تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خودت را به داشتن نيّت خوب و مقصد زيبا عادت ده، تا در خواسته ‏هايت موفق شوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837688719




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پرسمان ديني


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: پرسمان ديني
پرسمان ديني
صفحه 10 انديشه ، شماره سريال 17209 ، تاريخ انتشار 871204

چند پرسش و پاسخ درباره وقف
١ - زميني در بيش از ٢٠ سال قبل براي مسجد اهدا شده و با پول مردم مسجد ساخته شده، آيا صاحب قبلي زمين يا وارث آن مي تواند بگويد من راضي نيستم كسي در اين مسجد نماز بخواند يا خير؟ ج: بعد از ساختن مسجد و تحويل به نمازگزاران نمي تواند رجوع كند و رضايت و عدم رضايت او معتبر نيست.

٢ - آيا جايز است لوازم مسجد از قبيل كولر، بلندگو و فرش براي استفاده شخصي مثل فاتحه و عروسي و يا استفاده پيش نماز مسجد از مسجد خارج شود؟ ج: تابع كيفيت وقف است اگر براي استفاده در مسجد وقف شده است بيرون بردن از مسجد جايز نيست. (امام خميني استفتائات، ج٢ ص س ١٢ و ٢٥)

٣ - اين جانب به فضل و توفيق الهي ساختماني را به نيت مسجد در روستا بنا كردم، ولي با توجه به وجود دو مسجد و عدم وجود مركز آموزشي در آن جا، اين روستا اكنون نيازي به مسجد ندارد.

با توجه به اين كه هنوز صيغه وقف آن به عنوان مسجد جاري نشده و دو ركعت نماز به عنوان نماز در مسجد در آن خوانده نشده است، اين جانب آمادگي دارم در صورتي كه اشكال شرعي نداشته باشد نيت خود را تغيير دهم و آن ساختمان را در اختيار آموزش وپرورش قرار دهم، اين مسئله چه حكمي دارد؟ ج: مجردساختن به نيت مسجد، بدن انشاء صيغه وقف و بدون تحويل آن به نمازگزاران براي خواندن نماز، براي تحقق وقف و تماميت آن كافي نيست، بلكه در ملك مالك باقي مي ماند و او حق دارد هر تصرفي كه مي خواهد در آن بكند، در نتيجه تحويل آن ساختمان به اداره آموزش وپرورش اشكال ندارد. (آيت ا...خامنه اي، اجوبه استفتائات س ١٩٩٧)

٤ - آيا مالي كه براي خريد لوازم به حسينيه ها بخشيده مي شود، حكم وقف را دارد يا آن كه لوازمي كه با آن مال خريداري مي شوند احتياج به اجراي صيغه وقف دارند؟

ج: مجرد جمع آوري مال، وقف محسوب نمي شود، ولي بعد از خريدن لوازم حسينيه با آن اموال و قراردادن آن ها در حسينيه براي استفاده، «وقف معاطاتي» محقق مي شود و نيازي به اجراي صيغه وقف ندارد. (همان س ١٩٩٨)

٥ - آيا جايز است متولي وقف كه از طرف واقف يا حاكم نصب شده، در برابر كارهايي كه براي اداره شئون وقف انجام مي دهد براي خودش اجرت بردارد و يا به ديگري بدهد تا آن كارها را به نيابت از او انجام دهد؟ ج: متولي وقف اعم از اين كه از طرف واقف نصب شده باشد و يا از طرف حاكم، در صورتي كه اجرت خاصي از طرف واقف براي او در برابر اداره امور وقف معين نشده باشد، مي تواند اجرت المثل را از درآمدهاي وقف براي خودش بردارد. (همان س ٢٠٠١)

٦ - برطبق نظر امام(ره) «قدس سره» كه مسجد متولي ندارد،آيا اين حكم شامل املاكي كه براي مسجد وقف شده اند مثل املاكي كه براي اقامه مجالس وعظ و ارشاد و تبليغ احكام در مسجد وقف شده اند هم مي شود؟ و بر فرض شمول، با توجه به اين كه بسياري از مساجد، املاك موقوفه اي دارند كه متولي قانوني و شرعي دائمي دارند و اداره اوقاف هم با آنان به عنوان متولي رفتار مي كند، آيا جايز است متوليان اين اوقاف از توليت آن ها دست بردارند و از انجام وظايف خود نسبت به اداره آن ها خودداري كنند با آن كه در استفتايي از حضرت امام«رضوان الله عليه» نقل شده كه متولي حق اعراض از توليت وقف را ندارد، بلكه واجب است طبق آن چه واقف مقرر كرده عمل كند و در اين باره كوتاهي نكند؟ ج: حكم به اين كه مسجد، توليت بردار نيست مختص به خود مسجد است و شامل موقوفه هايي كه براي مسجد وقف شده اند نمي شود؛ در نتيجه به طريق اولي شامل موقوفه هايي كه براي اموري از قبيل تبليغ احكام و موعظه و ارشاد و مانند آن در مسجد وقف شده اند، بنابراين تعيين متولي براي اوقاف خاص و عام، حتي در مثل وقف ملك براي رفع نيازهاي مسجد از قبيل لوازم و روشنايي و آب و نظافت مسجد و غيره، بدون اشكال است و متولي منصوب، حق اعراض از توليت اين قبيل اوقاف را ندارد؛ بلكه واجب است مبادرت به اداره امور وقف همان گونه كه واقف در صيغه آن مقرر كرده بكند هرچند با گرفتن نايب براي اين كار باشد و كسي حق ندارد براي او در اداره وقف ايجاد مزاحمت و مشكل كند. (همان س ٢٠١١)

٧ - آيا جايز است اداره اوقاف جمهوري اسلامي متولي وقف را بركنار كند؟ و در صورتي كه جايز باشد شرايط آن چيست؟ ج: اداره اوقاف به مقداري كه مقررات قانوني به او اجازه مي دهد حق دارد در وقف هايي كه متولي خاصي دارند، دخالت كند. (همان س ٢٠٢٠)

٨ - اگر افرادي اقدام به جمع آوري پول از نيكوكاران و خريد خانه اي با آن به قصد حسينيه كنند، آيا اقدام آنان براي جمع آوري پول براي اين كار كافي است تا حق وقف آن خانه را به عنوان حسينيه داشته باشند يا آن كه بايد براي اين كار از صاحبان پول ها وكالت بگيرند؟ و از آن جا كه در واقف شرط است كه يا مالك باشد و يا در حكم مالك، و اين افراد مالك نيستند، آيا به صرف جمع آوري پول توسط آنان، بر آنان حكم مالك صدق مي كند تا حق وقف داشته باشند؟ ج: اگر از طرف افراد خير وكيل باشند تا خانه را بعد از خريد، به عنوان حسينيه وقف كنند، اجراي صيغه توسط آنان به وكالت از مالكين صحيح است. ( همان س ٢٠٢٣)

٩ -آيا جايز است مكاني براي مدت موقتي مثلا ده سال به عنوان مسجد وقف شود و بعد از انقضاي اين مدت دوباره به ملكيت واقف يا ورثه او برگردد؟ ج: اين كار به عنوان وقف موقت صحيح نيست و عنوان مسجديت هم با آن محقق نمي شود، ولي حبس آن مكان براي نمازگزاران به مدت معين اشكال ندارد. ( همان س ٢٠٣٧)

يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن