محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846116292
عرصههاى جهاد اقتصادى
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عرصههاى جهاد اقتصادى
خبرگزاري فارس: در ميان زيربخشهاى حمل و نقل، راهآهن بيشترين انطباق را با شاخصهاى عدالت دارد. از سوى ديگر پايين بودن هزينه احداث راه آهن در مقايسه با آزادراهها، بالا بودن نرخ سوانح و تصادفها در كشور، بالا بودن مصرف انرژى در حمل و نقل جادهاى، افزايش روزافزون تقاضا در حمل و نقل، به دليل شتاب توسعه در ساير بخشهاى كشور، و در نهايت، اندك بودن طول شبكه راه آهن ايران نسبت به وسعت و جمعيت، همه و همه دليل آن است كه در سال جهاد اقتصادى، اولويت فعاليتهاى اين بخش از صنعت مىتواند توسعه خطوط ريلى كشور باشد.
مقدمه
مقام معظم رهبرى(دامظله) سنتى را تحت عنوان نامگذارى سال پايهريزى كردند. اين سنت از اين جهت كه يك نوع هدفگذارى كلان براى مجموعه فعاليتهاست، سنت حسنهاى به حساب مىآيد. با نگاهى به نام سالهاى گذشته، در مىيابيم كه اين نامگذارى، به خصوص طى سه سال گذشته، جهتى هدفمند به سوى مسائل و مشكلات اقتصادى يافته است. چينش نام سه سال با عناوين سال "اصلاح الگوى مصرف"، "همت مضاعف، كار مضاعف" و سال "جهاد اقتصادى" اين موضوع را تأييد مىكند.
سرعت و وضعيت فعلى رشد اقتصادى ايران، نشان مىدهد كه با استمرار اين شرايط، امكان رسيدن به اهداف سند چشمانداز، دور از انتظار است. فرهنگ اسلامى در شرايطى كه هدف مهم، زمان اندك و موانع فراوان است، راهكار جهاد را ارائه مىدهد. تلفيق جهاد در فرهنگ اسلامى و عزم جدى براى رسيدن به مطلوب در عرصه اقتصاد، واژه جهاد اقتصادى را براى نخستين بار ارائه مىدهد. در ادامه براى رسيدن به مفهوم جهاد اقتصادى، مفهوم جهاد تبيين مىشود.
مفهوم جهاد
جهاد مفهومى خاص، به معناى تلاشى همراه با مجموعهاى از ارزشهاست. در اينجا صرف تلاش مطرح نيست، بلكه تلاش با يك مفهوم مقدس همراه است.(1)
مفهوم جهاد، نكات نهفته زيادى را در بر دارد كه عبارت است از:
1. واژه جهاد داراى بار مثبت و معنوى است؛ يعنى همان تلاش؛ اما با بار معنوى و الهى.
2. جهاد، انسان را از حوزه شخص بيرون مىآورد و به حوزه اجتماع وارد مىكند؛ يعنى همه تلاش براى منافع عمومى براى رضاى خدا.
3. جهاد، جنبه اخلاقى و سازندگى انسان را كه همان مبارزه با نفس است، در بر دارد.
4. جهاد، دشمن و دشمنى را در مقابل مفروض دارد.(2) برخى مفاهيم دينى به ما نشان مىدهد كه بايد از دشمن دور شد؛ مانند هجرت. اما جهاد هميشه برخورد با مانع و رفع مانع را با تأكيد و تصريح در نظر دارد.
5. واژه جهاد، استعارهاى است كه در فضاى نظامى وجود دارد؛ به همين دليل تمامى گزارههاى يك فضاى نظامى، مانند ديدهبانى و رصد دقيق، طراحى نقشه عملياتى دقيق، آرايش نظامى و آموزش نيروها و... بايد در آن ترسيم گردد.(3)
ايران اسلامى تاكنون با واژههاى مختلفى كه جهاد را در بر داشته، روبهرو بوده است؛ مانند جهاد سازندگى، جهاد علمى و جهاد فرهنگى؛ اما اين كه امروز، مسئله اقتصاد در اولويت قرار گرفته است، به دليل مجموع شرايطى است كه كشور در آن قرار دارد كه يك وضعيت گذار است. گذر از يك اقتصاد به اقتصاد ديگر؛ از يك نوع روابط اقتصادى به روابط جديد اقتصادى.
مفهوم جهاد اقتصادى
جهاد اقتصادى جهت به مفهوم پيشرفت اقتصادى و حركت رو به رشد متغيرهاى كمى اقتصادى نيست؛ اگرچه نفس اين نوع پيشرفت، امرى ممدوح و قابل تقدير است. جهاد اقتصادى در چارچوب انگاره حركت جهادى و بر اساس فهم دقيق مفاهيم اقتصاد اسلامى تبيين و تفسير مىشود. اقتصاد اسلامى بهصورت موازى و هماهنگ، پيشرفت اقتصادى را همراه با رشد معنويت و توسعه مكارم اخلاقى تعريف كرده است و براى اجراى دقيق آن برنامهريزى مىكند.(4) بنابراين اگر از جهاد اقتصادى سخن در ميان است، مقصود اين است كه در حوزه اقتصاد با رعايت همه ضوابط تلاش صورت گيرد؛ چه در بعد فردى و چه در بعد كلان و اجتماعى. در بعد فردى مهمترين معيار، اخلاص است؛ يعنى اگر قرار است كارى صورت گيرد، براى خدا و با نيت خالص باشد؛ نه به نفع شخص، گروه، جناح، يا براى ريا.(1)
عرصه جهاد اقتصادى را مىتوان در دو حوزه تبيين و عمل تعريف كرد:
الف. حوزه تبيين:
چنان كه گذشت، در معنا و مفهوم جهاد، برخورد با مانع و رفع مانع تأكيد و تصريح شده است. در همين راستا يكى از راهبردها اين است كه بايد جهاد عظيمى در شناسايى موانع اقتصادى كشور صورت گيرد. معمولاً در نگاه نهادى، برخى مقررات، آييننامهها يا تركيبهاى نهادى يا به تعبير دانشگاهى، برخى مواد يا تفاسير قانونى كه امروزه در بدنه اجرايى ما وجود دارد، به شكل مانع عمل مىكنند؛ در صورتىكه ما به يك جهاد فراگير در تمامى عرصههاى اقتصادى، براى آسيبشناسى و مانعشناسى نياز داريم، تا بتوانيم براى رفع اين موانع برخيزيم. جهاد كردن به رفع موانع پيشرفت ما بازمىگردد؛ حال برخى اين موانع داخلىاند و بخشى از آن نيز موانع خارجىهستند كه بايد در عرصه اقتصاد بينالملل ببينيم كه موانع اقتصاد كشور ما چه بوده است.(4)
همچنين بيان شد كه جهاد استعارهاى است كه ما از فضاى نظامى داريم و به همين دليل، دلالتهايى به ذهنمان خطور مىكند. بنابراين بايد دقيقاً رصد شود كه تحولات جهانى چه دليلى دارد و به چه مسيرى سوق مىيابد؟ بايد افق بيست سال آينده اقتصاد دنيا و همچنين مزيتهاى نسبى كشور رصد شود و بر اساس آن نقشه عملياتىطراحى شود.
حضور نخبگان اقتصادى در كنار صاحبنظران عرصه دين، از ضروريات جهاد اقتصادى در حوزه تبيين است. اين گروه مىتوانند با ارائه نظرات كارشناسى و جمعآورىافكار و انديشههاى ديگران، نخستين و اساسىترين گام را در حوزه تبيين جهاد اقتصادى بردارند و يك راهبرد را به دستگاههاى سياستگذار پيشنهاد دهند. آنگاه دستگاههاىاجرايى كشور، دستگاههاى قانونگذار، نهادهاى قضايى، بخشهاى مردمى، بخشهاى غيرانتفاعى و خصوصى كشور، وظيفه دارند، با در نظر گرفتن اين راهبرد، آرايش جهادى به خود گيرند.
ب. حوزه عمل:
جهاد اقتصادى در حوزه عمل، به معناى برداشتن گامهاى موثر در بخشهاى مهم اقتصاد كشور است كه عبارت است از:
1. بازارهاى مالى
نخستين و شايد مهمترين نكته براى عملى كردن جهاد اقتصادى، تجهيز و بسيج مالى و تأمين مالى بسيار گسترده، از طريق بازارهاى مالى كشور است. انواع بازارهاى مالى را در يك نگاه ساده مىتوان، به دو بازار سرمايه و بازار پول تقسيم كرد كه مهمترين نهادهاى فعال در آنها، به ترتيب بورس و بانك هستند.
بازار سرمايه: بازار سرمايه كه به عنوان ويترين اقتصاد كشور از آن نام برده مىشود، مىتواند نقش بسيار مهمى در ايجاد جهش اقتصادى داشته باشد. اين بازار، اكنون در سه حوزه سهام، كالا و آى.تى به فعاليت مىپردازد كه مهمترين آنها بورس اوراق بهادار است.
با يك بررسى مىتوان گفت بازار سرمايه مىتواند، با ارتقاى سهم خود در تأمين مالى فعاليتهاىمولد اقتصادى ، بهكارگيرى مقررات و رويههاى مؤثر براى حفظ سلامت بازار و رعايت حقوق سهامداران، گسترش بازار با بهرهگيرى از فناورى و فرآيندهاى به روز و كارآمد، توسعه دانش مالى و گسترش فرهنگ سرمايهگذارى، توسعه و تسهيل دسترسى به بازار از طريق كاربردهاى فنآورى اطلاعات، رعايت اصول پاسخگويى و شفافيت در تعامل با ذىنفعان و خلق ارزش براى سهامداران، سهم بسيار زيادى را در جهاد اقتصادى ايفا كند.
توجه به ظرفيتهاى موجود و بالقوه بورس، مانند راهاندازى بورسهاى مختلف، مانند برق و نفت، بهكارگيرى ابزارهاى اسلامى و... مىتواند از موفقيتهاى آن در اين سال باشد.(5)
بازار پول: نهادهاى فعال در بازار پول ايران كه زير نظر بانك مركزى فعاليت مىكنند، عبارت است از: بانكهاى تجارىدولتى، بانكهاى تخصصى دولتى، بانكهاى غيردولتى، بانكهاى قرضالحسنه، مؤسسات اعتبارى غيربانكى ، صرافىها، شركتهاى ليزينگ، تعاونىهاى اعتبار و صندوقهاى قرضالحسنه.
بانكها مهمترين نهادهاى مالى در اين بازار هستند و هر تغيير در آن، در بازارهاى مالى تأثير مستقيم و مشهود دارد. بانكها هم بايد اسلامى عمل كنند و هم در مسير رشد و تعالى كشور موثر واقع شوند.
اصلاح سيستم بانكها در حال حاضر، در يك نگاه كلان، به عنوان محورى است كه وزارت اقتصاد بايد آن را در بخشهاى ذيل دنبال كند:
- تحقق بانكدارى اسلامى
- مديريت صحيح منابع-مصارف بانكى و تجهيز بهينه منابع
- ساماندهى مطالبات معوق
- سيستم جامع اطلاعات مشترى(6)
2. بودجه
از آنجا كه حجم دخالت دولت در اقتصاد ايران، بيش از كشورهاى توسعه يافته و اغلب كشورهاى در حال توسعه است، بنابراين اهميت بودجهريزى نيز در مقايسه با اين كشورها دو چندان است. بر اساس همين اهميت است كه بسيارى صاحبنظران اقتصادى كشور معتقدند، درمان بيمارى اقتصاد ايران، از جمله تورم، بيكارى، كاهش بهرهورىو رشد پايين اقتصادى را بايد در سند بودجه يافت.
از مشكلات نظام بودجهريزى فعلى، به طور خلاصه مىتوان به شفاف نبودن فرايند بودجهريزى، تكيه بر چانهزنى، تمركز شديد روى دادهها و بىتوجهى به برون دادهها، عدم وجود ارتباط ميان بودجه و عمليات سازمان، جدايى نظام تهيه از كنترل بودجه و بىتوجهى به كارايى هزينهها در مرحله نظارت، فقدان نظارت عملياتى دقيق، فقدان نظام گزارشدهى مالى در نظام مالى دولتى براى ارزيابى اشاره كرد.
به همين دليل اصلاح نظام بودجهريزى، از روش موجود به روش هدفمند و عملياتى، به صورت قيمت تمام شده خدمات، اقدامى ضرورى و حياتى است كه گامهايى در زمينه شناسايى و احصاى فعاليتها و خدماتى كه دستگاههاىاجرايى ارائه مىكنند، قيمت تمامشده كالاها و خدمات متناسب با كيفيت و محل جغرافيايى مشخص، تنظيم بودجه سالانه بر اساس حجم فعاليتها و خدمات و قيمت تمامشده آنها و تخصيص اعتبار بر اساس عملكرد و نتايج حاصل از فعاليتها، متناسب با قيمت تمامشده آنها بايد صورت پذيرد؛ اما با اين وجود، در زمينه اشكالات و موانع موجود عملياتى شدن مىتوان، به مواردى چون عملياتى كردن بودجه، اغلب در كشورهايى اجرا شده كه حجم فعاليتهاى دولتها كوچك و بخش خصوصى توسعه يافته است و در كشور ما دولت 70 درصد از اقتصاد ملىرا در دست دارد و بخش بزرگى از نيروى انسانى، از بهرهورى پايينى برخوردار است و با توجه به مشكل صرفهجويى، اثربخشى و كارايى، نمىتوان بودجه را در كوتاهمدت عملياتى كرد؛ همچنين با توجه به اينكه در بودجهريزى عملياتى، بايد به سراغ بهاى تمام شده برويم و با توجه به منابع محدود مالى اين امر مشكل است و همچنين تجربه افراد باتجربه و صاحبنظر در اين زمينه، به صورت مدون گردآورى و منتشر نشده است كه تدوين اين تجربهها مىتواند، نكات مفيدى را در زمينه آسيبشناسى نظام بودجهريزى در اختيار كارشناسان قرار دهد، اشاره كرد.
بنابراين پيشنهاداتى براى اصلاح نظام بودجهريزى ارائه مىشود:
- وفاق ملى در سطح تصميمگيران كشور؛
- نظام تدبير به اين نتيجه برسد كه نظام بودجهريزى نيازمند اصلاح است؛
- لازم است وظايف هر دستگاه و بودجه مربوط به آن دقيقاً مشخص شود و معلوم شود كه هر دستگاه چه مىكند و بابت هر كارى كه انجام مىدهد، پول مناسب دريافت كند و قيد و بندهاى اضافى ديگر را حذف كند.
- تغييرات در اين زمينه، مستلزم تغييرات بنيادى در بدنه قوانين و مقررات دولت است؛
- در بودجهريزى عملياتى بايد به سراغ منابع مالى جديد برويم، منابع فعلى، يعنى ماليات و نفت، به تنهايى پاسخگو نيستند. با توجه به اينكه شناخت منابع مالى جديد و تنوعبخشى به آن در ساختار درآمدهاى دولت، يكى از نكات ضرورى است؛
- در بودجهريزى عملياتى، بايد فعاليتهايى را كه در دستگاههاى اجرايى دولت احصا كردهايم، اولويتبندى كنيم؛
- لازم است نتايج فعاليتها را كه برخى از آنها كيفى و توصيفى است، كمى كرده و بهاى تمامشده آنها را اندازهگيرى كنيم. (7)
3. حمل و نقل
بخش حمل و نقل به صورت كوتاه مدت، ميان مدت و درازمدت، بر متغيرهاى اصلى اقتصاد كشور، مانند توليد كل، توليد در بخشهاى اقتصادى، اشتغال كل، اشتغال در بخشهاى اقتصادى، قيمت در بخشهاى مختلف اقتصادى و شاخص هزينه زندگى اثر مىگذارد. آثار كوتاهمدت، شامل آثار مربوط به افزايش يا كاهش هزينه زندگى به صورت مستقيم، از طريق هزينههاى حمل و نقل هر خانواده و به طور غيرمستقيم، از طريق تأثير روى قيمت ساير كالاها و خدمات، از قيمتهاى حمل و نقل متأثر است.
آثار ميان مدت، شامل تأثير قيمتهاى حمل و نقل بر مصرف خدمات جايگزين، از قبيل ارتباطات بوده و آثار درازمدت به تغيير مبانى محاسبات اقتصادى طرحهاى توليدى و عمرانى مربوط است. به طور كلى تركيب فعاليتهاى توليدى در هر منطقه و به تبع آن تركيب بافت توليد، تركيب اشتغال، حجم توليد، حجم درآمد سرانه و ساير متغيرهاى اقتصادى ذىربط، مىتوانند از تغييرات قيمت خدمات حمل و نقل تأثير بپذيرند.(8)
در ميان زيربخشهاى حمل و نقل، راهآهن بيشترين انطباق را با شاخصهاى عدالت دارد. از سوى ديگر پايين بودن هزينه احداث راه آهن در مقايسه با آزادراهها، بالا بودن نرخ سوانح و تصادفها در كشور، بالا بودن مصرف انرژى در حمل و نقل جادهاى، افزايش روزافزون تقاضا در حمل و نقل، به دليل شتاب توسعه در ساير بخشهاى كشور، و در نهايت، اندك بودن طول شبكه راه آهن ايران نسبت به وسعت و جمعيت، همه و همه دليل آن است كه در سال جهاد اقتصادى، اولويت فعاليتهاى اين بخش از صنعت مىتواند توسعه خطوط ريلى كشور باشد. (9)
4. نيرو و انرژى
در اين بخش مىتوان دو گروه را تأثيرگذار دانست: نخست اقشار مختلف مردم، دوم متصديان بخش نيرو و انرژى كه عبارت است از دو وزارتخانه نفت و نيرو. صرفهجويى نخستين اصطلاحى است كه پس از عنوان انرژى به ذهن متبادر مىشود كه وظيفه اصلى صنعتگران و شهرنشينان است، چرا كه صرفهجويى و اصلاح رفتارها و الگوى مصرف در درجه اول جلوگيرى از اسراف و هدر رفتن نعمات خداوندى است و در درجه بعد موجب مىشود كه اين منابع در جايى ديگر به خوبى استفاده شود. از وظايف اين دو وزارتخانه مىتوان به اين موارد اشاره كرد: كاهش هزينههاى توليد انرژى، سرعت در اجراى پروژهها، كاهش تلفات شبكه برق و توليد بيشتر برق، چرا كه سرعت توسعه در كشور بالا است و به هيچ وجه نبايد از توليد انرژى برق غافل شد.
5. تجارت و بازرگانى
حوزه تجارت و بازرگانى را مىتوان مسير تجارت خارجى و داخلى، شامل توليد، توزيع، صادرات و واردات دانست. تحقق جهاد اقتصادى در حوزه تجارت و بازرگانى، مستلزم تجارىسازى تحقيقات صنعتى و نتايج پژوهشهاى علمى، به توسعه صادرات غيرنفتى از طريق كاهش قيمت تمام شده و افزايش كيفيت است.
به كارگيرى گستردهتر منابع بانكى، فعالتر كردن صندوق توسعه ملى براى پشتيبانى از سرمايهگذارى داخلى، تكميل اجراى اصل 44 قانون اساسى و توسعه حضور بخش خصوصى، بهبود بيش از پيش فضاى كسب و كار و توسعه فضاى رقابتى، كاهش قيمت تمامشده، مديريت واردات و بهبود بهرهورى در همه حوزههاى توليدى تجارى و اقتصادى، كشور را در رسيدن به اهداف جهاد اقتصادى رهنمون مىكند.(10)
6. صنايع و معادن
وزارت صنايع و معادن، به عنوان متصدى امور اين بخش در سال جهاد اقتصادى، بايد يكى از مهمترين برنامههاى خود را اجراى كامل هدفمندى يارانهها بداند، چرا كه اين قانون، به مثابه جهشى براى رقابتى كردن بخشهاىمختلف صنعت به شمار مىآيد.
همچنين با توجه به موضوع تحريم اقتصادى كشور، متصديان امور صنايع و معادن بايد تدابير لازم را براى پاسخ به نياز و تقاضاى جامعه در مورد كالاها و خدمات مورد نياز مردم، بينديشند.
امور ديگرى مىتواند به عنوان اولويت در بخش صنايع و معادن مطرح شود كه عبارت است از:
تحقق مصوبات سفرهاى استانى دولت، اجرايى شدن اصل 44 قانون اساسى، جلوگيرى از صدور مواد خام معدنى و... .(11)
7. فناورى اطلاعات و ارتباطات
وارد شدن فناورى اطلاعات به حوزههاى مختلف، به خصوص صنعت، مىتواند منشأ تحولات اقتصادى فراوانى باشد. ظرفيتهاى فراوان اين بخش، همچون فراهم ساختن امكان رشد و توسعه در زمينههاى مختلف علمى، فنى و صنعتى، كاهش مصرف انرژى و هزينههاى توليد، حفظ محيط زيست، ايجاد اشتغال در بخشهاى مختلف و امكان جذب سرمايههاى كلان، از جمله مواردى است كه فناورى اطلاعات و ارتباطات را به حوزهاى تأثيرگذار تبديل كرده است.
سرعت عمل در توليد دانش، افزايش رقابتپذيرى در عرصههاى بينالمللى، پاسخگويى سريع به تقاضاى بازار و حركت همگام با پيشرفتهاى جهانى، از مواردى است كه نقش فناورى اطلاعات و ارتباطات را پررنگتر و به عنوان يك حوزه تأثيرگذار و قدرتمند در زمينه اقتصاد مطرح مىكند.(12)
8. كشاورزى و دامدارى
از آنجا كه ايجاد امنيت غذايى، يكى از بزرگترين چالشهاى جهان است، تأمين امنيت غذايى، از جنبههاى مختلف اقتصادى، سياسى و عقيدتى، از اهميت زيادى برخوردار است، بنابراين يكى از بخشهاى مهم اقتصادى كه به صورت مستقيم تأثير خود را در امر معيشت اقشار جامعه نشان مىدهد، كشاورزى و دامدارى است؛ هرچند مدتى است، تحقيقات دانشگاهى و فارغالتحصيلان رشتههاى كشاورزى، جايگاهى در اين امور يافتهاند؛ اما هنوز هم جايگاه اصلى خود را پيدا نكردهاند و تا رسيدن به حد مطلوب، فاصله بسيار است.
اميد است كه اجراى كامل طرح هدفمندسازى يارانهها و بهبود سامانههاى مصرف آب و انرژى، عاملى براى بهكارگيرى روشهاى نوين كشاورزى و دامدارى باشد. اين موضوع در كنار ارائه تسهيلات با بازپرداخت طولانى مدت و كارمزد بسيار پايين، از يك سو موجب جذب فارغالتحصيلان رشتههاى مربوط و از سوى ديگر، دليلى بر ارتباط بيشتر كشاورزان و دامدارن با آنها مىشود.
هرچند موارد فوق از بخشهاى مهم اقتصاد كشور به حساب مىآيند؛ اما بخشهاى ديگرى در اقتصاد كشور مانند، بيمه، تعاون، مسكن، اقتصاد بينالملل و موقوفات، نيز وجود دارند كه پرداختن به آنها مىتوان، در سال جهاد اقتصادى، به رشد اقتصادى كشور كمك شايانى كرد.
الزامات جهاد اقتصادى از ديدگاه مقام معظم رهبرى (دامظله):
مقام معظم رهبرى دامظله الزامات جهاداقتصادى را در چهار محور خلاصه كردهاند كه عبارت است از:
1. روحيه جهادى: چرا كه پيشرفت كشور ايران، هر جا كه با روحيه جهادى وارد شده است مانند دفاع مقدس، جهاد سازندگى و حركت علمى كشور مشهود بوده است. روحيه جهادى به معناى اخلاص، جديت و خستگىناپذيرى است.
2. استحكام معنويت و روح ايمان و تدين در جامعه: چرا كه اين موضوع موجب شكوفايى استعداد جوانان، مصونيت جوانان از هرزگى و پيشرفت كشور در علم، فعاليتهاى اجتماعى، سياسى و اقتصادى مىگردد.
3. اجتناب از مسائل حاشيهساز براى كشور.
4. حفظ اتحاد و انسجام ملى: كه از طريق هماهنگى علاقهمندان به كشور و نظام مردم سالارى دينى با هم و هماهنگى مسئولان كشور و سران قوا با يكديگر صورت مىپذيرد.(13)
عمراني ميثم
منبع : ماهنامه پگاه حوزه شماره 316
انتهاي متن/
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]
-
گوناگون
پربازدیدترینها