واضح آرشیو وب فارسی:قدس: الزامات برنامه پنجم توسعه در امور علمي و فناوري از ديدگاه دكتر ولايتي
دكتر علي اكبر ولايتي درباره الزامات برنامه پنجم توسعه در امور علمي و فناوري گفت: دانشگاه ها و مراكز پژوهشي كشور تنها در
صورتي مي توانند نقش جدي در توليد علم داشته باشند كه بتوانند علوم را كاربردي كرده و با مراكز صنعتي ارتباط ارگانيك و منسجم برقرار كنند. دكتر علي اكبر ولايتي در گفتگو با مهر در خصوص الزامات حوزه آموزش عالي كشور براي رسيدن به شاخصهاي مورد نظر علم و فناوري در سياستهاي ابلاغي برنامه پنجم توسعه اضافه كرد: در واقع امكان اينكه بتوانيم در حوزه علم و فناوري پيشرفت شايسته و بايسته اي داشته باشيم بدون مشاركت دانشگاه ها ميسر نمي شود.وي خاطرنشان كرد: علاوه بر مشاركت دانشگاه ها در حوزه هاي مختلف علم و فناوري، ارتباط بين دانشگاه ها و مراكز صنعتي نيز اهميت دارد. كاربرد علم و فناوري در بخش صنعت نيز تاكنون در انواع اختراعاتي كه در دانشگاه ها و آزمايشگاه ها انجام شده به خوبي نمايان شده است.دكتر ولايتي رمز بقا، استمرار و پيشرفت علم و فناوري كشور را در كاربردي كردن علوم و توليد انبوه آن دانست و گفت: اگر چنين كاري به صورت اساسي و پايه اي صورت گيرد، دانشگاه ها و مراكز پژوهشي، پژوهشگاه هاي مستقل و وابسته به دانشگاه ها مي توانند نقش جدي تري ايفا كنند و در توليد علم و پيشبرد فناوري پيشگام باشند.
وي تأكيد كرد: از سوي ديگر كاربردي كردن علوم نيز در صورتي عملي خواهد بود كه ارتباط ارگانيك و منسجم دانشگاه ها با مراكز صنعتي وجود داشته باشد.
حضرت آيةا... خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي دي ماه در نامه اي به رئيس جمهور، سياستهاي كلي برنامه پنجم توسعه را ابلاغ كردند. 4 بند از اين سياستها به امور علمي و فناوري اختصاص يافته كه نشان دهنده اهميت فناوري در تحقق اهداف نظام جمهوري اسلامي ايران است.تحول در نظام آموزش عالي و پژوهش، تحول در نظام آموزش و پرورش با هدف ارتقاي كيفي آن بر اساس نيازها و اولويتهاي كشور در سه حوزه دانش، مهارت و تربيت و نيز افزايش سلامت روحي و جسمي دانش آموزان، تحول و ارتقاي علوم انساني با تقويت جايگاه و منزلت اين علوم، جذب افراد مستعد و با انگيزه، اصلاح و بازنگري در متون و برنامه ها و روش هاي آموزشي، ارتقاي كمي و كيفي مراكز و فعاليتهاي پژوهشي و ترويج نظريه پردازي، نقد و آزادانديشي، گسترش حمايتهاي هدفمند مادي و معنوي از نخبگان و نوآوران علمي و فناوري از طريق ارتقاي منزلت اجتماعي، ارتقاي سطح علمي و مهارتي، رفع دغدغه خطرپذيري مالي در مراحل پژوهشي و آزمايشي نوآوريها، كمك به تجاري سازي دستاوردهاي آنان و تكميل و اجراي نقشه جامع علمي كشور از مواردي است كه در سياستهاي كلي برنامه پنجم به اجراي آنها تأكيد شده است.
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]