واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نمايش سير تحول نقاشي قهوهخانهاي در بنياد ايرانشناسي
نمايشگاه آثار نقاشي قهوهخانهاي در بنياد ايرانشناسي فرصت مناسبي براي مرور اين سبك هنري در دورههاي مختلف و بررسي سير تحول نقاشي قهوهخانهاي را براي علاقهمندان فراهم كرده است.
به گزارش ايرنا، در اين نمايشگاه كه در آستانه اربعين حسيني برپا شده، بيش از 100 اثر نقاشي در سبكها و اندازههاي متفاوت به روي ديوار رفته است.
اين نمايشگاه كه عنوان «نقاشيهاي آييني» را دارد، فقط به آثار عاشورايي محدود نشده، ولي تم مذهبي نمايشگاه رنگ غالب اين مجموعه است. به گزارش ايرنا، در ميان اين آثار، ميتوان نام چهرههاي شناختهشده نقاشي قهوهخانهاي مانند استاد منصور وفايي را مشاهده كرد.
وفايي مجموعهاي شامل 12 اثر در ابعاد بسيار بزرگ در اين نمايشگاه دارد كه اغلب آنها به سفارش بنياد ايرانشناسي تهيه شده است.
اين هنرمند پيشكسوت، آثار خود را با حاشيههايي از اشعار محتشم كاشاني در رثاي امام حسين (ع) و ياران باوفايش تزئيين كرده است. يكي از اثرگذارترين تابلوهاي اين مجموعه نقاشي صحنهاي از غروب عاشوراست كه پيكرههاي بر خاك افتاده شهداي كربلا را در حاليكه زنان و دختران كاروان عاشورا بر بالين آنها نشستهاند و در حال وداع با عزيزانشان هستند، به تصوير كشيده است. رنگ نارنجي و سرخي آسمان در لحظه غروب، گريه فرشتگان آسمان بر بالاي اين دشت و خيمههاي سوخته تأثيرگذاري اين تابلو را صدچندان كرده است.
وفايي در يكي از تابلوها از صحراي كربلا، روي زمين ستوني را به صورت واسطه تا آسمان ترسيم كرده كه اين ستون با شهادت سالار شهيدان در حال فروريختن است. از تشبيهها و تعابير نظير اين در آثار اين استاد پيشكسوت قهوهخانهاي بسيار ديده ميشود.
با گشتي در نمايشگاه ميتوان اثري از فتحالله قوللر آغاسي را مشاهده كرد كه با رنگ روغن لحظه آبآوردن حضرت ابوالفضل عباس (ع) را ترسيم كرده است در حاليكه تيرهاي دشمنان به سوي او روان است.شراره صالحي، مصطفي حميدي، احمد خليلي و حسين همداني از ديگر هنرمنداني هستند كه هر كدام از ديدگاه خود به واقعه عاشورا و قيام امام حسين (ع) از دريچه هنري نگريستهاند و آثارشان در اين نمايشگاه عرضه شده است.
در ميان آثار نمايشگاه آييني، شمايلسازيهايي به سبك مينياتور از سدههاي دوازده، سيزده و چهارده شمسي نيز ديده ميشود كه بيشتر اين تابلوها آثار هنرمندان بينام و نشان است.
تصاوير حضرت علي (ع) در حال مبارزه و يا نشسته در حاليكه فرزندانش امام حسن (ع) و امام حسين (ع) در اطراف ايشان نشستهاند از مهمترين موضوعات اين آثار است.
علاوه بر رنگ روغن، طراحيهايي با مداد، آبرنگ و چاپ سنگي روي كاغذ در اين بخش ديده ميشود.
به گزارش ايرنا، از حسن اسمعيلزاده هنرمند پيشكسوت نيز 7 تابلو بزرگ به سبك قهوهخانهاي با موضوع داستانهاي شاهنامه مثل نبرد رستم و سهراب، كشتهشدن اژدها به دست رستم و شكار رستم در مرز توران در اين نمايشگاه عرضه شده است كه اين آثار مربوط به دهه 50 است.حضور آثاري مربوط به دورههاي مختلف تاريخي در اين نمايشگاه، امكان بررسي سير تحول نقاشي قهوهخانهاي را براي مخاطبان فراهم ميكند. ضمن اينكه مرور زمان برخي از اين نقاشيها را داراي ارزشي دوچندان كرده است.
نمايشگاه «نقاشيهاي آييني» تا بيست و يكم دي 1390 (هفدهم ماه صفر) در محل «نمايشگاه نقاشيهاي عاشورايي و قهوهخانهاي» در بنياد ايرانشناسي برپاست.
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]