واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: دلار بازار عمدهفروش ها را به هم ريخت/ امتناع از عرضه كالا ادامه دارد!
وي ادامه ميدهد: اگر جنس را ارزان بفروشيم، بايد به دليل بالا رفتن نرخ دلار، ظرف روزهاي آينده همان را گرانتر بخريم و اين موجب ضرر و زيان ما ميشود. بنابراين دولت هم به اين موضوع توجهي نكرده و اجازه جولان قيمت دلار در بازار را ميدهد.
آشفتگي بازار دلار به عمدهفروشان و حتي خردهفروشان هم سرايت كرده و مدام، اتيكت قيمتهاي آنها را به خصوص در مورد كالاهاي فلهاي كه امكان نظارت كمتر مشتري بر آن وجود دارد، تغيير ميدهد؛ گويا آشفتهبازار ارز، سر سازگاري با كالاهاي مصرفي مورد نياز مردم را هم ندارد.
به گزارش مهر، بازار تهران، ارز بيثبات، تابلوهايي كه قيمت ارايه نميدهند و در نهايت بازاري كه نميداند با نوسانات قيمتي اين روزهاي بازار دلار چه كند. اين سرنوشتي است كه آشفتهبازار ارز اين روزهاي تهران، براي كاسبها ساخته است.
وارد بازار بنكداران مواد غذايي و عمدهفروشان كه ميشوي، حالتي از رخوت و نگراني را در چهره بسياري از آنها ميتواني ببيني. دودلي در تعيين قيمتها فكر آنها را به خود مشغول كرده است. نميدانند اين لحظه كه قيمت دلار در بازار بالا ميرود قيمت را بالا ببرند، يا دقيقهاي بعد كه نرخ پايين ميآيد، آنها هم قيمت كالاهايشان را پايين بياورند. اين روزگاري است كه نوسانات مداوم و حتي لحظهاي دلار در بازار ايجاد كرده است.
سراغ يكي از اين بنكداران خيابان مولوي ميروم تا از اوضاع و احوالش در مورد بازار اين روزها بپرسم. او ميگويد: هر روز قيمت دلار را در بازار رصد ميكنم تا ببينم، بالاخره بايد براي آينده خريد و فروش اجناس خودم چطور بايد برنامهريزي كنم. هم اكنون برخي افرادي كه ما از آنها جنس ميخريديم، از فروش كالا به ما خودداري ميكنند و يا قيمتهاي نجومي را از ما طلب ميكنند. به مراتب ما هم نميدانيم با مشتريان خردهفروش خود چه طور برخورد كنيم.
وي ادامه ميدهد: اگر جنس را ارزان بفروشيم، بايد به دليل بالا رفتن نرخ دلار، ظرف روزهاي آينده همان را گرانتر بخريم و اين موجب ضرر و زيان ما ميشود. بنابراين دولت هم به اين موضوع توجهي نكرده و اجازه جولان قيمت دلار در بازار را ميدهد.
در همين حال، آقاي ميانسالي كه براي خريد به اين بنكدار مراجعه كرده است، نيز به خبرنگار مهر ميگويد: همه از اين وضعيت دچار سردرگمي هستيم. امروز براي خريد كالايي مراجعه ميكنيم، يك قيمت به ما ميگويند و اگر روز بعد بياييم، يك قيمت ديگر ميدهند و دليل آن را هم نوسانات ارز عنوان ميكنند.
وي ميگويد: دولت بايد براي توقف اين روند فكري كند، در غير اين صورت ما هم نمي توانيم به مردم جنس بفروشيم و تقلب هم در بازار زياد ميشود.
به سراغ يكي ديگر از اين بنكداران ميرويم. او هم با نظر همكار خود موافق است و ميگويد: طي هفتههاي گذشته، حداقل چند بار قيمت تغيير كرده است و برخيها هم كه گويي به خواب زمستاني رفتهاند و خبري از آنها نيست، نه سفارش جنسي ميگيرند و نه مراجعهاي براي خريد كالا دارند.
وي ميافزايد: اين وضعيت آشفته، قدرت تصميمگيري را از ما گرفته است و به خصوص الان كه ايام پاياني سال است و بايد خريد و فروش رونق يابد، بازار در شوك حاصل از نوسانات ارزي فرو رفته است.
اما به سراغ خردهفرشان هم ميرويم، آنهايي كه با مردم بيشتر سر و كار دارند و ميدانند كه در بازار چه خبر است. او ميگويد: آثار رواني ناشي از نوسانات نرخ دلار به برخي از مردم به گونهاي منتقل شده است كه آنها فكر ميكنند اجناس گرانتر ميشوند و بنابراين براي خريد كالاهاي مورد نياز خود براي چند ماه آتي اقدام ميكنند و به نوعي خود به انبار كالا ميپردازد.
او با هشدار نسبت به اينكه اين موضوع باعث بر هم زدن عرضه و تقاضا در بازار شود، ميگويد: اگر اين شيوه به سطح گستردهتري از مردم سرايت كند، به طور قطع تعادل عرضه و تقاضا به هم ميخورد و اين آفت بزرگي براي بازار است.
وي ميگويد: مسئولان در كف بازار نيستند و از وضعيت نابسامان بازار كه اثر پذيرفته از نرخ ارز است، خبر ندارند و فكر ميكنند كه دامنه نوسانات، تنها محدود به ارز است، در حاليكه اين طور نيست و قيمتها رو به افزايش رفته است.
وي از شرايط پاياني سال ابراز نگراني ميكند و ميگويد: هم اكنون آخر سال است و تقاضا براي كالا از سوي مردم در سطح خردهفروشيها كم است، اما چند روز ديگر كه به ايام پاياني سال نزديك ميشويم، تقاضا بالا ميره و مشكلآفرين ميشه. پس بايد جلوي ضرر را بگيرند.
يكي ديگر از خردهفروشان ميگويد: دولت اگر قرار است كه اجراي فاز دوم قانون را داشته باشد، بايد وضعيت بازار را متعادل نگاه دارد، در حاليكه هم اكنون وضعيت بازار مناسب نيست و بسياري سوءاستفاده كنندگان وارد بازار شدهاند و دارند كالا را مي خرند و احتكار ميكنند.
وي ميافزايد: آنها اغلب به صورت خريداران عادي به بنكداران مراجعه ميكنند ولي به صورت كلي خريد مي كنند و در انبار نگاه ميدارند تا به زمان مناسب بفروشند.
گزارش مهر تنها بخشي از نابسامانيهاي بازار را در رابطه با نرخ ارز نشان ميدهد و بايد منتظر بود و ديد كه پسلرزههاي عدم مديريت نرخ ارز در كوتاهمدت چه آثاري را در بازار عمدهفروشي و خردهفروشي كالا خواهد داشت.
دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 461]