واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عبرت معاملهگران از رفتارهاي هيجاني؛ بياعتنايي معاملات آتي سكه به نوسانات بازار ارز
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بورس
اين روزها سوالي در ذهن برخي معامله گران و اهالي تالار نقرهاي نقش بسته است كه چرا با وجود رشد قيمت دلار و نرخ بالاي سكه در بازار آزاد، قيمت ها در معاملات آتي بورس كالا افزايش نمي يابد، به عبارت ديگر چرا ديگر معامله گران آتي توجه چنداني به اتفاقهاي بازار آزاد ندارند؟
به گزارش ايسنا، يك ماه پيش بود كه نرخ سكه در معاملات آتي بورس كالا براي تحويل تير سال آينده به 850 هزار تومان رسيد و اين قيمت متاثر از جو رواني به وجود آمده ناشي از رشد نرخ دلار و به تبع آن ركوردزني قيمت سكه در بازار آزاد بود.
در آن زمان بسياري از خريداران آماتور معاملات آتي اقدام به خريد سكه 850 هزار توماني كردند و با توجه به افت چشمگير قيمت سكه در بازار آتي، اكنون سرمايه هاي خود را از دست رفته مي بينند.
در حال حاضر نرخ سكه براي تحويل در تير سال آينده حدود 720 هزار تومان است و اين به معناي زيان 130 هزار توماني در هر قطعه سكه است. در اين ميان وقتي دلار ركورد زد و به هزار و800 تومان رسيد، بسياري از معامله گران آتي انتظار داشتند كه نرخ سكه بار ديگر در مسير صعودي قرار گيرد و در قراردادهاي تير ماه سال90 به مرز800 هزار تومان برسد، اما در كمال ناباوري معاملات آتي به نوسانات شديد نرخ دلار در روزهاي گذشته هيچ واكنش خاصي نشان نداده و اتفاقا در بيشتر روزها رينگ آتي با كاهش قيمت روبروست كه رنگ سرخ اين تابلو به معناي منفي شدن قيمت هاست.
در اين رابطه احمد بيات كارگزار معاملات آتي در گفتوگو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه (سنا)، گفتوگويي را انجام داد كه در ادامه مي خوانيد.
ج : يكي از عوامل اصلي آرامش معاملات آتي، عبرت گرفتن برخي معامله گران از رفتارهاي هيجاني و عجولانه دو ماه اخير است. در ماه هاي اخير شماري از خريداران سكه ، زيان هاي زيادي ديدهاند اما هم اكنون ديگر فريب رشد كاذب نرخ دلار و سكه را نمي خورند، معتقدم آنان در حال حاضر دست به عصا حركت مي كنند.
از طرفي پيش فروش سكه در بانك ملي به نرخ ارزان تر از بازار نقدي باعث شده تا معامله گران آتي با خريد سكه بانكي و فروش در معاملات آتي حداقل100 هزار تومان در هر قطعه سكه سود كنند كه اين امر نيز عاملي براي كاهش هيجان معاملات و ثبت نشدن نرخ هاي نجومي بر تابلوي معاملات شده است.
س: عبرت گرفتن معامله گران امري منطقي است اما چرا با وجود رشد قيمت سكه و رسيدن به 630هزار تومان، نرخ هاي بازار آتي كاهش مي يافت؟
ج : در بازار داخلي با افزايش نرخ دلار قيمت سكه نيز بايد افزايش پيدا كند چون نرخ سكه از حاصل ضرب قيمت جهاني طلا و دلار تعيين مي شود اما اين اتفاق در هفته هاي اخير رخ نداد. به طوريكه قيمت دلار بالا مي رفت اما نرخ سكه فقط كمي نوسان داشت و دلار را همراهي نمي كرد به اين ترتيب معامله گران بازار آتي اعتقادي به رشد قيمت سكه نداشتند و نوسان چند هزار توماني سكه نيز نمي توانست تاثيري بر پيش بيني نرخ هاي آتي داشته باشد. البته اينكه قيمت ها در تابلو نسبت به روز قبل منفي مي شد حاصل بي اعتمادي خريداران سكه آتي به بازار آزاد بود . از سوي ديگر به دليل مشخص نبودن موضع بانك مركزي، پيش بيني ها از قيمت سكه در ماه هاي آينده منفي مي شد.
س: برخي از كارشناسان از وجود حباب در معاملات آتي صحبت مي كنند آيا با وجود كاهش قيمتهاي اين بازار، باز هم حباب در اين معاملات وجود دارد؟
ج : معتقدم حباب در قيمتهاي بالاي800 هزار تومان وجود داشت، اما در حال حاضر اختلاف قيمت قراردادهاي اسفندماه امسال و تيرماه سال آينده، فقط 70 هزار تومان است كه به نظر مي رسد ترس زياد معامله گران باعث شده است تا قيمت قراردادهاي بلند مدت پايين منعقد شود. نرخ معاملات تير ماه از اوج خود 130 هزار تومان فاصله گرفته و اكنون هيچ حبابي در معاملات آتي وجود ندارد.
س : با توجه به گسترش معاملات آتي در سه سال گذشته چه چشم اندازي براي اين بازار متصور هستيد؟
ج : اين بازار ظرفيت بالايي دارد كه با آنلاين شدن كل معاملات بورس كالا از ابتداي سال آينده به طور قطع شمار فعالان بازار چند برابر مي شود، چراكه در معاملات آنلاين ديگر نيازي به حضور در تالار معاملات و مراجعه به كارگزاران نيست ، بلكه خود افراد به طور مستقيم از طريق اينترنت يا موبايل اقدام به خريد و فروش ميكنند، به اين ترتيب گمان ميكنم با اضافه شدن چند محصول جديد ، به زودي شاهد آشنايي كل مردم با اين ابزار مالي جديد و رونق هر چه بيشتر اين بازار باشيم.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]