تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سفره‏هايتان را با سبزى، زينت دهيد ؛ زيرا سبزى با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، شيطا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831112035




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اينترنت و سلامت روابط خانوادگي


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: اينترنت و سلامت روابط خانوادگي
ارتباطات > اينترنت - احمد يحيايي ايله‌اي:
تأثيرات و پيامدهاي مثبت و منفي اينترنت به‌عنوان يك پديده نوين در اجتماعات انساني در حال گسترش است.

هر روز از سوي صاحب‌نظران و رسانه‌ها نقش مثبت اينترنت در توسعه اقتصادي و نقش منفي آن در توسعه فرهنگي برجسته‌سازي‌ مي‌شود و در جهت بهبود آثار مثبت و كاهش پيامدهاي منفي اينترنت نظرات و پيشنهادهاي فراواني ارائه مي‌شود.

در سطح كلان اينترنت در بعد اقتصادي به تجارت الكترونيك، در بعد سياسي به كاهش اقتدار دولت‌ها، در بعد اجتماعي به كاهش هزينه‌هاي حمل‌ونقل و در بعد فرهنگي توسعه فهم تنوع را در پي داشته است. همچنين نقش اينترنت بر امنيت ملي جوامع در سطح كلان بر روند ارتباطي سازمان‌ها با مشتريان و بر روابط خانوادگي به‌طور مؤثر در حال توسعه است.

نقش اينترنت در خانواده‌ها و به‌خصوص در كاهش روابط خانوادگي جدي بوده است؛ به‌طوري كه سهمي از زماني را كه اعضاي خانواده در خانه حضور دارند، جدا از يكديگر و همراه با اينترنت مي‌گذرانند. هرچند مي‌توان گفت اينترنت در خانواده‌هاي مختلف كاركردهاي مختلفي داشته است اما در بحث روابط اجتماعي بين اعضاي خانواده، كاهش گفت‌وگو و به تبع آن كاهش تفاهم را در پي‌داشته است.در ادامه به برخي از آثار منفي اينترنت بر روابط خانوادگي اشاره مي‌شود تا خانواده‌ها بيشتر از گذشته با استفاده درست از اين ابزار بسيار مهم و قدرتمند آشنا شوند.

اينترنت و گفت‌وگوهاي خانوادگي

بدون شك از اوايل قرن بيستم با توسعه رسانه‌هاي جمعي ميزان ارتباطات ميان‌فردي كاهش يافته است. در سازمان‌ها، در اجتماعات فاميلي و در خانواده‌ها، افراد كمتر گفت‌وگو مي‌كنند و يا اينكه تمايل به گفت‌وگو در بين انسان‌ها كم شده است. اينترنت نقش گفت‌وگو را كمرنگ‌تر كرده و زنگ خطري جدي را براي ارتباطات انساني به صدا درآورده است.

امروزه هر كدام از اعضاي خانواده وقتي از محل كار به كانون گرم خانواده برمي‌گردند به اتاق خود رفته و سرگرم فعاليت با كامپيوتر خود و اينترنت مي‌شوند. حتي در بعضي از خانواده‌ها اعضاي خانواده چاي، شام و صبحانه خود را روي ميز كامپيوتر ميل مي‌كنند. كاهش يا به مفهومي ديگر فقدان گفت‌وگوهاي خانوادگي به‌طور حتم پس از مدتي ميزان شناخت افراد خانواده را از يكديگر كاهش مي‌دهد و به كاهش ميزان اعتماد اعضاي خانواده به يكديگر مي‌انجامد و نتايجي منفي را در پي‌خواهد داشت. از طرفي اين فعاليت اعضاي خانواده پس از مدتي به گوشه‌گيري (بالاخص نوجوانان) مي‌انجامد و رغبت به زندگي اجتماعي و تعامل خانوادگي را كاهش مي‌دهد.

اينترنت و اخلاق

يكي از استدلال‌هاي مخالفان اينترنت توسعه تصاوير مستهجن يا خلاف عفت عمومي و يا حداقل امكان دسترسي آسان و فوري نوجوانان به اين تصاوير است. از طرفي اينترنت اين فرصت را مهيا كرده است كه افراد به‌راحتي «حق مؤلفان» را زير پا بگذارند و آشكارا از سايت‌ها و وبلاگ‌هاي ديگران دزدي كنند كه توسعه آن مي‌تواند روحيه تجاوز به حقوق ديگران را افزايش دهد.

اعتياد اينترنتي

يكي از خاصيت‌هاي ويژه اينترنت، جاذبه و گرايش مستمر به سير و گردش در آن توسط استفاده‌كنندگان از آن است كه پس از مدتي افراد را به‌شدت به‌خود وابسته مي‌كند تا حدي كه براي برخي افراد اعتياد اينترنتي مي‌آورد و زندگي بدون آن براي آنان غيرممكن مي‌شود. لذا افراد بايستي حد و مرز استفاده از اينترنت را مشخص كنند. والدين در اين زمينه مسئوليتي جدي براي تعيين زمان و مدت استفاده فرزندان از اينترنت به‌عهده دارند.

احتياط اينترنتي

خانواده‌ها همچنين در استفاده فرزندان از اينترنت بايستي آنان را آگاه كنند كه اسرار، محتوا و تصاوير شخصي خانواده، مختص خانواده است و مصرف عمومي ندارد. فرزندان بايستي آگاه شوند كه تمامي محتوا و مطالب اينترنت قابل اعتماد نيست و مورد استفاده عمومي ندارد.

فرزندان بايستي بياموزند كه حريم شخصي و حريم خانوادگي حرمت دارد و خودگشودگي غيرمحتاطانه مي‌تواند لطماتي جدي به زندگي خانوادگي بزند.

همچنين ورود به سايت‌هاي ناشناخته، امكان ويروسي‌شدن نرم‌افزارهاي كامپيوتر و يا حتي صدمه‌خوردن سخت‌افزارها و زيان اقتصادي را نيز در پي دارد.

با برشمردن برخي از مسائل مرتبط با خانواده‌ها و اينترنت، گام اول، آگاهي والدين از چگونگي مصرف اطلاعات اينترنت است و اين آگاهي روند بهره‌مندي از اينترنت را بهبود خواهد بخشيد.

دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 451]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن