واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: طرح غني سازي دوغ با ويتامين D توسط پژوهشگران انجام شد
خبرگزاري آريا- براي نخستين بار در كشور طرح غني سازي دوغ با ويتامين D توسط پژوهشگران انجام شد.
به گزارش آريا،حاجي فرجي رييس دانشكده تغذيه و انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور گفت: نتايج مطالعهاي در زمينه غني سازي شير با ويتامين D روي هزار و 111 كودك در پايه چهارم و پنجم دبستان در شهر تهران در سال 86 نشان داد حدود 80 درصد كودكان ايراني مبتلا به درجات شديد و بيش از90 درصد كودكان مبتلا به درجات متفاوتي از كمبود ويتامين D هستند كه اين وضعيت به ويژه در دختران بيشتر مشاهده ميشود.
وي افزود:در سالهاي قبل بحث غني سازي مواد غذايي با مواد مغذي مانند ويتامين D و كلسيم مطرح شد و بهترين پايه براي غني سازي ويتامين D و كلسيم ، لبنيات است.
وي در ادامه گفت:غني سازي يكي از راهكارهاي رفع كمبود مواد مغذي است كه وقتي جمعيت قابل توجهي از مردم مبتلا به كمبود مواد مغذي ميشوند بايد از اين روش استفاده كرد.بنابراين سعي كرديم در قالب طرحهاي تحقيقاتي و پايان نامهها به اين موضوع بپردازيم و دو مطالعه در زمينه غني سازي دوغ با ويتامين D و استفاده ديابتيها از آن انجام شد كه در مجلات خارجي نيز به چاپ رسيد.
حاجي فرجي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت:به علت ارتباط مستقيمي كه بين ويتامين D و ديابت وجود دارد روزانه دو وعده دوغ به ديابتيها داده شد كه معادل 500 واحد بود. طي سه ماه انجام اين مطالعه شاخصهاي قند خون و شاخصهاي التهابي اين بيماران بررسي شد و پس از پايان مطالعه مشخص شد كه مصرف دوغ غني شده با ويتامين D تاثير مثبتي بر سلامت اين بيماران گذاشته است.
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور افزود:در مطالعات بعدي ثابت شد كه استفاده از دوغ غني شده با ويتامين D باعث بهبود شاخصهاي قلبي عروقي آنان نيز شده است.
رييس دانشكده تغذيه تاكيد كرد: بهبودي اين شاخصها به معناي درمان قطعي بيماران ديابتي نيست بلكه به معناي كاهش عوارض بيماري و درمان موفقتر آنان است.
براساس اين گزارش وي با اشاره به تعامل انستيتو تغذيه با وزارت بهداشت در زمينه توليد انبوه دوغ غني شده با ويتامين D اظهار كرد: توليد انبوه دوغ غني شده با ويتامين D را با وزارت بهداشت مطرح كرديم و از طريق سازمان غذا و دارو و موسسه استاندارد پيگير تحقق اين امر هستيم. البته تعامل با صنايع غذايي نيز بسيار مهم است و لازم است اين صنايع نيز مساعدت كنند تا بتوانيم دوغ غني شده با ويتامين D را سر سفره همه خانوارهاي ايراني ببريم.
وي با اشاره به محدوديتهاي صنايع غذايي اظهار كرد: صنايع غذايي مجاز نيستند كه بيش از 50 درصد ويتامين D را به دوغ خود بيفزايند اين در حالي است كه با توجه به شيوع بالاي كمبود ويتامين D لازم است اين ميزان به 50 درصد افزايش يابد چرا كه اگر روزانه مردم بتوانند در دو وعده دوغ غني شده با ويتامين D را مصرف كنند و بدين ترتيب هزار واحد دريافت كنند ميتوانند 50 درصد نياز روزانه خود به اين ويتامين را تامين كنند و با توجه به قيمت دوغ و مطرح بودن آن به عنوان يك نوشيدني سنتي، دوغ ميتواند نوشيدني مناسبي براي تامين ويتامين D مورد نياز براي افراد باشد.
رييس انستيتو تغذيه و صنايع غذايي ايران با اشاره به شير يارانهاي مدارس اظهار اميدواري كرد كه غني سازي شير يارانهاي كه در مدارس توزيع ميشود در شوراي عالي سلامت مصوب شود تا كودكان بتوانند از ويتامين D كافي برخوردار شوند هرچند كه تحقق اين امر نياز به تخصيص اعتبارات زيادي دارد و با اشاره به محصولات پروبيوتيك اظهار كرد: وجود محصولات پروبيوتيك در مواد لبني باعث پيشگيري از بيماريهاي گوارشي و كاهش عوارض آن ميشود.
علاوه بر آن استفاده از اين مواد غذايي و افزودن ويتامين D ميتواند باعث استحكام بيشتر بافت استخواني و كاهش بيماريهاي سيستماتيك شود.
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]