واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: راهاندازي تلويزيون اينترنتي در كشور
در اكثر كشورها به علت توسعه باند وسيع و پيشرفتهاي چشمگير در ارائه فناوريهايي چون ADSL+ 2 كه توان پخش محتواي چندرسانهاي را با كيفيت بالا دارند بازار IP-TV پتانسيل بسيار خوبي براي رشد پيدا كرده است.
تلويزيون اينترنتي مبنتي بر شبكه باند پهن براساس برنامه پنجم توسعه در دستور كار وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات قرار گرفت تا ظرف 4 سال آينده بالغ بر 7 ميليون نفر بتوانند از آن استفاده كنند.
به گزارش «مهر» IP-TV يا همان تلويزيون اينترنتي به ارسال و پخش برنامههاي تلويزيوني براي مشتركان از طريق زيرساخت باند وسيع و توسط پروتكل اينترنت گفته مي شود.
همگامي ايران در دسترسي به پديده جهاني IP-TV
پديده جهاني تلويزيون اينترنتي فرصتي براي شركتهاي مخابراتي در جهت استفاده بهتر از زيرساختهاي خود به منظور ارسال ويدئو و محتواي ديجيتال روي شبكههاي IP فراهم كرده است و به همين دليل امروزه بسياري از سرويسدهندگان باند وسيع، ارائه سرويسهاي نوين تلويزيوني را روي شبكههاي IP آغاز كردهاند.
در اكثر كشورها به علت توسعه باند وسيع و پيشرفتهاي چشمگير در ارائه فناوريهايي چون ADSL+ 2 كه توان پخش محتواي چندرسانهاي را با كيفيت بالا دارند بازار IP-TV پتانسيل بسيار خوبي براي رشد پيدا كرده است.
پخش ديجيتالي تلويزيون، ويدئو برطبق تقاضا، فيلم بر طبق تقاضا كه كاربران از يك" بانك فيلم" فيلم مورد علاقه خود را انتخاب ميكنند، برنامهها و محتواهاي ذخيره شدهاي كه لزومي به مشاهده بهنگام آنها نيست و كاربر ميتواند آنها را دانلود و سپس مشاهده كند، سرويسهاي تلفني گوناگون، دسترسي به اينترنت و آموزش از راه دور از جمله كاربردهاي IP-TV عنوان شده كه قرار است همگام با ديگر كشورها در ايران نيز راه اندازي شود.
تلويزيون اينترنتي براي 7 ميليون ايراني
وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات طبق توافقهاي صورت گرفته با سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي اجراي پروژه تلويزيون اينترنتي مبتني بر شبكه باند وسيع را آغاز كرده كه قرار است براساس اين توافقات، سازمان صدا و سيما مسئوليت توليد محتواي اين تلويزيون كابلي را عهده دار شود.
در اين راستا رضا تقي پور - وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوي اين وزارتخانه براي راه اندازي تلويزيون باند پهن در كشور اظهار داشت: براساس اهداف مندرج در برنامه پنجم توسعه، تلويزيون كابلي بايد تا پايان اين برنامه در كشور راه اندازي شود كه با توجه به اقدامات صورت گرفته پيش بيني مي شود اين امر تا سال چهارم برنامه پنجم توسعه محقق شود.
وي با پيش بيني اينكه بيش از 7 ميليون نفر مشترك تلويزيون كابلي خواهند بود، اضافه كرد: با راه اندازي اين تلويزيون تمامي محتواهاي اينترنتي، ويديو درخواستي – VOD – و انواع بازيهاي رايانه اي براي كاربران قابل استفاده خواهد بود. به اين معني كه امكان استفاده از بازيهاي رايانه اي به صورت آنلاين براي مشتركان و كاربران فراهم شده و ساير كاربران از ديگر كشورها نيز مي توانند از آن استفاده كنند.
تقي پور با تاكيد بر راه اندازي مراكز رايانش ابري در كشور تصريح كرد كه خدمات IPTV دو سال بعد از راه اندازي در ايران از طريق اين مراكز ابري براي ساير كشورها نيز خدمات ارائه خواهد كرد.
راه اندازي تلويزيون اينترنتي از دو سال پيش در دست مخابرات
مقدمات راه اندازي تلويزيون اينترنتي به عنوان يكي از سرويس هاي ACS – خدمات ارتباطي پيشرفته – از اواخر سال 88 در دستور كار شركت مخابرات ايران قرار گرفت و حتي گفته شده بود كه كانالهاي انتقال تصوير شبكه براي ارائه اين سرويس آماده شده و مذاكرات با صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران براي توليد محتوا بر روي اين شبكه آغاز شده است.
گفته مي شود كه ارائه IP-TV مستلزم تهيه محتوا براي انتشار، مديريت محتوا و رساندن آن با كيفيت و امنيت مناسب به كاربر نهايي است و براين اساس سازمان صدا و سيما بايد نقش كليدي در تامين محتوا در اين پروژه ايفا كند.
چهارشنبه|ا|27|ا|مهر|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]