واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /بازديدهاي استاني وزارت علوم/ رييس دانشگاه زابل خبرداد:صدورمجوز تاسيس شعبه بينالمللي دانشگاه حذف١٣٥خوابگاه پراكنده دانشگاه ازسطح شهر افتتاح برجIT دردانشگاه
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
رييس دانشگاه زابل با ارايه گزارشي از فعاليتها و اقدامات صورت گرفته در دانشگاه از صدور مجوز تاسيس شعبه بينالمللي دانشگاه زابل، حذف 135 خوابگاه پراكنده دانشگاه از سطح شهر و انتقال دانشجويان به خوابگاههاي پرديس جديد دانشگاه، افتتاح برج IT در دانشگاه و افزايش اعتبارت جاري و عمراني دانشگاه خبر داد.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر احمد قنبري در قالب بازديدهاي استاني وزارت علوم در يك نشست خبري با بيان اينكه پس از انقلاب فرهنگي در شهر زابل تنها يك دانشكده كشاورزي وابسته به دانشگاه سيستان و بلوچستان وجود داشت، گفت: اين دانشكده در دو گرايش امور دامي و امور زراعي دانشجو پذيرش ميكرد كه از سال 68 به صورت مستقل به كار خود ادامه داد.
وي با بيان اينكه در سال70 كلنگ پژوهشكده كشاورزي به زمين زده شد، اظهار كرد: پس از آن آموزشكده دامپزشكي و دانشكده منابع طبيعي مجوز فعاليت گرفتند و در نهايت در سال 78 دانشگاه زابل با دو دانشكده و يك آموزشكده به عنوان دانشگاه مستقل در شهر زابل آغاز به كار كرد.
قنبري تصريح كرد: در يك دهه گذشته دانشگاه زابل رشد خوبي را شاهد بوده است به طوري كه در حال حاضر به عنوان دانشگاه جامع شامل دانشكدههاي مهندسي، كشاورزي، منابع طبيعي، ادبيات، هنر و معماري و دامپزشكي دانشجو پذيرش ميكند، همچنين 15 هزار دانشجو در 72 رشته تحصيلي در مقاطع كارداني، كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا در اين دانشگاه مشغول به تحصيل هستند، علاوه بر اين 21 رشته كارشناسي ارشد در دانشگاه زابل وجود دارد كه تا كنون 13 رشته آن مجوز پذيرش دانشجو گرفتهاند.
به گزارش ايسنا، وي با بيان اينكه 250 عضو هيات علمي تمام وقت در دانشگاه مشغول تدريس هستند، تصريح كرد: يكي از مسايلي كه دانشگاه از بدو تاسيس تاكنون با آن روبرو بوده كمبود فضاهاي فيزيكي است كه در نهايت فعاليت دانشگاه را تحت تاثير خود قرار ميداد، در همين راستا و به منظور برطرف كردن اين مشكل پروژههاي عمراني در پرديس جديد دانشگاه در مسير جاده زابل - بنجار با خريد 29 هكتار زمين آغاز شد كه برخي از اين پروژهها از جمله دبيرستانهاي شبانه روزي وابسته به دانشگاه و خوابگاههاي دبيرستانها مورد بهرهبرداري قرار گرفتهاند.
قنبري ادامه داد: با توجه به افزايش تعداد دانشجويان و رشتههاي تحصيلي از شهريور85 روند فعاليت عمراني با پرديس جديد دانشگاه با مساعدت مسوولان با سرعت بيشتري ادامه يافت، به طوري كه از مهر ماه سال 86 تاكنون شاهد افتتاح خوابگاههاي دانشجويي، سلف سرويس و دانشكده علوم پايه بودهايم.
وي افزود: البته پروژههاي بسيار زيادي مانند دانشكده هنر و معماري، كلاسهاي آموزشي، دانشكده كشاورزي و آزمايشگاههاي مشترك آغاز شده كه بهرهبرداري از آنها در آينده نزديك نقش بسيار مهمي در توسعه دانشگاه و محروميت زدايي منطقه سيستان خواهد داشت.
مجوز تاسيس شعبه بينالمللي دانشگاه زابل صادر شد
وي با بيان اينكه اخيرا مجوز تاسيس شعبه بينالمللي دانشگاه زابل با همكاري دانشگاه چابهار اخذ شده است، اظهار كرد: رشتههايي در اين شعبه تدريس خواهد شد كه پتانسيل اجراي آن در دانشگاه زابل وجود داشته باشد، همچنين هيچ محدوديتي براي پذيرش در رشتههاي كارشناسي ارشد و دكترا وجود ندارد و هم اكنون مقدمات آن فراهم شده كه اميدواريم خارج از سيستم كنكور در مهر ماه سال آينده دانشجو پذيرش كنيم، همچنين دورههاي اين شعبه بينالمللي به اين شكل است كه دروس انگليسي در دانشگاه چابهار گذرانده شده و دروس عملي به خصوص آزمايشگاهها در دانشگاه زابل طي خواهد شد.
فعاليتهاي دانشجويي فرهنگي دانشگاه؛
كسب رتبه چهارم فرهنگي در بين دانشگاههاي بزرگ كشور
رييس دانشگاه زابل در رابطه با فعاليتهاي دانشجويي فرهنگي دانشگاه، خاطر نشان كرد: دانشگاه زابل توانسته است با فعاليتهاي مختلف و وسيع فرهنگي خود در سالهاي اخير رتبه چهارم فرهنگي در بين دانشگاههاي بزرگ كشور را كسب كند كه اين رتبه در پي كسب رتبههاي برتر در طرح «اسوه»(اقامه نماز) در بين دانشگاههاي ملي در سال 87 بود.
حذف 135 خوابگاه پراكنده دانشگاه در سطح شهر و انتقال دانشجويان به خوابگاههاي پرديس جديد دانشگاه
وي در رابطه با خوابگاههاي دانشجويي، تاكيد كرد: يكي از مشكلات دانشگاه زابل وجود140 خوابگاه پراكنده در سطح شهر بود كه مشكلات فرهنگي زيادي را به دنبال خود داشت، در اين راستا طي دو سال گذشته توانستيم 135 خوابگاه را از سطح شهر حذف كرده و دانشجويان را به خوابگاههاي پرديس جديد دانشگاه منتقل كنيم.
فعاليتهاي عمراني؛
بهرهبرداري از 2 خوابگاه و مسجد دانشگاه
احداث استخر ورزشي دانشگاه تا سال آينده
رييس دانشگاه زابل در رابطه با فعاليتهاي عمراني صورت گرفته از شهريور 85 تاكنون، تصريح كرد: تاكنون خوابگاه دانشجويي «فرخي سيستاني» با مساحت 4 هزار و500 مترمربع، خوابگاه دانشجويي «يعقوب ليث» با مساحت سه هزار و300 مترمربع، دانشكده علوم پايه با مساحت 4 هزار و 500 مترمربع و ساختمان سلف سرويس با دو هزار و 500 مترمربع تكميل و تجهيز شدهاند، همچنين مسجد دانشگاه با مساحت يك هزار و 670 مترمربع آماده استفاده دانشجويان دانشگاه شده است.
وي ادامه داد: دانشكده هنر و معماري در سه طبقه با مساحت سه هزار و300 مترمربع در آبان ماه سال 85 مشغول به ساخت شد كه در مهر ماه امسال توسط قائم مقام وزيرعلوم افتتاح شد، همچنين دانشكده كشاورزي نيز با مساحت 5 هزار و 400 متر مربع از اسفند 85 آغاز و مهر ماه امسال آماده پذيرش دانشجو شد.
قنبري اذعان كرد: همچنين ساختمان كلاسهاي آموزشي در سه طبقه با 35 كلاس آموزشي در مساحت 4 هزار و 500 مترمربع در تير ماه سال 86 آغاز به كار كرد كه اميدواريم تا دو ماه آينده به بهرهبرداري برسد، همچنين ساختمان مشترك پژوهشكدهها در سه طبقه از فروردين 87 مشغول به ساخت شد كه تا پايان سال آينده به بناهاي آموزشي دانشگاه اضافه خواهد شد .
به گفته وي استخر ورزشي دانشگاه به عنوان يكي از مجهزترين مجموعههاي ورزشي با 2/2 ميليارد تومان اعتبار در سال آينده افتتاح خواهد شد.
رييس دانشگاه زابل درباره ساير فعاليتهاي عمراني دانشگاه، تصريح كرد: ايجاد سالن مطالعه دانشجويان، ايجاد مركز كامپيوتر با 80 دستگاه رايانه در خوابگاه از جمله فعاليتهاي دانشگاه محسوب ميشود، همچنين تاكنون 47 واحد آپارتماني و 20 واحد مسكوني وابسته به دانشگاه بازسازي شده كه در حال حاضر 60 استاد در آنها اسكان داده شدهاند.
افتتاح برج IT در دانشگاه
وي درباره فضاهاي ورزشي دانشگاه، توضيح داد: 4 سوله براي فعاليت ورزشي دانشجويان در نظر گرفته شده كه دو سوله آن به نامهاي «تهمينه» و «تهمتن» در نشست روساي دانشگاهها در20 اسفند توسط وزير علوم افتتاح خواهند شد، همچنين دو كلبه فرهنگ نيز در روبروي آنها به بهرهبرداري خواهند رسيد.
قنبري تصريح كرد: دانشگاه زابل در زمان مديريت به عنوان دانشگاه هوشمند مطرح شد كه چنانچه اين موضوع تحقق يابد، به ساير دانشگاههاي كشور انتقال پيدا كند كه در راستاي آن اخيرا برج IT آن افتتاح شد.
وي درباره دبيرستانهاي وابسته به دانشگاه، اظهار كرد: به طور مشخص 50 درصد دانشآموز روستايي و 50 درصد دانشآموز شهري در اين دبيرستانها پذيرش ميشوند كه تمامي اساتيد دانشكده مهندسي دانشگاه زابل از فارغالتحصيلان دبيرستانهاي وابسته به دانشگاهها هستند.
رييس دانشگاه زابل خاطر نشان كرد: عليرغم خشكساليهاي بسيار زياد در منطقه سيستان مهاجرتي در شهر زابل وجود نداشته و اميد به زندگي به شدت افزايش يافته است.
افزايش اعتبارت جاري و عمراني دانشگاه
رييس دانشگاه زابل در خاتمه درباره افزايش اعتبارات در دانشگاه، توضيح داد: اعتبارات جاري دانشگاه از 9 ميليارد تومان به 18 ميليارد تومان در سال جاري و اعتبار عمراني از 5/1 ميليارد تومان در سال 85 به 9 ميليارد تومان در سال جاري ارتقا يافته است.
انتهاي پيام
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 368]