تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداى عزّوجلّ به موسى عليه‏السلام وحى كرد: اى موسى! به زيادى ثروت شاد مشو و در هيچ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828059475




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نوار كاست 50 ساله شد


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نوار كاست 50 ساله شد
جام جم آنلاين: نخستين نواركاست را شركت فيليپس 50 سال قبل در سال 1962 اختراع كرد و يكسال بعد با وارد كردن آن به بازار توانست تحولي در پخش موسيقي ايجاد كند.


نواركاست يك سخت افزار فنوگرافيكي بر روي نوار مغناطيسي است كه تا پيش از آغاز قرن 21 به خاطر قيمت پايين و سهولت استفاده از محبوبيت بسيار بالايي برخوردار بود.

نواركاست از يك محفظه كوچك و دو قرقره تشكيل شده است كه نوار مغناطيسي دور آنها پيچيده مي شود و مي توان بر روي اين نوار، اثر صوتي را ثبت كرد.

اين وسيله صوتي را شركت فيليپس در سال 1962 اختراع كرد و يكسال بعد در آگوست 1963 از آن در نمايشگاه راديوي برلين كه امروز با عنوان نمايشگاه محصولات الكترونيكي مصرفي برلين شناخته مي شود رونمايي كرد.

توليد جهاني اين ابزار از سال 1965 در هانوفر آلمان شروع و به موازات آن فروش نوارهاي از پيش ضبط شده نيز آغاز شد.

طول نوار، مدت زمان نواركاست را نشان مي دهد. ضبط و پخش محتواي صوتي در هر دو طرف نوار امكانپذير است.

رايجترين فرمتهاي نواركاست C46 (ضبط 23 دقيقه در هر طرف)، C60 (ضبط 30 دقيقه در هر طرف) و C120 (ضبط 60 دقيقه در هر طرف) هستند.

حتي اگر امروز به خاطر فرمتهاي ديجيتال صوتي به ويژه MP3 نواركاست آخرين روزهاي حيات خود را پشت سر مي گذارد جوانان دهه هاي 80 و 90 به خوبي با اين مفهوم آشنا هستند.

پس از اختراع نواركاست، دستگاههاي ضبط و پخش موسيقي ويژه اتومبيل ها وارد بازار شدند كه با نام آشناي "راديوپخش" شناخته مي شدند و سپس سوني در سال 1979 "واكمن" را به بازار عرضه كرد. به اين ترتيب، نوار هاي كاست از خانه ها خارج و با دنياي داشبورد اتومبيل‌ها و جيب جواناني كه در خيابان با واكمن خود موسيقي گوش مي دادند نيز آشنا شدند.

نواركاست براي صنعت يك مزيت بزرگ داشت. درحقيقت، از يك طرف قرقره ها و جلد پلاستيكي نواركاست بسيار شكننده بود و به راحتي مي شكست و از طرف ديگر، چوپ پنبه اي كه زير نوار مغناطيسي قرار مي گرفت اتصال محكمي نداشت و پس از مدت زمان كوتاهي از جلد جدا مي شد. با جدا شدن چوب پنبه، نوار داخل ضبط پيچيده شده، بنابراين پس از مدتي بايد نوارهاي جديد خريداري مي شد.

هرچند، بسياري از جوانان ديروز هنوز به ياد مي آورند كه پس از پيچيده شدن نوار، آن را با يك خودكار بيك دوباره جمع مي كردند و از يك تكه پنبه به جاي چوب پنبه استفاده مي كردند.

در زماني كه هنوز خبري از حافظه هاي فلش "يو. اس. بي" و حمايتهاي اپتيكي "سي. دي" نبود، جوانان بايد تا نيمه هاي شب بيدار مي ماندند تا آهنگ مورد علاقه خود را از راديو ضبط كنند. سپس بايد نوار را بارها عقب و جلو مي بردند تا از ضبط با كيفيت بالا مطمئن شوند.

در ماه مه سال 2007 بزرگترين فروشگاه زنجيره اي لوازم الكترونيكي در انگلستان اعلام كرد كه عصر توليد و فروش نوار كاست در اين كشور به پايان رسيده است.

در آن زمان روزنامه تلگراف در اين باره توضيح داد : "فروش نوار كاست در اين كشور در مدت 15 سال گذشته و با ورود لوح هاي فشرده و پخش كننده هاي MP3 با كاهش قابل ملاحظه اي همراه بوده است. با وجود اين در حال حاضر هنوز 500 ميليون نوار كاست در انگلستان در گردش است كه بيشتر براي پخش كننده هاي اتومبيل‌ها استفاده مي شوند ."

فروش نوار كاست در انگلستان از 83 ميليون در سال 1989 به نيم ميليون در سال 2005 كاهش يافت تا به اين ترتيب پايان عصر اين ابزار صوتي در سال 2007 اعلام شد.

در شرايطي كه شركت سوني در سال 2010 اعلام كرد پس از 30 سال با "واكمن" كه به عنوان اولين پخش كننده قابل حمل تاريخ شناخته مي شود وداع مي كند و سال گذشته شركتهاي تهيه كننده موسيقي تصميم گرفتند توليد آلبوم روي CD را تا پايان سال 2012 متوقف و آهنگ هاي موسيقي را تنها از راه فروشگاههاي آنلاين عرضه كنند، هنوز بسياري از مردم در نقاط مختلف دنيا از نوارهاي كاست استفاده مي كنند و بنابراين، نمي توان گفت كه اين ابزار كاملاً مرده است.

اما باوجود اينكه تقريبا ديگر كسي از نواركاست استفاده نمي كند هنوز كساني در دنيا هستند كه دوست دارند بدون صرفه هزينه هاي زياد و استفاده از دستگاههاي پيشرفته، نوارهاي قديمي خود را حفظ كنند و به آنها در فرمت‌هاي ديجيتال گوش دهند.

به همين منظور در آوريل 2011 شركت ژاپني "تانكو" گجت جديدي راعرضه كرد كه مي تواند با هزينه پاييني اين كار را انجام دهد.

اين دستگاه كه Cassette Mate نام دارد شبيه به يك واكمن است كه مي توان داخل آن يك نواركاست را قرار داد.

Cassette Mate مي تواند از طريق اتصال با پورت "يو. اس. بي 2.0" به رايانه وصل شود و در زمان پخش محتويات صوتي داخل نوار، اين صوت را به نرم افزاري كه بر روي رايانه نصب شده است ارسال كند.

اين نرم افزار مي تواند محتواي صوتي را ضبط كرده و سيگنالهاي آن را به فرمت ديجيتال رمزگذاري كند و به اين ترتيب يك فايل صوتي در فرمتهاي WAV، MP3 و يا WMA با سرعت 128 كيلوبيت بر ثانيه را به دست آورد.(مهر)

شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن