عربي به اين اظهارات را برجسته كرده و به نوعي تلاش دارند تا وانمود كنند كه رهبران كشورهاي عربي در اعتراص به اظهارات مسئولان ايراني با منامه اعلام همبستگي كردهاند. برخي از اين رسانهها سفر روز چهارشنبه عبدالله دوم شاه اردن و همچنين سفر حسني مبارك رئيس جمهور مصر به منامه را در اين زمينه برجسته سازي كرده و هدف از آن را اعلام همبستگي با بحرين توصيف كردند.
رسانههاي كشورهاي منطقه در حالي ميكوشند تا سخنان منتسب به مقامات ايراني درباره بحرين را نقض حاكميت اين كشور القا كنند و در واقع ميخواهند از كاه كوه بسازند كه در برابر ادعاهاي تكراري و دروغين مقامات رسمي امارات درباره جزاير سه گانه ايراني كه نقض مسلم حاكميت جمهوري اسلامي ايران است همسو با امارات تلاش ميكنند اين ادعا را واقعي جلوه دهند و بارها در سخنان خود اشغال اين جزاير از سوي ايران را مطرح كردهاند.
به نظر ميرسد برخي از كشورهاي منطقه كه در جنگ اخير رژيم صهيونيستي عليه غزه تحت فشار افكار عمومي قرار گرفته و در واقع شريك جرم رژيم صهيونيستي در اين جنايات هستند تلاش دارند تا به نوعي از زير بار اين فشارها رهايي يابند و سعي ميكنند افكار عمومي اعراب را از جنايات رژيم صهيونيستي در غزه كه هميشه خطري واقعي براي كشورهاي منطقه بوده را به سمت موضوعي انحرافي جلب كنند تا از اين طريق كشورهاي عربي را از ايران بترسانند.
در واقع ميتوان گفت مطرح كردن موضوع بحرين با هدف قرار دادن روابط دو جانبه ايران و بحرين و مناسبات ايران با ديگر كشورهاي عربي صورت گرفته و طرح چنين موضوعي كاملا انحرافي به هيچ وجه به نفع منطقه، روابط دو جانبه ايران و بحرين و مناسبات جمهوري اسلامي ايران و جهان عرب نيست.
نويسنده: حسن رستمي
انتهاي پيام/ر
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]