واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: هفتهنامه اشپيگل نوشت:حضور نتانياهو سياست استمرار اوباما در خاورميانه را به چالش ميكشد
تهران- خبرگزاري كار ايران
«ديويد پولاك»، متخصص امور خاورميانه در گفتوگو با هفتهنامه «اشپيگل» درباره تاثير انتخابات رژيمصهيونيستي گفت كه دولت «باراك اوباما» رئيسجمهوري آمريكا ترجيح ميدهد تا «تزيپي ليوني»، وزير خارجه رژيمصهيونيستي، نخستوزير آينده اسرائيل باشد و دولت جديد را تشكيل دهد؛ اما با توجه به ديدگاههاي سرسختانه «بنيامين نتانياهو» رهبر حزب راست افراطي «ليكود»، نسبت به ايران، حضور وي ميتواند كمك شاياني براي دولت جديد واشنگتن براي مقابله با تهران باشد.
به گزارش"ايلنا", پولاك در پاسخ به اين پرسش كه چه كسي نخستوزير بعدي دولت تلآويو خواهد بود, گفت: «اگر چه همه چيز مشخص نيست اما بهنظر ميرسد كه نتانياهو شانس بيشتري براي تشكيل دولت آينده دارد. بهعقيده من در مجموع تشكيل ائتلاف براي احزاب اسرائيل بهترين گزينه است. با اين حال نتانياهو درباره تشكيل دولت آينده رژيمصهيونيستي و چشمانداز روند گفتوگوهاي صلح خاورميانه معتقد است كه دولت جديد اسرائيل فارغ از اينكه ليوني و يا نتانياهو در منطقه پايبند خواهند بود اما اين مسالهاي نيست كه در آيندهاي نزديك محقق شود.
پولاك در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به تعهدي كه در دولت آينده تلآويو نسبت به روند گفتوگوهاي صلح وجود دارد, پس خيال دولت جديد اوباما آسوده خواهد بود, گفت: «فشار مداومي از جانب واشنگتن براي ادامه روند مذاكرهها وجود خواهد داشت و البته نكته كليدي در اينجا مساله تداوم اين فشار است نه فشار بيشتر.»
چرا كه مطمئنا شما سخنراني به ياد ماندني اوباما در مراسم سوگندش را نميخواهيد, چرا كه تنها سخن مشكل را حل نخواهد كرد، تلاش سخت و صبوري راهحل مسائل است و از نشانههاي موجود چنين برميآيد كه دولت اوباما دقيقا همين سياست را در پيش خواهد گرفت. چنانكه آنها اعلام كردند كه «جورج ميچل» نماينده ويژه آمريكا در خاورميانه اواخر ماه جاري ميلادي به خاورميانه باز خواهد گشت و اين بدان معناست كه واشنگتن سياست تداوم و استمرار را در دستور كار خود قرار داده است.
پولاك همچنين در پاسخ به اين پرسش كه آيا كاخسفيد از آن جهت به همكاري با ليوني تمايل دارد چرا كه از معرض تهديد قرار گرفتن روند مذاكرات با حضور نتانياهو هراسان است، گفت: در ضرورت خير، اما صحت دارد كه ليوني بيش از نتانياهو به برخي از توافقات پيشين پايبند است براي مثال ليوني از توقف شهرك سازيهاي يهودي حمايت كرد در حاليكه نتانياهو كاملا اين پيشنهاد را رد كرد. اما اگر از نزديكتر به مساله نگاه كنيم متوجه ميشويم كه اختلافات چندان زياد نيست چرا كه بهنظر ميرسد ليوني به سختي بتواند روند شهركسازيها را متوقف كند.
اين متخصص امور خاورميانه در پاسخ به اين پرسش كه رسيدن به صلح با حضور شخصي چون نتانياهو كه بارها از نابودي جنبش مقاومت حماس سخن گفته است به مراتب امري محالتر بهنظر ميرسد، گفت: يكبار پيش از اين نتانياهو قدرت را در دست گرفت و مطمئنا وي در مقايسه با دوران رقابتهاي انتخاباتي بسيار عملگراتر خواهد بود و البته وي نميخواهد تا دولت واشنگتن را كه براي رسيدن به صلح در منطقه تلاش ميكند، دلسرد كند اما زمانيكه به مساله حماس ميرسيم، من هيچ اختلاف بالقوهاي ميان تلآويو و واشنگتن نميبينم.
افراد كمي وجود دارند كه معتقدند واشنگتن بايد به سراغ حماس برود، اما آنها تاكنون هيچ واكنشي درباره كنوني و يا آينده سياست آمريكا در اين باره نشان ندادهاند، فراموش نكنيد كه اقدامات حماس باعث شد تا روند گفتوگوهاي صلح به عقب بازگردد و طرح استكباري جهان عرب براي تشكيل دو دولت مستقل در منطقه متوقف شود. به همين دليل است كه دولت آمريكا اعلام كرده است تا زمانيكه حماس توافقهاي پيشين را بهرسميت نشناسد, به سراغ آنها نخواهد رفت.
پولاك در انتها در پاسخ به اين پرسش كه اختلاف ميان ليوني و نتانياهو درباره ايران كاملا واضح است, چه نتانياهو با تهديد جدي خواندن ايران به صراحت از حمله نظامي به برنامههاي هستهاي اين كشور سخن ميگويد, اما اوباما خواستار روشهاي جديد ديپلماتيك براي رويارويي با تهران است, گفت: فكر نميكنم كه حتي دولت نتانياهو نيز بتواند مشكلي براي واشنگتن جهت گفتوگو با ايران ايجاد كند, آنها كاملا روشن به شرايط نگاه ميكنند اما كاملا هم مخالف نيستند, حتي اگر به دلايل كاملا عصبي با برخي از ابتكارها در اينباره مخالف باشند آنها ميدانند كه تلاش (حمله نظامي) نتايجي به مراتب بدتر خواهد داشت.
پايانپيام
كد خبر: 474927
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]