محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845954718
گزارش فارس از صنعت شكر در خوزستان؛براي نجات صنعت توليد شكر كشور از ما شكر بخريد
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از صنعت شكر در خوزستان؛براي نجات صنعت توليد شكر كشور از ما شكر بخريد
خبرگزاري فارس: در خوزستان شش كارخانه كشت و صنعت وجود دارد كه از لحاظ حجم توليد شكر، خوزستان بيشترين ظرفيت كشور را دارد، اما از بزرگترين مشكلات كشت و صنعتها در اين استان انبارهاي پر از شكر است كه تهديدي جدي براي اين صنعت به شمار ميرود.
به گزارش خبرگزاري فارس از شمال خوزستان، استان خوزستان با دارا بودن خاك حاصلخيز و رودخانههاي پرآب در رده اول استعداد كشاورزي كشور قرار دارد، برداشت سالانه بيش از 11 ميليون تن محصول و امكان كشت در سه دوره در هر سال گواه برتري خوزستان از نظر امكانات خدادادي در زمينه كشاورزي است.
بر اساس آمار موجود سالانه حدود ٣/١١ ميليون تن در قالب 63 نوع محصول معادل ١٨ درصد از كل توليدات كشور در خوزستان توليد ميشود اين در حالي است كه با توجه به ظرفيتها و استعدادهاي استان، قابليت توليد ٤/٢٢ ميليون تن محصول وجود دارد كه اين ميزان ميتواند غذاي ٢٥ ميليون نفر را تامين كند.
بررسيها نشان ميدهد بيش از 50 درصد از آمار توليد محصولات خوزستان را نيشكر به خود اختصاص داده است كه اين حجم توليد، جايگاه بسيار مناسب صنعت شكر را در توليدات داخلي نشان ميدهد و ظرفيت اسمي اين كارخانهها بيش از 600 هزار تن شكر در سال است.
متاسفانه كارخانههاي توليدكننده شكر استان خوزستان به دلايل مختلف با حداكثر ظرفيت خود كار نميكنند، با اين حال باز هم شكر توليد شده نه يك امتياز و نعمت كه به مشكلي بزرگ تبديل شده است به طوري كه از بزرگترين مشكلات كشت و صنعتها در خوزستان ميتوان به انبارهاي پر از شكر اشاره كرد كه مشكل اساسي شركتها را رقم زده است و عدم خريد اين مقدار شكر و باقيماندن آنها در انبارها تهديدي كلي براي صنعت شكر به شمار ميآيد.
*انبارهاي شيرين، تهديد جدي صنعت شكر
مدير عامل توسعه نيشكر و صنايع جانبي خوزستان ميگويد: در سال گذشته بيش از 304 هزار تن شكر در توسعه نيشكر استان توليد شد كه از اين مقدار بيش از 250 هزار تن شكر در انبارها باقي مانده است.
عباس بذرافكن در گفتگو با خبرنگار فارس ميافزايد: در مراسم افتتاح كشت و صنعت فارابي در خوزستان در آذر ماه سال جاري، رئيسجمهور به دستگاهاي دولتي دستور خريد 135 هزار تن شكر را از توسعه نيشكر و صنايع جانبي استان دادند كه هنوز اين امر محقق نشده است.
وي با اشاره به پيگيريهاي انجام شده براي تحقق دستور رئيسجمهور ميگويد: در پيگيريهاي فراوان هنوز به جواب شفاف و قانعكنندهاي نرسيدهايم واميدواريم تا با تحقق اين دستور ،صنعت شكر و نيشكر در خوزستان جان تازه بگيرد.
مدير عامل توسعه نيشكر و صنايع جانبي خوزستان تاكيد دارد: اصليترين مشكل صنعت شكر، انبارهاي مملو از شكر است كه بايد در اين راستا تصميمي براي حمايت از بخش داخلي اتخاذ و مكانيسمي دقيق طراحي شود.
بذرافكن با اشاره به شركتهاي كشت و صنعت استان خوزستان ميگويد: در حال حاضر توسعه نيشكر و صنايع جانبي در خوزستان داراي هفت واحد كارخانه است كه شش شركت آنها در حال حاضر فعال است و واحد دهخدا نيز با 78 درصد پيشرفت فيزيكي در مراحل پاياني است.
مدير عامل توسعه نيشكر و صنايع جانبي خوزستان با اشاره به استعدادهاي صنعت شكر در خوزستان ميگويد: استان خوزستان توانايي تامين شكر كشور را دارد و لازم است با حمايت از اين بخش در توسعه اين صنعت تلاش شود.
وي اظهار ميدارد: مصرف سرانه هر ايراني در سال حدود 30 كيلوگرم شكر است با اين اوصاف، سالانه به 2 ميليون و 100 هزار تن شكر نياز داريم كه قادريم در بخش نيشكر، مقدار قابل توجهي از آن را توليد كنيم.
*واردات، آفت توليد داخلي
بهترين روش براي حمايت از صنايع داخلي در كشور، اعمال نظام تعرفهاي مناسب براي ترغيب به استفاده از توليدات داخلي است.
در كشور ما نوسانات فراوان در تعرفههاي واردات و صادرات باعث شده تا واردات لجام گسيخته مانعي اساسي در مقابل حمايت از توليدكننده داخلي شود.
طبق آمار موجود، دولت از سال 1385 نسبت به كاهش شديد تعرفه واردات شكر اقدام كرد، به گونهاي كه تعرفه 150 درصدي واردات شكر را به صفر رساند، اتخاذ اين سياست تعرفهاي دولت سبب شد تا توليد شكر در كشور اقتصادي نباشد.
دبير انجمن صنفي كارخانههاي قند و شكر ايران در اين خصوص ميگويد: امسال ميزان قند و شكر توليدي از حدود يك ميليون و 300 هزار تن در سال 85 به حدود 500 هزار تن كاهش يافته است و اين در حالي است كه براساس برنامه و با توجه به راهاندازي واحدهاي طرح توسعه نيشكر، رقم توليد بايد براي سال جاري در حد يك ميليون و 700 هزار تن محقق شود.
بهمن دانايي در گفتگو با خبرنگار فارس تاكيد كرد: ضريب خودكفايي شكر در سال 85 حدود 68 درصد بود و اين ضريب در سال جاري به كمتر از 25 درصد كاهش يافته و به عبارتي، وابستگي كشور را به اين محصول چند برابر كرده است در حالي كه بر اساس برنامه، بايد ضريب خودكفايي در سال جاري به رقم 85 درصد بالغ شود.
وي با اشاره به سياستهاي نظام تعرفهاي در كشور ميگويد: در آذر ماه سال جاري براساس مصوبه شوراي اقتصاد مقرر شد كه از سال 85 هيچ مابهالتفاوتي به صنعت قند پرداخت نشود، در عين حال وزارت بازرگاني موظف شد كه تعرفه واردات شكر را بهنحوي تعيين كند كه قيمت شكر وارداتي با شكر توليد داخل يكسان شود ولي متاسفانه نه تنها اين اقدام صورت نگرفت بلكه عكس مصوبه عمل و تعرفهها صفر شد.
دانايي با تاكيد بر اجرايي شدن هرچه سريعتر اين بند مصوبه و عملي شدن يكسانسازي قيمت داخلي و خارجي شكر ميافزايد: تا چند ماه گذشته بهازاي دو بشكه نفت، يك تن شكر خام وارد ميشد ولي در حال حاضر با كاهش قيمت نفت بايد 10 بشكه نفت بدهيم تا يك تن شكر خام وارد كنيم و اين در حالي است كه شكر در داخل كشور قابل توليد و حتي در حد خودكفايي بوده و حتي با كمي تلاش ميتوانيم آن را صادر كنيم.
وي ميافزايد: طي دو سال گذشته دولت از منافع تعرفهاي خود به نفع مصرفكننده چشم پوشيده است و در اين بين، نه تنها مصرفكنندهاي شكر را در داخل با قيمت پايين خريداري نكرده است بلكه واردات بيحد و حصر نيز، توليدكنندگان را با مشكلات بسياري روبهرو ساخته و تنها سود سرشاري نصيب عدهاي انگشتشمار دلال شده است.
وي با اشاره به مضرات وجود واسطه در بازار فروش شكر تاكيد ميكند: دلالها هيچگونه ماليات و بيمهاي پرداخت نكرده و ايجاد اشتغالي هم نميكنند و همين، بزرگترين مضرات وجود واسطه در بازار فروش است.
دبير انجمن صنفي كارخانههاي قند و شكر ايران، اضافه ميكند: هر روز كه بالا بردن تعرفه واردات شكر به تاخير افتد، اين صنعت با چالش بيشتري مواجه ميشود.
*بزرگترين توليدكننده بيشترين واردكننده است
در حال حاضر برزيل، هند، چين، آمريكا، تايلند، مكزيك، استراليا، فرانسه، پاكستان و آلمان جزو بزرگترين توليدكنندگان شكر در جهان و كشورهاي برزيل، تايلند، استراليا، فرانسه، امارات متحده عربي، هند و گواتمالا جزو بزرگترين صادركنندگان شكر در جهان به شمار ميروند.
اما نگاهي به آمار نشان ميدهد كه ايران در حال حاضر جزو 10 واردكننده بزرگ شكر در جهان محسوب ميشود، كشورهاي روسيه، اندونزي، آمريكا، امارات، اوكراين، كرهجنوبي، چين، ژاپن و نيجريه نيز از ديگر واردكنندگان عمده شكر در جهان هستند.
بر اساس آمارها در سال بيش از 600 هزار تن شكر براي تامين داخلي نياز داريم كه با ايجاد تعادل ميان تامين نياز و واردات، دولت به راحتي ميتواند از ايجاد مشكلات بيشتر براي صنعت و كشت و صنعتها جلوگيري كند.
*خشكسالي و تاثير بر نيشكر
مسلم است كه خشكسالي معضلات فراواني را براي صنعت كشاورزي در كشور بهوجود آورده است در اين راستا صنعت شكر نيز از اين مشكل مستثنا نيست و مشكلات متعددي براي توليدكنندگان از نظر تامين آب مورد نياز براي مزارع نيشكر به وجود آمده است.
مدير عامل شركت كشت و صنعت امام خميني درباره ميزان خسارت وارده در خشكسالي و سرمازدگي در گفتگو با خبرنگار فارس ميگويد: در سال 86 بيش از 45 هزار تن شكر بر اثر سرمازدگي از بين رفت كه اين ميزان آسيبپذيري اراضي نيشكر و محصول آن اهميت بيمه اراضي نيشكر را كاملا نشان ميدهد اين در حالي است كه بيمه نشدن محصولات موجب پديد آمدن مشكلات بسياري براي كارخانههاي توليد شكر شده است.
ناصر مجدي ميافزايد: متاسفانه قيمت بيمه هر هكتار مزارع نيشكر از 27 به 135 هزار تومان افزايش يافته كه در نتيجه آن به دليل كمبود نقدينگي، قادر به بيمه كردن مزارع نيستيم.
وي تاكيد ميكند: مشكل اساسي در بيمه نكردن محصولات، كاهش شديد نقدينگي است كه به دليل مشكلات فراوان در بخش فروش بهوجود آمده است.
مدير عامل شركت كشت و صنعت دعبل خزايي نيز درباره اثرات خشكسالي بر مزارع نيشكر ميگويد: به دليل شوري بيش از حد آبي كه از سوي رودخانه كارون به زمينهاي زراعي وارد شد و همچنين كاهش دبي آب اين رودخانه و در نتيجه افزايش غلظت نمك در آب، شاهد افزايش بيش از حد مجاز نمك محلول در آب تغذيه كننده مزارع نيشكر بوديم و بدين ترتيب با شوري زمين شاهد كاهش توليد محصول هستيم.
محمدامين روزبخشزاده تاكيد ميكند: بر اساس محاسبات انجام شده براي حدود 8 هزار هكتار سطح زير كشت نيشكر در شركت كشت و صنعت دعبل خزاعي، حدود 24 مترمكعب بر ثانيه آب نياز است كه از اين ميزان آب مورد نياز بر اساس سهميه تعيين شده تنها هفت مترمكعب بر ثانيه اختصاص يافته است كه خود باعث از بين رفتن محصولات در گرماي تابستان شد.
وي عنوان ميكند: خشكسالي اخير و محدوديت در تامين انرژي برق مورد نياز دستگاههاي انتقال آب به زمينهاي زراعي در سال جاري سبب شد بحث نبود برهريزي مناسب در طول دوره داشت نيشكر نيز در شركت كشت و صنعت دعبل خزاعي بهوجود آيد و اين موضوع مشكلات جدي را براي توليد محصول آينده ايجاد ميكند.
روزبخشزاده با اشاره به مشكلات فراوان خشكسالي براي صنعت نيشكر و كاهش چشمگير توليد اين محصول ميگويد: در سال زراعي گذشته، شركت كشت و صنعت دعبل خزاعي 60 هزار تن شكر خام در مزارع نيشكر خود توليد كرد در حالي كه پيشبيني ميشود در سال زراعي جاري، توليد محصول از زمينهاي زير كشت نيشكر با حدود 45 درصد كاهش نسبت به پيشبينيها به حدود 40 هزار تن شكر خام كاهش يابد.
*صنايع جانبي، فرصتي براي احياي صنعت نيشكر
راهاندازي صنايع جانبي براي استفاده حداكثري از مواد قابل بهرهبرداري در هر صنعت امروز يك هنر و امتياز محسوب مي شود.
در اين راستا صنعت شكر نيز با احداث شركتهاي نئوپان، الكلسازي، سمسازي، كاغذسازي و توليد MDF ميتواند از مواد بيمصرف و دورريختني اين صنعت استفاده كند.
عضو كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي در اين خصوص به خبرنگار فارس ميگويد: احداث صنايع جانبي براي رفع مشكلات كشت و صنعتها از بهترين روشهاست كه بايد با جديت دنبال شود و با تحقق اين اقدام، در صورتي كه شكر هم خريداري نشود با وجود صنايع جانبي، مشكلي براي بقاي صنعت شكر وجود ندارد.
حجتالاسلام سيد محمد ساداتابراهيمي ميافزايد: بايد با افزايش بهرهوري در كارخانههاي كشت و صنعت، قيمت تمام شده شكر را كاهش دهيم تا بتوانيم وارد عرصه رقابت با شركتهاي خارجي شويم.
وي دليل عدم رغبت مصرفكننده به خريد شكر ايراني را نبود جذابيت در بستهبندي دانست و ميافزايد: امروزه صنعت بستهبندي در جهان جزو فنآوريهايي است كه با ديدگاه روانشناسي مورد بررسي قرار ميگيرد ما هم بايد با افزايش جذابيت و تلاش در جلب توجه مصرفكننده، محصولات خود را بهتر به فروش برسانيم.
دبير مجمع نمايندگان خوزستان در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به مشكلات خشكسالي در كشور تاكيد ميكند: نيشكر گياهي پنج ساله است و از سوي ديگر، شركتهاي نيشكر استخدامهاي خود را انجام دادهاند اما به دليل خشكسالي آب مورد نياز را در اختيار ندارند در عين حال هم نميتوانند افراد استخدام شده را از كار اخراج كنند كه پرداخت حقوق و مزاياي آنها باري سنگين بر دوش كشت و صنعتهاي بدون گردش مالي است.
وي عدم خريد شكر داخلي را به خاطر قيمت تمام شده بالا و بستهبندي نامرغوب دانست و گفت: بايد با نوآوري در اين زمينه، به رونق گرفتن صنعت نيشكر توجه خاص شود.
وي تاكيد ميكند: در كشت و صنعتها در حال حاضر مشكلات زيستمحيطي وجود ندارد زيرا قبلا آب مورد استفاده قرار گرفته به تالاب شادگان وارد ميشد و باعث تاثير بر موجودات زنده تالاب ميشد ولي به دليل خشكسالي و عدم توانايي در تامين آب مورد نياز تالاب از كشت و صنعتها تقاضا ميشود كه براي حفظ حيات تالاب، آب و پساب صنعتي خود را به تالاب نريزند.
*واگذاري كشت و صنعت هفتتپه به سازمان گسترش و نوسازي
در حالي كه رئيسجمهور در سفر اول خود به استان خوزستان و در جمع مردم اهواز واگذاري كشت و صنعتها به مردم را در راستاي اجراي اصل 44 قانون اساسي وعده داد اما در سال جاري شاهد بوديم كه شركت كشت و صنعت هفتتپه كه واگذاري آن به بخش خصوصي در سالهاي گذشته مشكلات متعدد اجتماعي ـ امنيتي ايجاد كرده بود، بار ديگر به دولت برگردانده شد.
طبق مصوبه دولت، شركت كشت و صنعت نيشكر هفتتپه از شركت مادر تخصصي توليد محصولات كشاورزي، دامي و منابع طبيعي جدا و به سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران منتقل شد.
با اعلام انتزاع شركت كشت و صنعت نيشكر هفتتپه از شركت مادر تخصصي توليد محصولات كشاورزي، دامي و منابع طبيعي طبق مصوبه هيئت دولت، تمام سهام و اداره اين شركت به سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران انتقال يافته است.
شركت كشت و صنعت هفتتپه در چند سال اخير در حالت ركود فعاليت توليدي بوده و با مشكلات و بحرانهاي مالي متعدد، اعتصابهاي كارگري فراوان مواجه بوده و اكنون اميد ميرود با تغيير در مديريت آن، روند تراز مالي اين شركت به سمت مثبت شدن حركت كند.
واگذاري شركتهاي بزرگ به بخش خصوصي بدون ايجاد زيرساخت و توانمندسازي آنها، حكايت تلخ سراسر شكست و بحرانهاي اجتماعي است.
در مورد واگذاري كارخانههاي توسعه نيشكر نيز تا زماني كه مشكل تعرفه واردات شكر، جلوگيري از واردات بيرويه و ايجاد تناسب ميان واردات و بازار محصول، ايجاد كارخانهها و صنايع جانبي حل نشود، سرنوشت روشني نخواهد داشت.
صنت نيشكر در استان خوزستان با 15 هزار شاغل و تاثيرگذاري بر بازار كشور و منطقه نيازمند توجه بيشتري از طرف مسئولان است كه اميد است با تحقق تعهدهاي داده شده بيش از پيش از صنعت داخلي حمايت شود.
................................................
گزارش از: مجتبي نارنجپور
خبرنگار فارس در شمال خوزستان
...............................................
انتهاي پيام/ر10
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]
-
گوناگون
پربازدیدترینها