واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: طاهري : تاثير ركود اقتصاد جهاني بر حمل ونقل ، جدي است
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 1387/12/04
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي گفت : بحران اقتصادي جهان بر بخش حمل و نقل به ويژه در شبكه ترانزيت دريايي تاثير منفي گذاشته و تقاضاي خدمات ترابري
را كاهش داده است.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر ، علي طاهري مطلق امروز در نخستين همايش بين المللي بحران اقتصاد جهاني و راهكارهاي مقابله با آن در كشورهاي خاورميانه و اسياي مركزي و همسود CIS گفت: بحران مالي و اعتباري كه كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه با ان روبرو هستند ابعاد بسيار گسترده اي را در خود نهفته دارد
و بايد به دنبال كم هزينه ترين روش هاي عبور از اين بحران باشيم.
وي افزود : براساس گزارش صندوق بين المللي پول ، تجربه چنين بحران مالي از سال 1929 تاكنون حتي در خلال سال هاي جنگ جهاني دوم نيز كه رشد توليد ناخالص جهاني به صفر رسيده بود ، بي سابقه است.
معاون وزير راه و ترابري گفت : تحليل ها و ارزيابي هاي كارشناسان اقتصادي، اثار اين بحران را حداقل تا پايان سال جاري ميلادي با روندي گسترش يابنده و ادامه دار نشان مي دهد.
وي اظهار داشت : در نقطه اوج اين بحران، ركود اقتصاد جهاني بر همه بخش ها به خصوص صنعت حمل و نقل به دليل همبستگي آن تاثير شديدي گذاشته است و عواقب خود را در بالاترين سطح نشان خواهد داد.
طاهري گفت : ايستايي بلندمدت بحران و پيش بيني چهار تا هشت ساله بازگشت به شرايط پيش از نقطه سقوط، از ديگر چالش هاي پيش روي بسياري از كشورهاي جهان است.
وي خاطرنشان كرد : اين بحران هم اكنون باعث متوقف كردن رشد اقتصادي بسياري از اقتصادهاي موفق جهاني از جمله چين، هند و برزيل پس از يك دهه رشد دو رقمي ، شده است.
رئيس سازمان بنادر و دريانوردي كشور گفت : در بخش حمل و نقل هم به دليل وابستگي شديد و دوسويه آن با ميزان رشد اقتصادي هم اكنون شاهد كاهش كرايه هاي حمل و نقل، كاهش تقاضاي جابجايي كالا و لغو سفارش ساخت شناور هستيم.
طاهري گفت : همبستگي و تعامل مثبت ميان افزايش درآمدهاي نفتي و افزايش واردات اين كشورها در ساليان اخير مويد كاهش واردات در اثر كاهش درآمدهاي نفتي خواهد بود.
وي افزود : كاهش قيمت هاي جهاني بسياري از كالاها و خدمات موجب شده است بسياري از صنايع پايه از جمله پتروشيمي و معادن و فلزات (بدليل كاهش شديد تقاضا و حاشيه سود) توليد و
صادرات محصولات نهايي را كاهش دهند و صنايع پتروشيمي به منظور مقابله با آثار اين بحران و كاهش هزينه ها اقدام به كاهش بيش از 50 درصدي فرآورده هاي خود كرده اند.
طاهري گفت : صنعت كشتيراني امروز دچار چند چالش اساسي است كه برخلاف دوره هاي ركود قبلي، به صورت جدي زمان خروج از بحران را دچار ابهام مي كند و اگر وضع موجود بدتر نشود حداقل بيش از پنج سال طول خواهد كشيد كه به نقطه اغاز بحران بازگشت كنيم.
وي افزود : مشكل اول ناشي از كمبود كالا و كاهش شديد تقاضا در كشورهاي مصرف كننده مواد خام و مصرفي است.
معاون وزير راه اظهار داشت : چين كه از خريداران عمده مواد خام مصرفي در دنيا محسوب مي شود سفارش هاي خود را به شدت كاهش داده است و به عنوان نمونه كاهش حدود 50 درصدي خريد سنگ آهن اين كشور بازار جهاني آهن آلات را به صورت جدي با چالش مواجه كرده است.
وي گفت : ظرفيت شناورهاي در حال خدمت هم امسال بيش از 40 درصد افزايش مي يابد اما تقاضاي خدمات ان در حال كاهش است.
طاهري گفت: چالش مهم بعدي ، تمايل نداشتن موسسه ها و نهادهاي اعتباري و مالي
براي اعطاي وام و تسهيلات در بخش حمل و نقل دريايي آن هم به دليل دورنماي تيره و مبهم اين بخش است.
وي خاطرنشان كرد : اين موارد برخي از اثرگذارترين چالشهاي فراروي صنعت حمل و نقل دريايي است كه در گذشته هر يك از آنها با ابعادي بسيار محدودتر باعث بروز چالش هايي اساسي در حمل و نقل دريايي شده است.
طاهري گفت: در بخش كانتينري هم كاهش تقاضا داريم.
وي افزود : اين وضع بسياري از كشورها و دولت ها را واداشته است تا به حمايت همه جانبه مالي و اقتصادي از صنايع و بخش هاي مختلف خود از جمله حمل و نقل
توجه كنند.
وي افزود: ابعاد و دامنه متفاوت اثرات بحران اقتصاد جهاني در بخش هاي مختلف و تعاملات متفاوت هر بخش با ساير بخش هاي باعث ايجاب مي كند هرچه سريع تر با
راهكارهايي جامع به بررسي آثار و تبعات بحران بپردازيم و با تدوين دستورالعمل ها يكپارچه براي گذر از اين بحران با حداقل تبعات منفي و زيان بار ، تلاش كنيم.
طاهري گفت : بحران اقتصادي غرب خيلي جدي است و بسياري پيش بيني مي كنند كه فروپاشي نظام سرمايه داري در حال وقوع است.
وي تاكيد كرد: مهم اين است كه ما ضمن داشتن چشماني باز به تحولات اقتصادي جهان به دنبال سياستهاي حفظ و حراست از منابع ملي خود باشيم.
طاهري گفت : هر اندازه به دنبال الگوهاي بومي همراه با شناخت عميق از تحولات منطقه و جهان باشيم از اين جريانات و آثار سوء اقتصادي اين بحران كمتر آسيب خواهيم ديد.
وي افزود: در كشورمان مزيت هاي درخشاني داريم كه با استفاده از آنها مي توانيم كنترل بهتري بر بحران ها داشته باشيم.
طاهري تصريح كرد: استقلال جمهوري اسلامي ايران مي تواند ما را در تصميمات اقتصادي مربوط به توسعه از ديگران ممتاز كند و پيشرفتهاي چشمگير علمي و فني در سال هاي اخير كه در كمال ناباوري غربي ها حاصل شده ، ناشي از همين ويژگي است.
وي گفت: فرصتي كه هيچكدام از كشورهاي منطقه و خليج فارس در اختيار ندارند فرصتي ناب و منحصر براي ماست و ارتباط عميق ما به علايق همه ملتهاي اسلامي كه ناشي از اشتراكات فراوان اعتقادي است فرصت ممتاز ديگري است.
معاون وزير راه گفت : برخورداري از نيروي مديريت توانمند و برآمده از يك انقلاب بزرگ و كاملا منحصر بفرد يكي ديگر از اين فرصت هاست و مهمتر از همه ملتي انقلابي فداكار و باهوش بزرگ و بي نظير راه را بر هرگونه پيشرفت و وضع موانع در كشورمان هموار خواهند كرد و هوشمندانه شرايط بحراني را به فرصتي طلايي براي ايجاد تعاملات و همكاري هاي منطقه اي در جهت پيشرفت كشور تبديل خواهند كرد.
تصوير دارد
كد0001/10103
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]