واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: حضور چشمگير توليدات ايران در جهان از سياست هاي وزارت صنايع است
وزير صنايع و معادن اعلام كرد: تاكيد بر حضور چشمگير در بازارهاي جهاني، توسعه روابط اقتصادي با ديگر كشورها و همچنين ايجاد ارزش افزوده بيشتر در فعاليت هاي صنعتي و معدني از سياست هاي اصلي وزارت صنايع و معادن است.
"علي اكبر محرابيان" روز يكشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا، از خودكفايي در توليد سيمان و فولاد تا پايان امسال خبر داد و گفت: ظرفيت توليد سيمان در زمان حاضر 54 ميليون تن است كه اين رقم تا پايان امسال به 64 ميليون تن خواهد رسيد.
محرابيان افزود: با افزايش ظرفيت سازي و خودكفايي در توليد سيمان و نيز خروج اين محصول از سبد حمايتي، علاوه بر حذف ميلياردها تومان رانت كه نصيب دلالان مي شد، امكان صادرات سيمان نيز فراهم شده است.
وي ميزان توليد فولاد در ابتداي امسال را 10 ميليون تن ذكر كرد و گفت: اكنون 25 ميليون تن ظرفيت سازي براي فولاد انجام شده كه شش ميليون تن آن تا پايان امسال عملي خواهد شد.
وزير صنايع و معادن، ميزان رشد بخش صنعت در سال گذشته را 8/10 درصد و رشد بخش معدن را 7/17 درصد ذكر كرد و گفت: مجموع كل سرمايه گذاري صنعتي كشور در سال جاري به 27 ميليارد دلار خواهد رسيد.
محرابيان با بيان آنكه سالانه حدود 230 ميليون تن محصولات معدني از معادن كشور استخراج مي شود، افزود: ظرفيت فرآوري سنگ در كشور سالانه 80 ميليون مترمربع است كه از اين ميزان 20 ميليون تن آن صادر و بقيه در داخل مصرف مي شود.
حل مشكل نقدينگي بخش توليد از ديگر موضوع هايي بود كه مهندس محرابيان به آن اشاره كرد و گفت: پس از پيگيري هاي مكرر وزارت صنايع و معادن و همكاري نظام بانكي، مشكل نقدينگي و سرمايه در گردش بخش توليد و صنعت تا حدود زيادي حل شد.
به گفته وي همچنين مجموعه مشتركي تحت عنوان ستاد حمايت از توليد براي بررسي مسايل مالي بخش توليد و نيز سرمايه گذاري و توزيع مناسب تسهيلات در وزارت صنايع و معادن تشكيل شد كه نقش موثري در جهت حل مشكلات بخش توليد خواهد داشت و سهم اين بخش در توليد ناخالص داخلي را به شدت افزايش خواهد داد.
وزير صنايع و معادن درباره صنعت كشتي سازي ايران نيز اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران بزرگترين كارخانه كشتي سازي در خاورميانه را دارد كه اين كارخانه داراي سه فاز است كه تاكنون دو فاز آن افتتاح شده و با افتتاح اين دو فاز، امكان ساخت كشتي هاي تا 90 هزار تن در كشور فراهم شده است.
محرابيان افزود: با راه اندازي فاز سوم كارخانه مذكور، امكان ساخت كشتي هاي 300 هزار تني در كشور نيز فراهم مي شود.
وزير صنايع و معادن در پايان گفت: با ده ها ميليارد دلار سرمايه گذاري در بخش صنعت و معدن در افق برنامه بلندمدت كشور، سهم اين بخش در توليد ناخالص داخلي به شدت افزايش خواهد يافت.
محرابيان افزود: سرمايه گذاري هاي مذكور از جمله درصنايع با تكنولوژي بالا(hi- tech)، ماشين آلات و تجهيزات، صنايع خودروسازي، صنايع متكي به انرژي، صنايع كشاورزي، فلزات معدني و صنايع غيرفلزي خواهد بود.
به گفته وي، سهم اين بخش در توليد ناخالص داخلي كه در سال 56 حداكثر به هفت درصد رسيده بود در سال 86 به 1/20 درصد ارتقاء يافته است.
اقتصام **1556 ** 1558
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]