واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نشريه پاكستاني مداخله برخي آژانس هاي اطلاعاتي خارجي را عامل بي ثباتي اين كشور دانست
تهران - روزنامه "پاكستان آبزرور" روزشنبه در مقاله اي با دفاع از سازمان اطلاعات پاكستان(I.S.I)، دخالت برخي آژانس هاي اطلاعاتي خارجي را عامل بي ثباتي اين كشور خواند و نوشت: هر كشوري براي دفاع از امنيت ملي خود به يك سازمان اطلاعاتي كارآمد نياز دارد.
اين روزنامه نوشت: اين سازمان نه تنها در بيرون از مرزها با عناصر خارجي ضد دولتي مبارزه مي كند، بلكه در داخل نيز عليه جنگ رواني دشمنان داخلي نيز ايستادگي مي كند. هيچ ارتشي نمي تواند بدون حمايت يك سازمان اطلاعاتي كارآمد كه اطلاعات مخفي را با نهايت اعتبار گردآوري و ارزيابي مي كند، با دشمنانش مبارزه نمايد.
به نوشته اين نشريه در اين رابطه حتي سازمان سيا آمريكا، كا گ ب روسيه، ام آي - 6 انگليس و غيره مي توانند به عنوان نمونه مورد استناد قرار گيرند. اما نقش سازمان اطلاعات پاكستان به ويژه پس از يازده سپتامبر 2001ميلادي، در جهت محافظت از كشور در برابر تهديد هاي خارجي و داخلي با نام "جنگ عليه تروريسم"، افزايش يافت.
"پاكستان مدت هاست كه با اقدامات مخرب متعددي مواجه بوده، كه عامل اين تحركات تنش آميز برخي سازمان هاي مخفي همچون سازمان سياي آمريكا، سازمان اطلاعات هند (RAW) و موساد اسراييل است."
به نوشته نشريه پاكستان آبزرور نفوذ عوامل خارجي آن هم با داشتن جنگ افزارهاي عملياتي و اطلاعاتي پيچيده، استفاده از حملات انتحاري و ترورهاي هدفمند باعث شده تا هر روز در اين كشور شاهد وقايع تروريستي باشيم.
در بخشي از مقاله روزنامه مذكور آمده است: زماني كه سرلشكر" احمد شجاع پاشا" در سپتامبر 2008 به عنوان مديركل سازمان اطلاعات پاكستان منصوب شد، گام هايي را در جهت بهبود كارايي اين سازمان كه مسوول گردآوري اطلاعات براي دولت و تهيه ارزيابي هاي مهم اطلاعاتي در زمينه امنيت ملي است، برداشت.
"ژنرال پاشا در درجه نخست شاخه داخلي اين سازمان را تعطيل كرد. در آن زمان مقامات ارشد آمريكايي و رسانه ها به طور متناوب ارتش اين كشور و سازمان اطلاعات آن را به داشتن ارتباط نزديك با گروه طالبان افغانستان و تروريست ها در اين كشور متهم مي كردند."
نگارنده مقاله در ادامه افزود: به بهانه اين اتهامات جعلي، مقامات ارشد آمريكا به پاكستان فشار آورند تا سازمان اطلاعات اين كشور را بازسازي كند.
به گفته وي كه در اين مقاله به نامش اشاره نشده است : در همين رابطه، "ريچارد بوچر" مدير كل وقت وزارت امور خارجه آمريكا گفته است كه سازمان اطلاعات پاكستان نياز به اصلاحات اساسي دارد. اما وقتي شجاع پاشا از بازسازي سازمان خود طبق الگوي آمريكا خودداري كرد، طرح اتهامات واشنگتن و دهلي نو عليه سازمان اطلاعات پاكستان و مديركل آن شدت يافت.
به دليل رد درخواست هاي آمريكا از طرف ژنرال پاشا و عملكرد مثبت وي در حمايت از منافع ملي پاكستان، بر شدت اقدامات مخرب در اين كشور با حمايت سيا، سازمان اطلاعات هند و موساد افزوده شد و اين حملات به طور ويژه مقرهاي فرعي سازمان اطلاعات پاكستان در لاهور، مولتان و پيشاور را هدف قرار داد. همچنين حملاتي به پرسنل اين سازمان در مناطق مختلف نيز وارد شد.
اما در همان زمان اسلام آباد طبق قرار قبلي خود با امريكا، به همكاري اش در زمينه مبارزه با تروريسم و فعاليت هاي اطلاعاتي مشترك با اين كشور ادامه داد. در اين زمينه، سازمان اطلاعات پاكستان شماري از فرماندهان سرشناس القاعده در پاكستان را نيز بازداشت و تلاش هاي تروريستي بسياري را با پيش دستي در بازداشت شبه نظاميان خنثي كرد.
به گفته نگارنده مقاله به رغم همه اين موارد، ISI تحت سرپرستي سرلشكر شجاع پاشا تامين امنيت داخلي و خارجي اين كشور را در وضعيت مطلوبي قرار داد.
اين سازمان در خارج از طريق ساز و كارهاي نامرئي اش، توطئه هاي ضد پاكستاني آمريكا، هند و اسراييل را به باد انتقاد گرفت و به مانعي در طرح هاي راهبردي سري اين عناصر خصمانه تبديل شد.
سازمان اطلاعات پاكستان همچنين علاوه بر تحولات برون مرزي، در داخل نيز فعاليت هاي مخرب عوامل شركت امنيتي خصوصي مخوف آمريكا موسوم به "بلك واتر" را نقش برآب كرد.
آمريكا به بهانه تامين امنيت براي سفارتخانه هايش، شبكه اي جاسوسي را در پاكستان مستقر كرده بود. در همين خصوص، بلك واتر و سيا گروهي از اتباع پاكستاني را كه آسيب پذير بودند و مي توانستند در ليست حقوق بگيرانشان قرار گيرند، جذب كردند.
پاكستان آبزرور در ادامه نوشت: در اين اوضاع و احوال، با اطلاع رساني سازمان اطلاعات پاكستان، پليس اين كشور و ديگر نهادهاي امنيتي شماري از اين جاسوسان را بازداشت كردند.
بعلاوه، در بسياري از مواقع ISI مانع فعاليت هاي سري عوامل سيا بود. اين ماموران مخفي كه سوار بر خودروهايي با شيشه هاي دودي به عنوان ديپلمات در تمام نقاط كشور تردد مي كردند را يا متوقف مي كرد و از آنها سلاح كشف مي كرد و يا به اسلام آباد بر مي گرداند.
در اين بين پاشا به هدف ويژه عناصر سيا و سازمان اطلاعات هند تبديل شد. در اين اوضاع و احوال، با حمايت لابي هاي هند و اسراييل، پرونده اي عليه پاشا در نيويورك تنظيم شد كه وي را به تسهيل بمب گذاري در بمبئي در سال 2008 متهم مي كرد. اين بمب گذاري در واقع توسط عواملي با همدستي وزارت اطلاعات خارجي هند ترتيب داده شده بود.
در همين حال اين پرسش مطرح است كه چرا عليه جرج بوش و باراك اوباما روساي جمهوري سابق و كنوني آمريكا كه مسوول اشغال غيرقانوني عراق و قتل عام هزاران نفر در اين كشور، افغانستان و ديگر كشورهاي اسلامي به نام جنگ با تروريسم هستند، ثبت نشد.
اين مقاله در ادامه مي افزايد: در پي كشته شدن اسامه بن لادن سركرده القاعده در سال 2011 در پاكستان ، مقامات آمريكا و هند از جمله رسانه هاي اين دو كشور به مبارزه خود عليه ارتش پاكستان و سازمان اطلاعات اين كشور افزودند.
در همين ارتباط، اسلام آباد در يكي از جلسات پارلماني اش كه همه احزاب شركت كرده بودند تصميم گرفت در روابط خود با آمريكا تجديدنظر كند.
اين مساله قابل توجه است كه به دليل مهارت حرفه اي سازمان اطلاعات پاكستان در دوران رياست شجاع پاشا، توطئه ضد پاكستاني آمريكا و هند مبني بر افزايش تبليغات عليه وي و سازمان متبوعش خنثي شد.
درياسالار مايك مولن رييس وقت ستاد مشترك ارتش آمريكا همين اواخر شبكه حقاني را به راه اندازي يك "جنگ نيابتي" در افغانستان با كمك سازمان اطلاعات پاكستان متهم كرد و اين شبكه را مسوول حمله به سفارت آمريكا در كابل در سپتامبر 2011 دانست.
اين در حالي است كه هيلاري كلينتون وزير امور خارجه آمريكا تصديق كرد كه هيچ مدركي درخصوص دست داشتن سازمان اطلاعات پاكستان در بمب گذاري در سفارت آمريكا در دست نيست. با اين حال مقامات ارشد آمريكا همچنان اين سازمان را به تروريسم فرامرزي متهم مي كنند.
اين مساله، بازي دوگانه آمريكا را نه تنها با پاكستان بلكه با آژانس مافوق اطلاعاتي اين كشور به نمايش مي گذارد.
در اين بين، مديركل سازمان اطلاعات پاكستان در يك كنفرانس اعلام كرد كه شبكه حقاني هيچ گونه حضوري در پاكستان ندارد، زيرا پايگاه اين شبكه در افغانستان است.
از طرفي ارتش پاكستان و دولت غيرنظامي اين كشور به سفارش پاشا تاكتيك هاي فشار آمريكا براي اقدام بيشتر عليه شبكه حقاني در وزيرستان شمالي را رد كردند.
بعلاوه، پس از حمله هوايي اخير جنگنده هاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) به ايست هاي بازرسي ارتش پاكستان كه منجر به كشته شدن 24 سرباز پاكستاني شد، اسلام آباد تصميم گرفت در روابط خود با آمريكا و متحدان ديگرش تجديدنظر كند.
در ادامه اين مقاله آمده است: اما تاسف بارترين مساله اين است كه حاكمان ما (پاكستان)، برخي رهبران سياسي و اصحاب رسانه بدون علم به واقعيات سازمان اطلاعات پاكستان و خدمات آن، همچون دشمنان خارجي و رسانه هاي شان درصدد بي اعتبار كردن ارتش و به ويژه شجاع پاشا مديركل سازمان اطلاعات پاكستان بر مي آيند.
به نظر مي رسد كه برخي از سياستمداران و روزنامه نگاران ما يا در ليست حقوق بگيران نهادهاي ضد پاكستاني تحت رهبري آمريكا هستند و يا مي خواهند با هدف قرار دادن سازمان اطلاعات پاكستان در رسانه هاي غربي كسب اعتبار كنند.
پاكستان آبزرور در ادامه مي افزايد: هيچ شكي نيست كه اقداماتي از اين دست به آمريكا و هند سود مي رساند. اين دو كشور درصدد ايجاد اختلاف بين سازمان هاي امنيتي و غيرنظامي پاكستان هستند تا از اين رهگذر به ناآرامي در اين كشور دامن زنند.
اين مقاله در پايان خاطر نشان كرد: به جاي درگير كردن سازمان اطلاعات پاكستان و شجاع پاشا با تنش هاي داخلي، عوامل ما بايد خدمات اين سازمان را در خنثي كردن توطئه هاي مختلف عليه تماميت پاكستان به ويژه عليه اهداف هسته اي اش، بهتر بشناسند.
به نوشته اين نشريه سازمان اطلاعات پاكستان به رغم برخورداري از منابع اندك در مقايسه با سيا، سازمان اطلاعات هند و موساد، هيچ گاه در اهدافش شكست نخورده است. هيچ شكي نيست كه وجود سازمان اطلاعات پاكستان براي امنيت ملي اين كشور، ضروري است.
مترجمام**9109 **2047**
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30753562
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]