واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تاثير مخرب آلودگي هوا بر جسم و روان كودكان تهراني
محيط زيست > آلودگي - همشهري آنلاين:
دكتر حسن عشايري، نوروسايكولوژيست با تشريح تاثير مخرب آلودگي هوا بر مردم، اعلام كرد: تعداد زيادي از كودكاني كه دچار مشكلاتي چون بيش فعالي و نداشتن تمركز مي شوند، در اصل تاثير هواي هواي آلوده و يا غذاهايي حاوي سرب و مواد رنگي مثل پفك است.
به گزارش ايلنا، دكتر عشايري، با تاكيد بر تاثير آلودگي هوا بر سيستم مغزي كودكان با اشاره به نتايج يك تحقيق گفت: در يك كار تحقيقي بچههاي تجريش با بچههاي منطقه 19 همچنين با باطري سازها كه با سرب سر و كار دارند با حروف چينها مقايسه شد، نتايج اين تحقيق نشان داد كه در در خون بچههاي ساكن تجريش حتي در منطقههاي قديمي هم سرب وجود دارد و اين موجب حيرت ما شد چون پيش فرض ما اين بود كه آنجا بايد شرايط بهتر باشد اما به هر حال معلوم شد بادي كه از غرب ميوزد سرب موجود در هوا را به همه مناطق ميبرد.
تاخير در واكنش رواني
عشايري، مؤسس انجمن حمايت از حقوق كودكان در مورد واكنشهاي رواني كودكان به آلودگي هوا گفت: از نظر واكنشهاي رواني اين كودكان را بررسي كرديم و ديديم كه آنها در واكنشها تاخير دارند، البته اين مساوي با اين نيست كه فورا دچار افت تحصيلي شوند اما ثابت شد كه به هر حال آلودگي هوا در شرايط آنها بيتاثير نيست.
وي ادامه داد: اين آزمايشها نشان ميدهد، كودك براي حل مساله، نيازمند مصرف بيشتر اكسيژن است به همين دليل بچهها براي فعاليت ذهني به اكسيژن بيشتري نياز دارند. اگر اكسيژن كم باشد فعاليت ذهني فرد آسيب ميبيند. حجم خون مغز در سن سيسالگي به يك سوم ميرسد اما كودكان حتي 140 برابر يك فرد بزرگسال اكسيژن نياز دارند.
اختلال در تكلم
اين متخصص نوروسايكولوژي در ادامه اين سخنراني در تقسيمبندي تاثير آلودگي هوا گفت: آلودگي به دو شكل بر مغز تاثير ميگذارد، تاثير قابل برگشت و غيرقابل برگشت. عوارض آلودگي هوا در زمان جنيني در اكثر موارد غيرقابل برگشت است. ضمن اينكه كودكان در بسياري موارد به دليل كمبود اكسيژن دچار اختلال در توجه، تمركز، حافظه حتي اختلال در تكلم ميشوند. به تازگي سطح اين اختلالها تاجايي افزايش يافته كه حتي تا حد تشنج هم پيش ميرود.
افزايش پاركينسون در جوانان
همچنين اين استاد دانشگاه نسبت به افزايش بيماران مبتلا به پاركينسون در تهران هشدار داد و گفت: ما بيماران جواني در تهران داريم كه مبتلا به پاركينسون هستند و اين تعجب برانگيز است كه چرا اين افراد در جواني به بيماري ضعف سيستم عصبي دچار شدهاند.
عشايري احتمال داد در 10 سال آينده تعداد مبتلايان به پاركينسون در تهران دو برابر شود.
وي سپس در اثبات تاثير مستقيم منوكسيد كربن بر ابتلاي جوانان به پاركينسون گفت: تحقيقات نشان ميدهد اغلب جواناني كه قصد خودكشي با گاز داشته اما خوشبختانه نجات يافتهاند، سه تا چهار سال بعد، 100 درصد به پاركينسون دچار ميشوند. جوانهاي مبتلا به پاركينسون مراجعه كننده به مراكز توانبخشي نيز اعلام كردهاند كه جايي در معرض مونوكسيدكربن قرار داشتهاند.
اختلال در مغز اجتماعي
عشايري اختلالات رواني، اختلال در خلاقيت همچنين ناتواني در حل مساله را از ديگر عوارض آلودگي هوا برشمرد و افزود: در اثر آلودگي هوا مغز اجتماعي بيشتر از بخشهاي ديگر مغز آسيب ميبيند و در نتيجه افراد از نظر اجتماعي دچار مشكل ميشوند.
عشايري در مورد توليد و مصرف بنزين غيراستاندارد در كشور ابراز نگراني كرد و گفت: حتي با ماسك هم نميشود از ورود ذرات مضر به داخل ريه جلوگيري كرد. پس مشكل تنها مونوكسيدكربن نيست، بنزينهاي كه در ايران استفاده ميشود استاندارد نيست مواد مضري كه بنزينها دارند از داخل برونش جذب مويرگها ميشوند و به ديواره رگها آسيب ميرساند.
80 سال اكسيژن يك انسان را يك خودرو مصرف ميكند
اين استاد دانشگاه همچنين به تجارب كشورهاي ديگر در زمينه مبارزه با آلودگي محيط زيست اشاره كرده و گفت: براي سنجش ميزان آلودگي خودروي فولكس واگن يك فولكس را 24 ساعت در يك اتاق روشن كردند و سپس مقدار اكسيژن آن فضا را اندازه گرفتند. آزمايشهاي زيادي انجام گرفت تا ثابت كردند يك خودرو سالم در يك روز به اندازه 80 سال عمر هر انسان اكسيژن مصرف ميكند.
اين استاد دانشگاه علوم توانبخشي در پايان گفت: آلودگي صوتي و آلودگيهاي بصري را هم بايد به آلودگي هوا اضافه كنيم پس مي بينيم محيط به شدت براي كودكان آسيب رسان است. بچهها از نظر فضا دچار فقر هستند، يادمان نرود حتي در برجها هم، هوا آلوده است.
دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]