تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837279679
مدير دفتر فناوريهاي نوين مركز پژوهشهاي مجلس:شبكه ملي اطلاعات به هيچ وجه نبايد جايگزين اينترنت شود
واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: مدير دفتر فناوريهاي نوين مركز پژوهشهاي مجلس:شبكه ملي اطلاعات به هيچ وجه نبايد جايگزين اينترنت شود
ايتنا - در حوزه زيرساخت و شبكه دسترسي، دولت سرمايهگذاري آنچناني در اين حوزه انجام نداده است.
مدير دفتر فناوريهاي نوين مركز پژوهشهاي مجلس با اشاره به وجود انحصار در شبكه دسترسي اينترنت، كم بودن كشش تقاضاي اينترنت را ناشي از قيمت بالا و كيفيت پايين دانست و ۶ دليل براي آن ارائه كرد.
به گزارش ايتنا رضا باقري اصل در گفتوگو با فارس در پاسخ به اين سوال كه مهمترين مشكل فعلي اينترنت در ايران را چه ميبينيد و چه راهكاري براي آن داريد، اظهار داشت: مشكلات فعلي اينترنت در كشور، از چند حيث قابل بررسي است.
مشكلات فعلي اينترنت از دو منظر «زيرساخت و شبكه دسترسي» و «محتوا»
مدير دفتر فناوريهاي نوين مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي افزود: بحث نخست زيرساخت و شبكه دسترسي و بحث دوم، بحث محتوايي است كه اين دو حوزه بايد از هم تفكيك شوند.
وي ادامه داد: در حوزه زيرساخت و شبكه دسترسي، به واسطه اينكه سرمايهگذاريهاي انجام شده در اين حوزه، در آغاز كار بوده است و به غير سرمايهگذاري هاي انجام شده از سوي شركت دولتي ارتباطات زيرساخت و شركت مخابرات ايران، دولت سرمايهگذاري آنچناني در اين حوزه انجام نداده، هم اكنون ضعفهايي داريم.
باقري اصل تصريح كرد: از جمله اينكه بر اساس بند الف ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم، دولت مكلف به ايجاد شبكه ملي اطلاعات شده است كه اين شبكه، يكي از شبكه هاي زيرساختي اصلي ما است كه بر اساس آن، زيرساخت شبكه دسترسي فراهم ميشود.
مدير دفتر فناوريهاي نوين مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي افزود: اساسا در كنار راهاندازي شبكه زيرساخت بايد مراكز دادهاي داشته باشيم كه اطلاعات توليد شده در داخل كشور، بدون نياز به خارج شدن از كشور داشته باشيم.
وي ادامه داد: بر اين منوال، هنوز شبكه زيرساخت كشور در لايه خدمت دهي به شبكه دسترسي، كامل نشده و بايد در فرصتي كه تا پايان برنامه پنجم باقي مانده، اين شبكه دسترسي را تكميل كنيم كه متاسفانه يك سال از برنامه پنجم سپري شده اما هنوز اقدام اساسي در اين زمينه انجام نشده است.
باقري اصل گفت: بحث دوم، بحث شبكه دسترسي است. بر اساس سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري در اصل ۴۴ قانون اساسي و قانون اجرايي مربوطه، شبكه دسترسي بايد توسط بخش غيردولتي مديريت و اداره شود و در نهايت در صورت لزوم نيز دولت ميتواند تا ۲۰ درصد، سهم داشته باشد.
مدير دفتر فناوري هاي نوين مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: بر اين منوال، در قانون برنامه پنجم، نيز اين نكته قيد شده كه همراه با توسعه شبكه زيرساخت (شبكه ملي اطلاعات) توسط دولت، بايد دسترسي پرسرعت به اين شبكه براي ۶۰ درصد خانوارها و تمامي كسب و كارها توسط بخش غير دولتي مهيا شود.
انحصار شركت مخابرات ايران در شبكه دسترسي اينترنت
وي اظهار داشت: يكي از مشكلات اساسي كه در اين حوزه با آن روبرو هستيم، انحصار در شبكه دسترسي است كه انحصار شركت مخابرات ايران را در اين حوزه پررنگ ميبينيم.
وي ادامه داد: در كنار آن، بازيگران ديگر اين عرصه نظير شركتهاي ندا ( شركت هاي ارائه دهنده اينترنت پر سرعت) و اپراتورهاي وايمكس در فرصت برابر با شركت مخابرات ايران، قرار ندارند.
باقري اصل تصريح كرد: يكي از معضلات ديگر در شبكه دسترسي، موضوع عرضه و تقاضا است؛ اگر بتوانيم مشكلات انحصار، كيفيت خطوط و تعامل بين شركتهاي رقيب را بر طرف كنيم، موضوع ديگري كه مطرح مي شود، قيمت است.
قيمت بالا و كيفيت پايين، دليل كم بودن كشش تقاضاي اينترنت در ايران
مدير دفتر فناوريهاي نوين مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: به عبارت ديگر، جدا از اينكه كيفيت و سرعت اينترنت در ايران پايين است، اساسا نرخ اينترنت در كشور ما بالا است؛ يعني در مقايسه با ساير كشورهاي جهان، پهناي باندي كه هم اكنون با آن ارائه خدمات ميكنيم، از نظر قيمت در رتبه بسيار پاييني قرار دارد.
وي افزود: پهناي باند ما، با ديگر كشورها قابل قياس نيست و اين كشورها نيز تنها كشورهاي پيشرفته و توسعه يافته نيستند؛ بلكه هم سنخ كشور ما هستند كه پهناي باند را ابزار توسعه خود قرار دادهاند.
وي ادامه داد: بنا براين از نظر پهناي باند و قيمت اينترنت، كشش تقاضا به واسطه
” در حوزه زيرساخت و شبكه دسترسي، به واسطه اينكه سرمايهگذاريهاي انجام شده در اين حوزه، در آغاز كار بوده است و به غير سرمايهگذاري هاي انجام شده از سوي شركت دولتي ارتباطات زيرساخت و شركت مخابرات ايران، دولت سرمايهگذاري آنچناني در اين حوزه انجام نداده، هم اكنون ضعفهايي داريم. “
قيمتهاي بالا و كيفيت پايين، كم است.
۶ دليل براي اينترنت بي كيفيت و گران
خبرنگار فارس پرسيد: بنا بر اين از نظر شما چرا كيفيت پايين اينترنت در كشور اتفاق افتاده است؟
مدير دفتر فناوريهاي نوين مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در اين خصوص، گفت: به اعتقاد من، يكي از دلايل كيفيت پايين اينترنت در ايران، نحوه تقسيم بازار است؛ ضمن اينكه دلايل ديگري از جمله عدم وجود ارتباطات بين الملل از مسيرهاي قابل اتكا و داراي پشتيبان، مشكلات خريد و توليد تجهيزات زيرساختي، عدم نظارت موثر رگولاتوري بر بازار، اختلافات رگولاتوري و شوراي رقابت و اهتمام دولت در كسب سود از حوزه اينترنت به جاي سرمايه گذاري در آن، از ديگر دلايل مشكلات فعلي اينترنت در كشور هستند.
تاثير شبكه ملي اطلاعات بر افزايش كيفيت و كاهش قيمت
خبرنگار فارس پرسيد: با توجه به اين شرايط چه كاري بايد انجام شود؟
باقري اصل در اين خصوص، گفت: بايد با رقابتيتر كردن بازار و فرمولهايي كه در نظامهاي اقتصادي موجود است، قيمت اينترنت را در كشور كاهش دهيم.
مدير دفتر فناوريهاي نوين مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: بخشي از قيمت، به شبكه ملي اطلاعات مربوط است؛ زيرا زماني كه اطلاعات در كشور توليد شود و تقاضاي اطلاعات درون كشور باشد، ميتوان كيفيت اينترنت را افزايش و قيمت را كاهش داد.
خرد بودن بازار، بخشي از دلايل گراني اينترنت
باقري اصل ادامه داد: بخش ديگر قيمت، به بازيگران اين حوزه مربوط مي شود؛ يكي از معضلات اين حوزه اين است كه بازار، بسيار خرد شده است و در اين حوزه، به جز شركت مخابرات ايران، اپراتورهاي بزرگ را در سطح ملي كم رنگ داريم.
وي اظهار داشت: به غير از شركت مخابرات ايران كه انحصار كامل در شبكه دسترسي دارد، در باقي موارد، بازار چندان اقتصادي تقسيم نشده است.
باقري اصل توضيح داد: براي مثال تعداد ISPهاي موجود در كشور بسيار زياد است؛ در حالي كه ميتوان با مدلهاي همكاري تعداد را كمتر كرد تا هزينه سرباري كه از كاربران اخذ ميشود، كاهش پيدا كند.
ترغيب فعالان خرد به همكاري با رقبا، با افزايش صرفه اقتصادي طرفين
خبرنگار فارس پرسيد: خرد شدن بازار، بر اساس نوع پروانههاي صادره طي سالهاي گذشته است، با پروانهها و مجوزهايي كه در گذشته بدون وجود نقشه راهبردي، صادر شدهاند، چه ميتوان كرد؟
وي در اين خصوص، تاكيد كرد: اگر قانون جامع ارتباطات باشد، بر اساس آن قانون ميتوان، تكليف و حداقلهايي را براي دارندگان پروانه تعريف كرد، به گونهاي همكاري با رقبا برايشان صرفه اقتصادي بيشتري داشته باشد.
باقري اصل تصريح كرد: سياستهاي تشويقي بايد به سمتي سوق پيدا كند كه شركتهاي بزرگ فرصت ايجاد يابند تا بتوانند روي اينترنت خدمات ارزش افزوده بدهند.
نحوه توزيع اينترنت، دليل ديگر كاهش كيفيت و افزايش قيمت
مدير دفتر فناوريهاي نوين مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: از ديگر چالشهاي اين بخش، تعرفه خدمات پهناي باند بينالملل، تعرفه شبكه انتقال زيرساخت، تعرفه شبكه انتقال مخابرات و خدمات متقابل شبكه دسترسي و شبكه زيرساخت است؛ به گفته ارائه دهندگان خدمات اينترنت، قيمت اينترنتي كه به دست آنها ميرسد قيمت بسيار بالايي است و به اين دليل، در رقابتهاي جهاني هزينه تمام شده اين كالا در كشور افزايش مييابد.
باقري اصل افزود: تمام اين چالشها بايد در يك مدل سيستماتيك بررسي شود و نميتوان انتظار داشت كه با حل يكي از اين مشكلات، مشكل اينترنت در كشور برطرف شود.
وي تاكيد كرد: بنا بر اين در شبكه دسترسي، نحوه توزيع اينترنت در كشور، از جمله مسائلي است كه باعث پايين آمدن كيفيت و افزايش قيمت اينترنت در كشور شده است.
نبود قرارداد سطح خدمت (SLA)، عامل ديگر گلايه از كيفيت اينترنت
وي افزود: البته بر اساس قانون برنامه پنجم، ارائه خدمات دسترسي بايد مبتني بر قرارداد سطح خدمت (SLA) باشد كه متاسفانه هنوز اين روابط برقرار نيست؛ بعضا گفته مي شود كه توزيع كنندگان، ضوابط را رعايت نمي كنند و به واسطه اينكه از يك خط بيش از حد مجاز، اشتراك گرفته مي شود، كيفيت اينترنت كاهش مييابد.
تاثير محتوي در مشكلات اينترنت، كمتر از مسائل فني نيست
مدير دفتر فناوريهاي نوين مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: آخرين بحث از مشكل اينترنت در كشور، بحث محتوا است كه اهميت آن اگر بيش از مسايل فني نباشد، كمتر از آن نيست.
باقري اصل گفت: در ايران، توسعه اينترنت با توسعه محتوي همگام نبوده است؛ پايه و اساس اينترنت بر مشاركت و فعاليت كاربران است و اين كاربران هستند كه محتوي (ارزش افزوده) توليد ميكنند و اين محتوي را در اينترنت با هم تبادل ميكنند.
وي افزود: ايران در حوزه توليد محتوي
” قرار بود لايحه جامع ارتباطات از سال نخست برنامه پنج ساله چهارم توسعه، به مجلس آورده شود كه امروز با گذشت نزديك به ۷ سال، كماكان خبري از اين لايحه نيست. “
نگاه توسعه يافتهاي نداشته و نتوانستهايم از منابع غني ايراني و اسلامي خود به خوبي استفاده كنيم.
محتواي چنداني براي استفاده در اينترنت عرضه نكرديم
وي توضيح داد: در مثالي ساده، پيدايش اينترنت در جهان، از اتصال چند دانشگاه به يكديگر حاصل شده؛ اما در ايران آغاز به كار اينترنت، به جاي به اشتراك گذاري اطلاعات موجود يا توليد اطلاعات، اتصال به شبكه توليد اطلاعات جهاني اينترنت بوده است.
باقري اصل گفت: از نظر محتوا، خوب محتوي توليد نكردهايم؛ در كنار آن، محتواي موجود در اينترنت داراي فرصتها و تهديدهايي است كه متاسفانه در سالهاي اخير به خاطر كمكاري خودمان نتوانستهايم از اين فرصتها استفاده كنيم و اين تهديدها، پررنگتر شدهاند.
وي ادامه داد: حتي گاهي براي مديريت اين تهديدات واقعي، مجبور شده ايم چشم روي فرصت ها و محتواي سالم اينترنت ببنديم؛ از سوي ديگر بخش عمده محتوي الكترونيكي، كاربرد هاي كسب و كار الكترونيك است، (مانند تجارت و بانكداري الكترونيك) كه در حال حاضر در اين زمينهها، اقدامات قابل توجهي انجام شده، اما جاي كار بسياري دارد تا بتوانيم سهم قابل توجهي را به اين موضوعات اختصاص دهيم.
رقابتي كردن بازار شبكه دسترسي، نخستين راه حل
خبرنگار فارس پرسيد: چه راه كاري را براي بهبود وضعيت فعلي پيشنهاد مي كنيد؟
باقري اصل در اين خصوص، گفت: در گام نخست، بايد بازار ارائه خدمات دسترسي را رقابتي و نظاممند كنيم.
مدير دفتر فناوريهاي نوين مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: اين موضوع يكي از ضعفهاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات دولت بوده است؛ زيرا قرار بود لايحه جامع ارتباطات از سال نخست برنامه پنج ساله چهارم توسعه، به مجلس آورده شود كه امروز با گذشت نزديك به ۷ سال، كماكان خبري از اين لايحه نيست.
باقري اصل تصريح كرد: لايحه جامع ارتباطات، مي توانست ضوابط و مقررات مربوط به اين حوزه را ارائه كند.
وي افزود: در گام دوم، بايد بتوانيم همپاي نظاممند كردن شبكه دسترسي، شبكه ملي اطلاعات(زيرساخت) را ارتقا دهيم كه براي اين منظور دولت مي تواند علاوه بر استفاده از توانمندي بخش غيردولتي، سرمايهگذاري لازم را انجام دهد.
وي تاكيد كرد: در اين ميان، نكته قابل توجه اين است كه تاكنون ميزان سرمايهگذاري از منابع عمومي در شبكه زيرساختي كشور بسيار كم بوده است؛ در حالي كه در ساير بخشها(مانند راه، سد و...) عملا چندين ده برابر حوزه ارتباطات الكترونيكي سرمايهگذاري انجام شده است و بنا براين، دولت بايد در بودجه و تخصيص اعتبارات به اين حوزه، توجه بيشتري داشته باشد تا بند الف ماده ۴۶قانون برنامه پنجم، محقق شود.
باقري اصل ادامه داد: به واقع نيز معلوم نيست اگر از محل ودايع مردم در مخابرات سرمايه لازم براي توسعه اين بخش صورت نمي گرفت با ميزان سرمايه گذاري دولت از ابتدا تاكنون وضعيت ارتباطات كشور چگونه بود.
توليد محتوي بومي از طريق مشاركت و تعامل سالم كاربران
خبرنگار فارس پرسيد: به گفته شما، توليد محتوي بومي، از نياز به دسترسي غيرضروري به اطلاعات خارجي و دسترسي غيرضروري به پهناي باند بينالملل ميكاهد و به اين ترتيب در كاهش قيمت و افزايش كيفيت اينترنت، تاثيرگذار خواهد بود؛ براي بهبود محتوي چه راهكاري داريد؟
مدير دفتر فناوريهاي نوين مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در خصوص راهكار توسعه محتوي، اظهار داشت: براي مديريت تهديدها، بايد فرصتها را پررنگتر كنيم.
وي تصريح كرد: توسعه محتوي با مشاركت فعال تمام كاربران شكل ميگيرد و اگر محتوي موجود در كشور را به صورت ديجيتالي در شبكه قرار دهيم و راهكارهاي نوآورانه براي مشاركت و تعامل سالم كاربران ايجاد كنيم، پاسخگوي بسياري از نيازهاي اطلاعاتي خواهد شد.
شبكه ملي اطلاعات بايد مكمل اينترنت باشد نه جايگزين آن
وي افزود: البته اين به مفهوم عدم نياز به دسترسي به منابع اطلاعاتي و محتوي سالم توليدي توسط كاربران غيرداخلي نيست؛ يعني شبكه ملي اطلاعات به هيچ وجه جايگزين اينترنت نميتواند باشد، بلكه در كنار آن ميتواند ارزش افزوده بيشتري را براي كاربران فراهم كند.
باقري اصل يادآور شد: البته در حوزه قوانين و مقررات محتوي(مانند مالكيت معنوي) ضعفهايي در كشور وجود دارد كه بايد ضمن تدوين قوانين ارتباطات و مالكيت معنوي در فضاي سايبر، قوانين ويژه حمايت از دادهها را نيز تدوين كنيم؛ زيرا حريم خصوصي افراد به دليل فقدان اين قانون در معرض آسيب جدي است.
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[مشاهده در: www.itna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]
-
گوناگون
پربازدیدترینها